خواص زردآلو؛ میوه روزهای گرم و خشک تابستانی:
زردآلو میوه ای کوچک اما سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامین هایی که برای سلامتی فواید مختلفی دارد. شکوفه های سفید و زیبا درخت زردآلو در اوایل فصل تابستان به صورت میوه های گوشتی زرد رنگی با هسته هایی بیضی شکل به بار نشسته و طعم میوه نیز اغلب اوقات شیرین و گاهی تلخ است. از نظر طب سنتی خواص زردآلو اهمیت داشته و در صورت شیرین بودن با طبع گرم شناخته می شود.
زردآلو از دیرباز به میوه طلایی تابستان معروف بوده و می توان آن را به صورت خام، خشک شده و مارمالاد یا مربا در طول سال مصرف نمود. اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید و می خواهید بدن خود را در برابر هر گونه بیماری مصون نگه دارید از فواید زردآلو، این میوه پرخاصیت غافل نشوید. قصد داریم در این مقاله مطالبی را در خصوص خواص زردآلو برای بدن و درمان بسیاری از بیماری ها در اختیارتان قرار دهیم.
۱۲ مورد از مهم ترین خواص زردآلو که از آن بی خبرید!
زردآلو این میوه شیرین طلایی رنگ از خانواده گل سرخ و از نظر ظاهری به آلو شبیه است. بسیاری از پزشکان به دلیل خواص بی شمار این میوه تابستانه و ارزش غذایی بالای آن به بیماران و افرادی که می خواهند سلامتی بدن خود را تضمین کنند، توصیه کرده خواص زردآلو را جدی گرفته و آن را در رژیم غذایی خود جای دهند. در این بخش به چند مورد از فواید زردآلو برای بدن و درمان انواع مختلف بیماری ها اشاره خواهیم کرد.
مصرف زردآلو، خداحافظی با اضافه وزن:
کمک به کاهش وزن یکی از مهم ترین خاصیت زردآلو برای افرادی است که با مسئله ی اضافه وزن و چاقی روبه رو هستند. گفتنی است فیبر موجود در زردآلو موجب سیری شکم زمان طولانی تری شده و همچنین به هضم سریع غذا توسط دستگاه گوارش کمک می کند که در کاهش وزن تأثیر بسزایی دارد. باید خاطر نشان کرد هر صد گرم زردآلو حاوی ۴۵ کالری است که می تواند یک مکمل بسیار مناسب برای لاغری باشد.
ناگفته نماند خواص زردآلو به گونه ای است که با مصرف آن متابولیسم بدن را افزایش داده که در نهایت موجب کاهش وزن و لاغری افراد می شود.
حفظ سلامت قلب، شگفت انگیز ترین خواص زردآلو:
محافظت از قلب برای افرادی که به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند یکی از دغدغه هایی است که این روزها با آن مواجه اند. یکی از باورنکردنی ترین فواید زردآلو می توان به حفظ سلامت قلب اشاره کرد. گفته می شود بر خلاف ظاهر خود غنی از ویتامین C، فیبر و پتاسیم است که از حملات قلبی جلوگیری می کند و موجب سلامت سیستم عروقی بدن می شود.
از خواص زردآلو، پتاسیم موجود در این میوه طلایی تابستانه که سطح فشارخون را کاهش می دهد. هم چنین فیبر به کاهش کلسترول های اضافی که در دیواره رگ های خونی قرار دارد کمک می کند و در نهایت محافظت از رادیکال های قلبی را ویتامین C برعهده دارد. همه این ها در سلامت قلب و بهبود در عملکرد آن بسیار تأثیرگذار است.
نقش خواص زردآلو در مبارزه با مشکلات تنفسی:
بسیاری از افراد به ویژه در فصل زمستان با مصرف داروهای شیمیایی به درمان مشکلات تنفسی از جمله آنفولانزا، سرماخوردگی وهم چنین آسم می پردازند. اما همانطور که می دانید مصرف داروهای شیمیایی در طولانی مدت عوارض هایی را برای بدن به همراه دارند، از این رو بسیاری به دنبال میوه ها و مواد غذایی طبیعی هستند که بتواند به درمان مشکلات تنفسی کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی بدن از خواص زردآلو است و به گونه است که در نقش آنتی اکسیدان از فعالیت رادیکال های آزاد جلوگیری می کند. همچنین به دلیل دارا بودن بتا کاروتوئن می توان از آن به عنوان یک داروی تب بر استفاده نمود.
