بررسی خواص میوه ها بخش مهمی از تغذیه بشر:
خوردن میوه، یک راه حل عالی برای حفظ سلامت بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری است. فواید میوه ها به سبب اینکه منابع عالی ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان هستند، بسیار زیاد است و گنجاندن آن ها در رژیم غذایی، توصیه تمامی پزشکان و متخصصان تغذیه است. از خواص میوه؛ باید به دشمنی ریشه دار آن ها با انواع امراض نظیر سرطان، فشار خون، انواع عفونت ها، دیابت و غیره اشاره کرد.
میوه ها گاهی خواص پیشگیرانه و گاهی خواص درمانی در برابر بیماری ها دارند. ما در این مطلب تلاش کردیم تا اطلاعات کاملی درباره فواید میوه ها و مصارف آن ها به شما ارائه کنیم؛ با ما همراه باشید.
خواص میوه برای سلامتی و تغذیه مناسب:
لیمو یکی از مرکبات است که خواص درمانی آن از دیر باز در کشور ما مورد توجه بوده است. هنوز هم اگر دچار سرماخوردگی شویم، دور و اطرافیان به ما مصرف لیمو شیرین را تجویز می کنند. خوب است بدانید که امروزه محققان در ذیل خواص میوه لیمو، به ضد باکتری، ضد دیابت و ضد سرطان بودن این میوه اشاره می کنند.
مواد مغذی موجود در لیمو:
مواد مغذی موجود در لیمو شامل موارد زیر است:
- کربوهیدرات
- پتاسیم
- اسید سیتریک
- مس
- آهن
- ویتامین C
- فیبر
- کلسیم
- تیامین
- ریبوفلاوین
- نیاسین
- فولات
- ویتامین B6
خواص میوه لیمو و استفاده های درمانی:
از فواید میوه لیمو، می توان از موارد زیر نام برد:
- درمان سرماخوردگی
- سلامت استخوان ها
- کاهش کلسترول
- افزایش توان سیستم ایمنی بدن
- سم زدایی بدن
- بهبود بینایی
- درمان زردی در نوزادان
- کمک به رشد جنین
- درمان گرمازدگی
- بهبود زخم معده
- پیشگیری از رماتیسم مفصلی
- کمک به باز شدن گرفتگی عضلات
- از بین برنده بوی بد بدن
- کاهش تعریق بیش از حد
- سلامت مجاری ادراری
- بهبود زخم دهان
- بهبود استفراغ و سرگیجه ناشی از حرکت در سفر
- آرام بخش طبیعی
- درمان موخوره
- درمان شوره سر
- درمان جوش
کاربرد لیمو شیرین در صنایع:
به سبب خواص میوه لیمو شیرین، این میوه کاربردهای متنوعی در صنایع متعدد دارد. تهیه اسانس های معطر لیمو در صنایع غذایی، شکلات سازی، تولید ژله، کیک و بیسکوییت بسیار مرسوم است. هم چنین از این میوه در صنعت عطر و ادکلن سازی نیز استفاده های فراوان می شود.
در صنایع شمع سازی، تهیه عود، مواد آرایشی و بهداشتی، تولید مواد شوینده مانند شامپو، صابون، کرم های مرطوب کننده، سفیدکننده ها و صنایع داروسازی نیز از خاصیت میوه لیمو شیرین، بهره می گیرند.
خواص میوه آلو برای شادابی و سلامتی بیشتر:
آلو از آن دسته میوه های خوش رنگ و طعم تابستانی است که به سبب مزه های متفاوت ترش، شیرین و ملس، معمولا باب طبع همگان واقع می شود. قدمت رویش این میوه به دوران نوسنگی برمی گردد و در برخی کتب تاریخی، آنجا که صحبت از انگور، انجیر و زیتون شده است، نام آلو نیز دیده می شود.
شما می توانید جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال میوه، به منوی سایت مراجعه نمایید.
