برسی خاصیت بلوبری؛ میوه ای تجملی و زیبا:
یکی از میوه های امروزی که با برق رنگ آبی خود زیبایی و درخشش خاصی داشته، بلوبری می باشد. میوه ای که با خواص فراوان در سراسر جهان به عنوان میوه ای تجملی استفاده می شود. برای تزیین غذا، دسر، کیک و یا تهیه انواع اسموتی ها و بستنی این میوه پرکاربرد می باشد. در واقع خواص بلوبری، در کنار زیبایی میوه، آن را برای استفاده های متنوع به گزینه ای مناسب تبدیل می کند.
در حال حاضر این میوه در جهان به لحاظ تنوع خاصیت بسیار پر بحث و مطرح می باشد. میوه ای که به تازگی در ایران پرورش داده شده و مورد استقبال مردم نیز واقع شده است. شاید بسیاری از ما این میوه را ندیده باشیم اما حتما اسم آن را در کافه ها و رستوران ها شنیده ایم. در صورت علاقه به مصرف این میوه حتما در ادامه این مقاله با اهمیت خواص بلوبری، برای سلامتی آشنا شوید.
مشخصات میوه و درخت بلوبری:
بلوبری میوه ای با دانه های گرد و آبی رنگ که شیرینی ملایم و دلچسبی دارد. برخلاف رنگ تیره پوست میوه، رنگ گوشت آن سفید و شفاف می باشد. میوه بلوبری با عنوان Blueberry، یک قرن پیش توسط ساکنین آمریکای شمالی در طبیعت این منطقه دیده شد.
یکی از دلایل استفاده از این میوه برای سرو غذا و یا دیگر انواع خوردنی ها و نوشیدنی ها، خواص بلوبری می باشد. در کشورهایی نظیر آمریکا این میوه به خاطر فراوانی مواد مغذی بیشترین پرورش را دارد.
جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال کمیاب به منوی سایت مراجعه نمایید.
جالب است بدانید که درخت بلوبری، یک درختچه که به راحتی در حیاط منازل و گلخانه ها قابل پرورش می باشد. در صورت پرورش درخت، در بهار برای شما شکوفه های سفید و در پاییز برگ های متمایل به قرمز به همراه می آورد. در شرایط نیمه سردسیری تا معتدل با رطوبت ملایم به راحتی این درختان پرورش می یابند.
ارزش غذایی و خواص بلوبری:
یکی از مشخصه های جالب توجه این میوه کالری پایین اما میزان بالای مواد مغذی می باشد. همچنین درصد بالایی از ویتامین های ارزشمند C و k به همراه ماده معدنی مغذی منگنز در این میوه یافت می شود. بلوبری با ۸۵ درصد آب به میزان کمی کالری و کربوهیدرات در زمان مصرف برای شما به همراه می آورد. با مصرف تنها یک فنجان از این میوه ۸۴ کالری و ۱۵ گرم کربوهیدرات جذب بدن شما می شود.
بلوبری در صدر لیست میوه های با خاصیت آنتی اکسیدان:
آنتی اکسیدان در برابر مولکول های رادیکال آزاد جهت جلوگیری از پیری و بیماری های سرطانی از بدن ما محافظت می کند. منابع معتبر خواص بلوبری را در مقایسه با دیگر میوه ها و سبزیجات با سطح بالایی از آنتی اکسیدان معرفی می کنند.
همچنین یکی از ترکیبات بسیار مغذی، پلی فنولی به نام فلاونوئید که بیشترین سهم آنتی اکسیدانی را در این میوه دارد. فلاونوئید دارای گروهی از آنتی اکسیدان ها با عنوان آنتوسیانین که تاثیر بسزایی در سطح سلامتی ما می گذارد.
