ناگفته هایی از خواص سیب:
یکی از میوه هایی که همیشه مایه شادابی و تندرستی ما بوده، میوه سیب و فواید آن می باشد. میوه ای که از سفره هفت سین گرفته تا تابستان و سیب های گلاب و یا پاییز و سیب های سرخ و زرد با خاطرات ما آمیخته شده است. یکی از بهترین تنقلاتی که در هر زمانی در خانه ما ایرانی ها برای مصرف یافت می شود. خواص سیب و عطر دل انگیز آن روح ما را تازه کرده و احساس سلامتی به ما می بخشد.
سیب نه فقط برای مصرف روزانه، بلکه برای تهیه شیرینی، کیک، آبمیوه و همینطور برای پذیرای های ما بسیار پر استفاده می باشد. البته که کثرت استفاده و جایگاه سیب در ایران و جهان بر کسی پوشیده نیست.
چه خوب که ضمن مصرف این میوه نسبت به خاصیت سیب، آگاهی پیدا کنیم تا استفاده بهتر و مناسب تری از آن داشته باشیم. برای تنظیم برنامه تغذیه خود و خانواده توصیه می کنیم که در این مقاله با خواص سیب و اهمیت آن بیشتر آشنا شوید.
میوه سیب و مشخصات درخت آن:
به صورت عمومی ما سیب را با انواع سبز، زرد، سرخ و گلاب می شناسیم. سیب معمولا گوشت زرد یا سفید و طعم شیرین تا نسبتا ترشی دارد. معمولا این میوه دایره ای شکل بوده و در برخی نمونه ها شکل کشیده تری به خود می گیرند. معمولا برداشت سیب های پاییزی و زمستانی در مهر ماه انجام می گیرد. همچنین بخشی از سیب های درجه یک ایرانی هر ساله به دیگر کشورهای جهان صادر می شود.
با توجه به کثرت مصرف و خواص سیب در جهان، کاشت و پرورش درخت آن مورد علاقه و محبوب باغداران می باشد. همانطور که احتمالا می دانید سیب در انگلیسی با عنوان Apple شناخته شده و در هر کشوری نمونه های خاصی از این میوه پرورش می یابد. در زمان شکوفه دهی، گل های لطیف سیب با رنگ سفید در کنار برگ های بیضی شکل، روی درخت نقش می بندند.
ارزش غذایی و خواص سیب:
میوه سیب را با ویتامین C، ویتامین K و مواد معدنی مس و پتاسیم می توانید بشناسید. ویتامین های B1، B6 و E با درصد کمتری در این میوه پر خاصیت موجود هستند. برای اینکه بتوانید بهره وافر را از خاصیت فیبر سیب ببرید، حتما آن را با پوست میل کنید.
سیب های رسیده به خاطر طبع گرم و تر، سازگاری خوبی با مزاج های مختلف به خصوص مزاج سرد دارند. در ادامه خواص سیب را به تفکیک برشمرده و توضیحات مختصر و مفیدی ارائه می دهیم.
شما می توانید جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال سیب به منوی سایت مراجعه نمایید.
فواید سیب برای کاهش وزن:
آب و فیبر موجود در میوه سیب موجب کاهش احساس گرسنگی و جلوگیری از تغذیه افراطی توسط ما می شود. اشتهای بالا و میل به غذای زیاد یکی از دلایل چاقی که با جانشین های مناسب قابل کنترل می باشد.
همچنین سیب مانع تخلیه سریع معده و گرسنگی سریع در افراد می شود. طبق تحقیقات برای سوزاندن توده های چربی بدن یکی از بهترین خوراکی ها میوه سیب می باشد.
خطر کمتر دیابت با خواص سیب:
برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ از میان میوه ها، سیب توصیه می شود. طبق مطالعات این میوه با درصد قابل ملاحظه ای خطر بیماری را دفع می کند. همچنین عامل ضد التهابی کوئرستین موجود در سیب، باعث کاهش مقاومت به انسولین و جلوگیری از بیماری دیابت می شود. برای دیابتی ها وجود فلوریدزین در سیب منجر به کاهش جذب قند در روده خواهد شد.
خواص سیب برای سلامتی قلب:
این میوه با وجود فیبر محلول از عوامل تاثیر گذار روی کاهش سطح کلسترول می باشد. همچنین پلی فنول سیب با تنظیم فشار خون، قلب را از خطرات دور نگه می دارد. به این دلیل که کاهش فشار خون همراه با کاهش کلسترول بد، کاهش تصلب شرایین و دفع بیماری های قلبی خواهد بود. البته که خاصیت سیب و بافت میوه آن روی کاهش بروز سکته مغزی نیز تاثیر گذار می باشد.
فواید سیب برای سلامتی روده:
پکتین موجود در فیبر سیب، برای تغذیه میکروب های خوب روده و افزایش سلامت روده مفید می باشد. در واقع سیب باعث افزایش و بهبود اصلی ترین باکتری ها در روده می شود. این مورد از خواص سیب نه فقط عملکرد روده بلکه کل سیستم بدن را تحت تاثیر خود قرار می دهد. به این ترتیب بسیاری از بیماری های مزمن و فراگیر امروزی کنترل و نابود می شوند.
تاثیر خواص سیب روی پیشگیری از سرطان ها:
سیب متشکل از آنتی اکسیدان هایی که بدن را در برابر سرطان های ریه، سینه و دستگاه گوارش ایمن نگه می دارد. بر اساس آزمایش ها امکان اینکه سیب مانع تشکیل سلول های سرطانی شود، وجود دارد. مرگ ناشی از سرطان کمتر به سراغ زنانی که در رژیم خود سیب را جای داده اند، می رود. اما باید گفت که این موضوع همچنان نیاز به بررسی و آزمایش های بیشتر دارد.