از ارقام نهال آلو می توان به آلو ویکتوریا، آلو اروپایی، آلو گیلاس، آلو خرما، دامسون و آلو ژاپنی اشاره کرد. خواص میوه آلو، بسیار است و به صورت خام، پخته، خشک و فرآوری شده مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد مغذی موجود در آلو:
خاصیت میوه آلو؛ به سبب مواد مغذی موجود در آن است. هر آلوی تازه مقادیری از مواد زیر را در خود جای داده است:
- ویتامین A
- ویتامین K
- ویتامین E
- ویتامین D
- ویتانین C
- تیامین
- نیاسین
- ریبوفلاوین
- پانتوتنیک اسید
- کولین
- ویتامین B6
- ویتامین B12
- فولات
- کلسیم
- سدیم
- منگنز
- روی
- فسفر
- مس
- سلنیم
- منیزیم
برشماری فراوان خواص میوه آلو:
از فواید میوه آلو، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش قند خون
- کمک به سلامت استخوان ها
- مسهل و از بین برنده یبوست
- کمک به سلامت قلب
- از بین برنده باکتری های مضر روده
- درمان سوء هاضمه
- درمان تب های صفراوی
- درمان بی اشتهایی
- درمان گرمازدگی
- تامین آب بدن
- درمان سردردهای گرم
- درمان خارش بدن
- درمان جوش صورت
- پیشگیری از بروز آکنه
- بهبود جای زخم
- جوان سازی پوست
- کاهش چربی خون
- ادرار آور
- افزایش جذب کلسیم در بدن
کاربرد آلو در صنایع:
از خواص میوه آلو، کاربرد فراوان آن در صنایع غذایی و دارویی است. از آلو برای تهیه لواشک، کمپوت، کنسرو، اسموتی، آبمیوه، رانی و انواع دسرها استفاده می شود. هم چنین برای ساخت بسیاری از داروها با توجه به خاصیت میوه آلو، این میوه کاربرد دارد.
خواص میوه انگور از درمان تا زیبایی:
انگور، هزاران سال قدمت دارد و چندین تمدن باستانی، عصاره این میوه را استخراج و به عنوان نوشیدنی مقدس، تقدیم بت ها و شاهان خود می کردند. تمامی انواع انگور به شکل خوشه ای رشد می کنند و در دو نوع دانه دار و بی دانه هستند.
انواع مختلفی از انگور سبز، قرمز، سیاه، زرد و صورتی وجود دارد که بستر رویش آن ها در آب و هوای معتدل در سراسر جهان از جمله اروپای جنوبی، آفریقا، استرالیا و آمریکای شمالی و جنوبی است. از خواص میوه انگور، می توان به ارزش غذایی و میزان آنتی اکسیدان بالای آن اشاره کرد که برای سلامت بدن بسیار مفید است.
مواد مغذی موجود در انگور:
هر دانه انگور حاوی مواد مغذی زیر است:
- ویتامین A
- ویتامین C
- ویتامین D
- ویتامین B12 و B6
- پتاسیم
- فیبر
- آهن
- منیزیم
- چربی
- پروتئین
مهمترین خواص میوه انگور:
از فواید میوه انگور، می توان موارد زیر را نام برد:
- جلوگیری از رشد و گسترش سلول های سرطانی
- حفظ سطح فشار خون در محدوده سالم
- اکسیر ضد پیری
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- افزایش رطوبت ریه ها
- انرژی زا
- کنترل آسم
- درمان می گرن
- پیشگیری از پوکی استخوان
- بازکردن رگ های قلبی و عروقی
- کنترل دیابت
- دفع سموم موجود در خون
- کاهش خستگی
- پیشگیری از آلزایمر
- کاهش خطر ابتلا به آب مروارید
- درمان سوءهاضمه
- از بین برنده سوزش معده
- پیشگیری از سرطان سینه
- سلامت مغز
کاربرد انگور در صنایع:
درباره خواص میوه انگور باید گفت، این دانه های ارزشمند در صنایع مختلفی کاربرد دارند. استفاده از انگور در صنایع غذایی نظیر شکلات سازی، تهیه نوشابه و دلستر، ژله و بستنی، کاملا رایج است. البته کاربردها و فواید میوه انگور، به همین جا ختم نمی شود.
برای تولید کاغذ، رنگ و یا لاستیک در صنایع مختلف روغن هسته انگور به کار می آید. همینطور پسماند انگور در آزمایشات پزشکی و یا تولیدات آرایشی سهم بسزایی دارد.
خواص میوه گریپ فروت برای رسیدن به بدنی سالم:
گریپ فروت یکی از مرکبات استوایی است که طعم شیرین و تا حدودی ترش دارد، البته گاهی طعم آن به تلخی می زند، اما به علت خاصیت میوه آن، بسیار پرطرفدار است. برخی گیاه شناسان معتقدند گریپ فروت حاصل پیوند دارابی با پرتقال است و آمریکا، چین و آفریقای جنوبی بزرگ ترین تولیدکنندگان این میوه هستند.
این میوه سرشار از مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها و فیبر است و یکی از سالم ترین مرکباتی است که می توانید بخورید. گفته می شود که خواص میوه گریپ فروت، برای سلامتی روی کاهش وزن و امکان ابتلا به بیماری های قلبی تاثیر دارد.