کاهش زمینه های پیری و سرطان با خواص بلوبری:
این میوه برای جلوگیری از پیری و سرطان ها باعث کاهش آسیب دیدگی DNA ما می شود. آسیب DNA بر اثر استرس اکسیداتیو روزانه در بدن اتفاق افتاده و موجب آسیب سلولی می شود. در صورت عدم توجه به تغذیه مناسب این اتفاق ما را به سمت پیری و بیماری های کشنده سوق می دهد.
یکی از این مواد مغذی با اثر فوق العاده و مستقیم برای شما بهره مندی از خاصیت بلوبری، می باشد. طی یک آزمایش، مسئله کاهش آسیب DNA روی افراد بررسی شده و کاهش ۲۰ درصدی این آسیب دیده شده است.
خواص بلوبری برای کاهش کلسترول بد LDL:
برای کاهش بیماری های قلبی یکی از مهمترین موضوعات اکسیداسیون کلسترول LDL می باشد. بنابراین افراد دارای کلسترول بالا حتما در تغذیه خود برای کاهش وزن و کلسترول های بد از بلوبری بهره ببرند. طبق مطالعات گنجاندن این میوه در کنار وعده های غذایی اثر لازم را داشته است.
اثر بلوبری روی کاهش فشار خون:
در بلوبری خاصیت هایی برای کاهش فشار خون و جلوگیری از بیماری های قلبی دیده شده است. طی یک تحقیق افراد چاق با مصرف بلوبری تا ۶ درصد کاهش سطح فشار خون را تجربه کرده اند. آزمایش های دیگر صورت گرفته این خاصیت بلوبری را تایید می کند. به خصوص برای فشار خون بالا در دوران یائسگی بانوان، این میوه اثر بسزایی داشته است.
خواص بلوبری برای بیماری های قلبی:
پیش از این به اثربخشی کاهش کلسترول بد و فشار خون روی جلوگیری از بیماری های قلبی اشاره کردیم. اما بلوبری در جلوگیری از خطر بیماری ها و حملات قلبی تاثیر گذار می باشد. طبق بررسی افراد با مصرف آنتوسیانین این میوه تا بیشتر از ۳۰ درصد کمتر دچار حمله قلبی شده اند. البته که نیاز به بررسی های بیشتر و بررسی دیگر خواص تاثیر گذار بلوبری روی بیماری های قلبی می باشد.
عملکرد بهتری مغز و حافظه با خواص بلوبری:
عدم جذب آنتی اکسیدان کافی و استرس اکسیداتیو منجر به فرسودگی سریع تر مغز و افت عملکرد آن می شود. اثر آنتی اکسیدانی بلوبری با اثر گذاری بر نقاطی از مغز به حفظ هوش و تسلط مغزی ما کمک می کند. طبق یک آزمایش افراد سالخورده با اختلال شناختی در اثر مصرف بلوبری بهبود عملکرد مغز داشته اند. طبق تحقیقات اثر قابل ملاحظه ای با گنجاندن بلوبری در سبد تغذیه ای در تاخیر پیری ذهن حاصل شده است.
اثر ضد دیابتی خواص بلوبری:
با وجود اینکه بلوبری میوه ای شیرین و حاوی مقدار نسبی قند اما روی دفع بیماری دیابت تاثیر گذار می باشد. در واقع آنتوسیانین این میوه روی حساسیت به انسولین و متابولیسم گلوکز تاثیر مثبت دارد. طبق آزمایش روی افراد مبتلا به قند، کاهش حساسیت به انسولین با مصرف آب بلوبری حاصل می شود. در صورت درمان حساسیت به انسولین کمتر شاهد وقوع دیابت نوع ۲ یا سندروم متابولیک از بیماری های خطرناک عصر حاضر خواهیم بود.
کاهش عفونت های دستگاه ادراری:
خواص بلوبری؛ عفونت های ادراری که بیشتر در زنان دیده شده را کاهش می دهد. دقیقا همین خاصیت را آب نوع خاصی از زغال اخته مشابه با بلوبری ها دارد. در واقع این میوه ها موادی که مانع چسبندگی میکروب ها به دیواره مثانه شده را تولید می کنند.