شما می توانید جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال زردالو، به منوی سایت مراجعه نمایید.
درمان طبیعی یبوست با خاصیت زردآلو:
یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی که به ام الامراض معروف است، یبوست نام دارد. یبوست از جمله بیماری هایی است که زندگی روزمره افراد را با مشکلاتی مواجه می کند. اما با خوردن تنها چند عدد زردآلو، به راحتی می توان یبوست را درمان نمود.
زردآلو حاوی یک ملین طبیعی به نام سلولز و پکتین، روند هضم غذا را بهبود بخشیده و حرکات روده را کاهش می دهد. هم چنین گفته شده با افزایش میزان فیبر غذایی به تسریع حرکات مواد زائد کمک می کند.
دیابتی ها زردآلو بخورند!
یکی از بهترین خواص زردآلو، کمک به درمان دیابت است. همانطور که می دانید دیابتی ها در رژیم غذایی خود می بایست مواد غذایی مصرف کنند که دارای قند کمتری باشد. زردآلو یکی از میوه هایی است که از آن به عنوان یک قند طبیعی یاد شده و کالری و کربوهیدرات آن در سطح پایینی قرار دارد.
از جمله خاصیت زردآلو برای دیابتی ها می توان به این موضوع اشاره کرد که ویتامین E موجود در آن در نقش آنتی اکسیدان عمل می کند. هم چنین سرشار از فیبر است که باعث بهبود و اثر پایدار بر روی سطح قند خون در دیابتی ها می شود.
خواص زردآلو برای تسکین التهاب:
یکی دیگر از مهم ترین فواید زردآلو، تسکین دهنده و درمان التهاب است. مصرف زردآلو برای بیمارانی که از بیماری های التهابی مانند آرتروز، التهاب مفاصل و غیره رنج می برند، می تواند در تسکین و همچنین درمان آن نقش مؤثری داشته باشد.
باید خاطر نشان کرد حضور منیزیم در زردآلو باعث کاهش دردهای التهابی شده و اسید سالسیلیک موجود در این میوه تابستانه برای رماتیسم و دردهای مفاصل بسیار اثر بخش است. البته ناگفته نماند علاوه بر زردآلو، عصاره روغن هسته ی آن می تواند به عنوان یک دارو، بیماری های التهابی روده مانند کولیت اولستراتیو را درمان کند.
درمان بیماری های چشمی با خواص زردآلو:
افرادی که مبتلاء به اختلالات چشمی و بیماری های بینایی که منجر به کاهش دید و بینایی چشم است، می شوند، مصرف زردآلو را در رژیم غذایی خود جای دهند. درمان مشکلات چشمی از فواید زردآلو محسوب می شود، به طوری که وجود ویتامین A و بتاکاروتن می تواند در کاهش خطر ابتلاء به بیماری های چشمی مانند شب کوری تأثیر بسزایی داشته باشد.
همچنین زردآلو حاوی مواد مغذی مانند زانتوفیل رتینول، کاروتنوئیدها و زآگزانتین است که از بیماری های چشمی در سالمندان و افراد سالخورده جلوگیری می کند. برای کاهش خشکی چشم و هم چنین ایجاد اشک مصنوعی می توان به جای قطره های شیمیایی از عصاره ی هسته زردآلو استفاده نمود.
خواص زردآلو برای محافظ سلامت کبد:
اصلی ترین خاصیت زردآلو که از اهمیت بسیاری برخوردار است، محافظت از سلامت کبد نام دارد. کبد یکی از مهم ترین اندام داخلی بدن است که وظایف زیادی را برعهده دارد و اختلال در فعالیت آن موجب شده تا سایر اعضای بدن کار خود را به خوبی انجام ندهند.
گفتنی است زردآلو به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی خود می تواند کبد را از تمامی آسیب ها محافظت کرده و در بهبود عملکرد آن نقش مؤثری دارد.استرس و فشارهای عصبی سلامت کبد را تحت تأثیر قرار می دهد، از خواص زردآلو می توان به ضد استرس و آرامش بخش بودن آن اشاره کرد. بنابراین با مصرف زردآلو می توان سطح استرس را کاهش داده و کبد را از اثرات مخرب آن در امان نگه داشت.
سلامت استخوان با فواید زردآلو:
امروزه بسیاری از والدین به دنبال روش هایی هستند تا سلامت استخوان های فرزندان خود را در برابر انواع بیماری ها در سنین بالا تضمین کنند. مصرف منظم زردآلو یکی از روش هایی است که شما را از داروهای شیمیایی تقویتی برای حفظ سلامت استخوان های خود و فرزندانتان بی نیاز می کند.
