طرز تهیه مربای گردو:
گردو، میوه ای فوق العاده پرخاصیت است. به همین دلیل، پزشکان و کارشناسان سلامت همیشه توصیه اکید می کنند که از مصرف آن غافل نشویم. فرآورده هایی که از این میوه تهیه می شود آنقدر متنوع هستند که می توانید آنها را مطابق هر نوع ذائقه ای آماده کرده و نوش جان نمایید. از جمله این فرآورده های پرطرفدار می توان به مربای گردو، اشاره کرد.
این مربای خوشمزه می تواند یک صبحانه مقوی برای شما باشد. یا به عنوان یک دسر و پیش غذای مجلسی، سفره های میهمانی شما را زینت دهد. با وجود آن، حتی کودکان بدغذای شما نیز یک صبحانه کامل می خورند. پس توصیه می کنیم حتما آن را درست کرده و همیشه در یخچالتان داشته باشید. این کار اصلا سخت نیست. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا به شما بگوییم که چگونه می توانید مربا گردو تهیه کنید.
مواد لازم جهت تهیه مربای گردو:
روش های مختلفی برای تهیه مربای گردو وجود دارد. از آنجا که سلایق و ذوائق افراد مختلف همیشه یکسان نبوده و هر کسی میزان خاصی از مزه هایی چون شیرینی و یا عطرهایی چون گلاب و هل و… را می پسندد، تجربه بهترین کتابچه راهنمای آشپزی شما خواهد بود.
ما در اینجا سعی می کنیم بهترین، آسان ترین و پرطرفدارترین روش را به شما ارائه دهیم. در هر حال، اولین گامی که بر می دارید، آماده سازی مواد اولیه است. بنابراین مقادیر ذکر شده از مواد لازم را که به شرح زیر می باشند تهیه نمایید.
- مغز گردو: یک کیلوگرم
- شکر: یک و نیم کیلوگرم
- آب: پنج پیمانه
- آبلیمو: یک قاشق چایخوری
- گلاب: یک چهارم پیمانه
تعجب نکنید. با همین مواد اولیه ساده می توانید خوشمزه ترین مربا را تهیه کنید. اگر مواد لازم را فراهم کرده اید وقت آن رسیده است که مراحل پخت مربا را شروع کنیم.
نکاتی در مورد مواد اولیه مربای گردو:
همانطور که مشاهده نمودید، مواد اولیه پخت مربا گردو بسیار مختصر و همیشه در دسترس هستند. لازم است نکاتی را در مورد مواد اولیه این مربای خوشمزه یادآور شویم:
- گردو، مهمترین ماده اولیه مربای گردو می باشد. سعی کنید گردوهای سفید و مرغوب را برای این کار انتخاب کنید. نکته مهم این است که جهت تهیه مربای گردو، هم می توانید از گردوی تازه استفاده کنید و هم از گردوی خشک. بهترین کار این است که گردوی تازه را انتخاب کنید. اما اگر فصل برداشت گردو نیست بدون هیچ نگرانی، گردوی خشک را جایگزین آن کنید. مطمئن باشید که در هر دو حالت می توانید مربای گردوی لذیذی تهیه کنید. تنها نکته ای که وجود دارد این است که تغییراتی در نحوه عملکرد شما در طی مراحل پخت ایجاد خواهد شد. و ما تمام نکات لازم را یادآوری خواهیم کرد.
- شکر هم که عضو ثابت تهیه تمام مرباهاست. مقدار گفته شده، برای یک مربای گردو با شیرینی دلپذیر و همچنین قابل نگهداری برای مدت طولانی متناسب است. اما همانطور که گفتیم ذائقه ها متفاوت است و ممکن است شما دوست داشته باشید مربایی که تهیه می کنید شیرینی کمتری داشته باشد. اگر می خواهید شکر آن کم باشد حتما مقدار کم مربا تهیه کنید و آن را تازه تازه مصرف کنید.
- اگر به هر دلیلی نباید خوراکی های حاوی شکر را در رژیم غذایی خود بگنجانید می توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید. در این صورت، یک معجون تمام و کمال درست کرده اید!
- از مواد اولیه دیگر می توان به آبلیمو اشاره کرد. حتما می دانید که علت استفاده از آبلیمو در مربا گردو چیست. این ماده، خاصیت اسیدی دارد. اضافه کردن مقدار کمی اسید به مربا موجب می شود که مربای شما هرگز شکرک نزند. همچنین شاهد کپک زدن آن نیز نخواهید بود.
- گلاب، آخرین ماده اولیه مورد نیاز است. مسلما این ماده به منظور معطر کردن مربا مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این ماده کاملا سلیقه ای است. شما می توانید مقداری هل دم کرده را نیز جایگزین آن نمایید. یا حتی هر دو را همزمان استفاده کنید.
شما می توانید جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال گردو، به منوی سایت مراجعه نمایید.
مراحل تهیه مربای گردو:
برای پخت یک مربای گردوی بینظیر، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- ابتدا باید پوست نازک مغز گردو ها را بگیرید. اگر گردوها تازه هستند، جدا کردن این پوست های نازک بسیار آسان است. اما اگر خشک هستند آنها را به مدت نیم ساعت در آب بجوشانید. سپس آبکش کرده و اجازه دهید کاملا خنک شوند. حالا می توانید به راحتی، آنها را پوست گیری کنید. در ضمن این کار موجب می شود که رنگ سیاه گردوها نیز از بین رفته و شما در نهایت، یک مربای گردوی شفاف و خوشرنگ داشته باشید.
- مغز گردوهای پوست گرفته شده را کنار بگذارید. آب و شکر را مخلوط کرده و روی شعله گاز بگذارید و هم بزنید تا شکر کاملا آب شود.
- مغز گردوها را که تقریبا نیم پز هم شده اند، داخل شهد بریزید و صبر کنید تا بجوشد. عجله نکنید و اجازه دهید تا شیره مربا کاملا غلیظ شده و به اصطلاح قوام بیاید.
- زمانی که غلظت مربا به حد دلخواهتان رسید، آبلیمو و گلاب را نیز به آن اضافه کرده، هم بزنید و بلافاصله شعله را خاموش کنید.
پس از آنکه مربای گردو آماده شد، صبر کنید تا کاملا خنک شود. سپس آن را در ظروف شیشه ای درب دار بریزید و در یخچال نگهداری نمایید.
نکات نگهداری مربای گردو:
اگر مربای گردو را در ظرف درب دار بریزید می توانید تا مدت زیادی آن را در یخچال یا یک جای خشک و خنک نگهداری نمایید. چند توصیه ساده اما مهم زیر را نیز در نظر داشته باشید:
- بهتر است مربای گردو و هر مربای دیگری را با توجه به میزان مصرف خانواده، به اندازه مورد نیاز تهیه کنید و وقتی مربای شما رو به اتمام است دوباره اقدام به پخت مربا نمایید.
- مربای گردو را در ظرف های درب دار شیشه ای کوچک بریزید. باز و بسته شدن مداوم درب ظرف مربا می تواند موجب تغییر عطر و طعم آن شود.
- در طول مدت پخت مربای گردو همواره باید درب ظرف باز باشد.
دیدگاه و پرسش