کاهش آسیب های عضلانی پس از ورزش:
در اثر ورزش های شدید، ماهیچه های ما دچار درد و خستگی خواهند شد. این موضوع به خاطر التهاب موضعی که با مصرف بلوبری شاهد کاهش این مشکل و بهبود عملکرد عضلانی خواهیم بود. بنابراین برای ریکاوری عضلات خود بعد از ورزش های سنگین حتما اقدام به مصرف بلوبری کنید.
خواص بلوبری برای سلامت استخوان:
استخوان های بدن ما حاوی ویتامین K و منگنز که به کثرت در بلوبری یافت می شود. بنابراین با مصرف بلوبری، به قوای استخوان ها و حفظ ساختار آنها کمک خواهیم کرد. یکی از دلایل شکستگی استخوان، کمبود ویتامین K می باشد. با این ویتامین به جذب و نگهداری بیشتر کلسیم برای استخوان ها کمک کنید.
کاهش وزن و احساس سیری با فواید بلوبری:
برای حفظ نظم در عملکرد دستگاه گوارش باید میوه هایی با فیبر گیاهی موثر از جمله بلوبری روزانه میل نمود. فیبر با کاهش میل به غذا و افزایش هضم و دفع، موجب کاهش وزن خواهد شد. به این ترتیب شما علاوه بر مصرف ماده ای کم کالری کمتر میل به غذاها و خوراکی های پر کالری نشان خواهید داد.
خواص بلوبری برای سلامتی پوست:
کلاژن برای محافظت از پوست و جلوگیری از آسیب آفتاب و آلودگی ها اهمیت دارد. این سیستم با دریافت ویتامین C تقویت و فعال می شود. ویتامین C موجود در بلوبری با کمک به کلاژن مانع چروکیدگی پوست شما خواهد شد. شما با مصرف مقداری بلوبری میزان قابل توجهی از ویتامین C لازم بدن را تامین خواهید نمود.
تاثیر خاصیت بلوبری روی کاهش چربی و چاقی:
بر اساس آزمایش ها آنتوسیانین این میوه، موجب جلوگیری از ارسال سیگنال توسط انسولین به سلول های چربی می شود. در واقع گلوکز انسولین را جذب و انتشار گلیسرول را در سلول های چربی کمتر می کند.
خواص بلوبری به عنوان ضد التهاب:
با وجود اسید فنولیک، فلاونوئید و پروسیانیدین انتظار عملکرد ضد التهابی از بلوبری می رود. همچنین بلوبری با کمک آنتوسیانین کمک به کاهش اثر استرس اکسیداتیو و التهابات می کند. در واقع بلوبری با خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی التهابی جنبه درمانی پیدا کرده است.
بلوبری اثر بخش روی بینایی:
علاوه بر موارد بالا شما با مصرف بلوبری به سلامت چشم ها و بینایی خود تا بزرگسالی کمک می کنید. آنتوسیانین این میوه، روی بهبود شبکیه بر اساس بررسی ها نقش دارد. همچنین موجب جلوگیری از آسیب چشم در برابر تابش تند نور آفتاب می شود.
جمع بندی و سخن پایانی پیرامون خواص بلوبری:
اگر بخواهیم در عصر حاضر یک ماده مغذی و پر فایده معرفی کنیم بدون شک بلوبری خواهد بود. سلامت قلب و مغز در درجه اول و در مراحل بعد تاثیر روی مواردی مثل استخوان ها و بینایی از فواید بلوبری هستند. ضمن اینکه یک مزه و سرگرمی جدید در حین مصرف برای شما خواهند بود. بر اساس این مقاله آنتوسیانین که مشخصه آن رنگ آبی میوه، بیشترین خاصیت بلوبری را تعیین می کند. این میوه را با روش های مختلف از میوه تازه تا اسموتی و آبمیوه حتما میل کنید و لذت ببرید.
حتما نظرات مثبت و اطلاعات خود درباره خواص بلوبری را در کامنت ها برای ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه و پرسش