از خواص زردآلو می توان به رشد و تقویت استخوان ها اشاره نمود که مصرف آن باعث شده تا افراد با افزایش سن و به مرور زمان دچار بیماری هایی مانند پوکی استخوان نشوند. هم چنین تسکین دردهای آرتروز و نقرس از فواید زردآلو، این میوه طلایی رنگ به شمار می آید.
درخشندگی پوست، عجیب ترین خواص زردآلو:
یکی از اصلی ترین علل چین و چروک و آسیب های پوستی، قرار گرفتن پوست در معرض نور آفتاب ، آلودگی و اشعه های ماوراء بنفش است. بتاکاروتن موجود در زردآلو قادر است پوست را در برابر این گونه عوامل محیطی در امان نگه دارد.
از جمله خواص زردآلو؛ جلوگیری از پوسته و خشک شدن پوست، آفتاب سوختگی و پینه بستن و درنهایت درخشندگی پوست است. همچنین اگر پوست آسیب دیده ای دارید و به دنبال یک لابه بردار قوی هستید، مصرف زردآلو می تواند نقش مؤثری در روند درمان پوست داشته باشد.
زردآلو، مرطوب کننده طبیعی برای پوست:
همانطور که در بخش های قبلی گفته شد، میوه زرد آلو سرشار از ویتامین های A , C است. خشکی پوست ناشی از کمبود ویتامین های A , C در بدن است، از این رو بهره مندی از خواص زردآلو می تواند به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست عمل کند.
آبرسانی به پوست از طریق روغن هسته آن که به عنوان یک منبع غنی از اسیدهای چرب و ویتامین A یاد می شود، جزء مهم ترین فواید زردآلو به شمار می آید.
با خواص زردآلو، کم خونی را درمان کنید!
بسیاری از افرادی که با کمبود آهن مواجه هستند دچار کم خونی می شوند. این دسته از افراد با علائمی از جمله خستگی، رنگ پریدگی، سردرد و غیره دسته و پنجه نرم می کنند، بنابراین با مصرف داروهای تقویتی سعی در جبران آهن در بدن خود دارند.
گفتنی است زردآلو به عنوان یک منبع غنی از آهن شناخته شده و پزشکان و اطبای سنتی توصیه می کنند برای بهبود تولید هموگلوبین از مصرف زردآلو غافل نشوید. افزایش کیفیت خون یکی از مهم ترین خواص زردآلو برای افرادی است که تجربه فقر آهن دارند و از کم خونی رنج می برند.
راحت ترین روش درمان ریزش مو با زردآلو:
جالب است بدانید استفاده از روغن زردآلو یکی از راحت ترین روش ها برای درمان ریزش مو است . به طوری که حضور ویتامین E در ترکیبات زردآلو این امکان را می دهد تا از ریزش مو جلوگیری شود. از این رو تقویت مو و افزایش رشد آن یکی از مؤثرترین خواص زردآلو برای سلامت مو بیان شده است.
هشدار درباره مصرف هسته زردآلو:
بسیاری علاقه مند به مصرف هسته های زردآلو هستند، اما لازم به ذکر است مصرف بیش از اندازه هسته به جز نوع شیرین آن موجب مسمومیت می شود. هم چنین زردآلو خشک شده بر خلاف میوه ی تازه آن از کالری و کربوهیدرات بالایی برخوردار است. بنابراین مصرف زیاد آن افراد را با افزایش قندخون و وزن مواجه می کند.
جمع بندی پیرامون خواص زردآلو:
به طور کلی باید گفت از جمله مهم ترین و بااهمیت ترین فواید زردآلو برای سلامتی و درمان بیماری ها شامل رفع کم خونی، یبوست، تب بر، حفظ سلامت قلب، استخوان و کبد است و به عنوان تسکین دهنده التهاب مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین علاوه بر میوه زردآلو، هسته و روغن آن از خواص درمانی بسیاری برخوردار است.
در این مقاله سعی کردیم تا به چند مورد از مهم ترین خاصیت های زردآلو اشاره کنیم. امید است برایتان مفید واقع شده باشد. اما در انتها به نظر شما زردآلو، این میوه طلایی رنگ تابستانه دارای چه خواص دیگری است؟ با ما به اشتراک بگذارید.
نکات و نقطه نظرات خود درباره خواص زردآلو و اهمیت این میوه را با ما در کامنت ها در میان بگذارید.
دیدگاه و پرسش