خواص سیب برای بیماران آسمی:
به واسطه آنتی اکسیدان سیب، ریه های شما در برابر اثر اکسیداتیو در امان خواهد بود. افزایش رادیکال های آزاد و به دنبال آن بروز استرس اکسیداتیو منجر به التهابات ریه و حساسیت های ریوی می شود. در واقع سیب با وجود کوئرستین و آنتوسیانیدین مانع بروز التهابات آلرژیک خواهد شد.
تاثیر خاصیت سیب بر عملکرد مغز:
استرس اکسیداتیو روی ارگان های مختلف بدن از جمله ریه و مغز می تواند تاثیر منفی بگذارد. از خواص سیب وجود کوئرستین که زمینه ساز کاهش این تاثیر روی مغز و دیگر قسمت های بدن می باشد. با وجود آنتی اکسیدان کوئرستین مغز شما در برابر بیماری هایی مثل آلزایمر و زوال عقل ایمن خواهد شد. ضمن اینکه آسیب های عصبی روانی کمتر متوجه شما می شود.
خواص سیب و پیشگیری از سکته:
طبق مطالعات، کسانی که سیب زیاد مصرف می کنند، کمتر در معرض خطر وقوع سکته هستند. سیب دارای مهمترین فیبرهای میوه که به عنوان عاملی برای جلوگیری از بیماری های قلبی و سکته مغزی شناخته می شوند. با مصرف سیب تا ۲۰ درصد از فیبر مورد نیاز روزانه را تامین کنید.
تاثیر سیب روی کاهش کلسترول:
همانطور که بالاتر گفتیم فیبر سیب عاملی برای کاهش کلسترول بد و خطرناک می باشد. برای استفاده از این خاصیت به جای نوشیدن آب سیب، میوه سیب را میل نمایید.
دندان هایی سفید و درخشان با خواص سیب:
حتما تجربه کرده اید که با جویدن سیب بزاق دهان شما افزایش یافته است. این باعث کاهش باکتری های دندان و جلوگیری از زردی و پوسیدگی آنها می شود.
فواید سیب برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا:
یکی از مشکلات افراد چاق به واسطه کلسترول بالا در صفرا، شیوع سنگ کیسه صفرا می باشد. برای جلوگیری از این موضوع، سیب به عنوان یک تغذیه طبیعی سرشار از فیبر برای کاهش کلسترول پیشنهاد می شود.
خواص سیب برای کاهش اسهال و یبوست:
معمولا ما در خانه های خود برای جلوگیری از پیشرفت اسهال میوه سیب را مصرف می کنیم. همچنین فیبر سیب تاثیر مثبت روی راحتی دفع و اجابت مزاج برای مبتلایان به یبوست دارد.
سم زدایی کبد با خاصیت سیب:
در حال حاضر بسیاری از ما از مشکلات کبدی و بیماری های مرتبط با این عضو مهم بدن رنج می بریم. کبد نیاز به سم زدایی داشته که برای این امر راهکار های طبیعی بی خطر توصیه می شود. یکی از بهترین میوه ها که بر تاثیر آن برای سم زدایی کبد تاکید شده، سیب می باشد.
خواص سیب تقویت سیستم ایمنی در زمان استرس:
استرس و اضطراب از عوامل روانی که موجب به خطر افتادن سیستم ایمنی بدن می شود. بسیاری از ما تجربه ضعیف شدن بدن و ابتلا به بیماری ها را به خاطر اضطراب بالا داشته ایم. این موضوع در نوع خود مشکل ساز و حتی خطرناک خواهد بود. با مصرف سیب تا حد زیادی از سیستم ایمنی خود در شرایط استرس زا حمایت کنید.
کنترل سندروم روده تحریک پذیر:
معمولا بیماری IBS به صورت مشکلات شکمی، نظیر نفخ، شکم درد، یبوست و اسهال خود را نشان می دهد. برای خنثی سازی این علائم، میوه سیب با توجه به تاثیر فیبر موجود مفید فایده می باشد.
خواص سیب برای پیشگیری از هموروئید:
همانطور که گفتیم سیب عاملی موثر برای کاهش یبوست در افراد مبتلا به این مشکل می باشد. معمولا بیماری هموروئید به خاطر یبوست و اجابت مزاج بسیار سخت اتفاق می افتد.
خواص سیب و پیشگیری از آلزایمر:
خاصیت سیب بر روی عوامل زمینه ساز آلزایمر تاثیر گذاشته و امکان بروز این بیماری را ضعیف می کند. به خصوص که اثرات دوران پیری را روی مغز کاهش می دهد. بر اساس آزمایش روی موش ها با مصرف سیب سطح بیشتری از انتقال های عصبی قابل مشاهده بوده است. برای بهره مندی از خاصیت سیب در این مورد امکان مصرف سیب به صورت آبمیوه وجود دارد.
سخن پایانی و جمع بندی خواص سیب:
در این مقاله به طور مفصل و مفید با فواید سیب و تاثیر همه جانبه آن روی ارگان های بدن آشنا شدیم. به خاطر داشته باشید که برای بهره مندی از خاصیت سیب باید در رژیم خود حتما این میوه را قرار دهید. همچنین برای جلوگیری از ضرر حتما این میوه را در فصل خود و به اندازه مصرف نمایید.
در پایان از شما میخواهیم دیگر نکات مثبت خود درباره خواص سیب و تاثیر آن را در کامنت ها برای ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه و پرسش