مواد مغذی سازنده خواص گریپ فروت:
گریپ فروت حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی زیر است:
- روی
- پتاسیم
- فسفر
- منگنز
- ریبوفلاوین
- تیامین
- نیاسین
- اسید فولیک
- پانتوتنیک اسید
- منیزیم
- آهن
- کلسیم
- فیبر
- چربی
- پروتئین
- قند
- کربوهیدرات
- ویتامین C
- ویتامین E
- ویتامین B6
فواید بیشمار گریپ فروت:
خواص میوه ترش و دوست داشتنی گریپ فروت، بسیار زیاد است. در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
- از بین برنده بوی بد دهان
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- پیشگیری از سکته مغزی
- ضد سرطان
- پیشگیری از حملات قلبی
- پیشگیری از سرطان معده
- دفع سنگ کلیه
- بهبود امراض کلیوی
- کاهش وزن
- چربی سوز
- افزایش متابولیسم
- پاک سازی کبد
- شادی آور
- سم زدای بدن
- بهبود سردردهای مزمن
- بازسازی سلول های آسیب دیده
- پیشگیری از سرطان پروستات
- پیشگیری از سرطان ریه
- درمان بیماری های لثه
کاربرد گریپ فروت در صنایع:
گریپ فروت مصارف متعددی در صنایع دارویی دارد. خواص میوه استوایی گریپ فروت، سبب شده است تا از آن، قطره های گیاهی بسازند و یا از ترکیب با دیگر مواد شیمیایی، گریپ فروت را به عنوان یک ضد سرطان قوی و یا بهبوددهنده امراض کلیوی استفاده کنند.
این میوه در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد و بسیاری از عطرهای برند دنیا، حاوی اسانس تلخ، ترش و خنک گریپ فروت هستند. بنابراین یکی دیگر از فواید میوه گریپ فروت، کاربرد آن در صنایع عطرسازی است.
خواص میوه انار برای بیماری های گسترده:
سال هاست که انار به دلیل فواید میوه، مورد تاکید پزشکان و متخصصان تغذیه برای استفاده مکرر بیماران است. طبق تحقیقات، انار محافظ قلب شما بوده و حتی ممکن است از سرطان جلوگیری کند.
انار میوه ای شیرین و ترش با پوست ضخیم و قرمز است. در حالی که پوست آن خوراکی نیست، صدها دانه آبدار را در خود جای می دهد که می توانید آن ها را ساده بخورید یا روی سالاد، بلغور جو دوسر، سوپ، کیک و سایر غذاها بپاشید.
انار یک میوه بومی متعلق به ایران باستان است. یعنی زمانی که امپراتوری ایران تا هند امتداد داشت. انار از درختچه های خاردار برگ ریزی می روید که بین ۵ تا۱۰ متر قد می کشند. امروزه به سبب خواص میوه، انار در اکثر کشورهای دنیا انواع گونه ها کشت می شود و مورد استفاده قرار می گیرد.
درباره خاصیت میوه انار باید گفت که میزان آنتی اکسیدان آن چندین برابر بیشتر از چای سبز تخمین زده شده است.
مواد مغذی تشکیل دهنده خواص انار:
مواد مغذی موجود در انار شامل موارد زیر است:
- فیبر
- فولات
- پتاسیم
- ویتامین k
- ویتامین E
- ویتامین B6
- پروتئین
- چربی
- کربوهیدرات
- قند
فواید انار میوه سرخ بهشتی:
خواص میوه انار، شامل موارد زیر است:
- حفظ وزن سالم
- کنترل دیابت
- پیشگیری از سرطان روده بزرگ
- پیشگیری از سرطان سینه
- پیشگیری از سرطان ریه
- پیشگیری از سرطان پروستات
- کاهش وزن
- کاهش یبوست
- خواص ضد التهابی قوی
- از بین برنده سوءهاضمه
- پاک سازی روده
- کاهش فشار خون
- بهبود درد و ورم مفاصل
- بالا بردن قدرت باروری
- آب رسان پوست
- درمان اگزما
- درمان پیسی
- درمان موخوره
- بهبود حافظه
کاربرد انار در صنایع:
با توجه به خواص میوه انار، کاربردهای متعددی در صنایع گوناگون برای آن در نظر گرفته شده است. جالب است که بدانید پوست، آب انار و هسته آن، خواص دارویی دارند و در صنعت داروسازی از آن ها استفاده می شود. پوست انار در صنعت رنگ سازی نیز کاربرد دارد.
چوب درخت انار نیز هم از عطر فوق العاده ای برخوردار است و هم استحکام و رنگ قابل توجهی دارد. از این رو در صنایع چوبی و هنری نظیر معرق از آن استفاده می شود.
بخشی از خواص میوه انار، در هسته آن نهفته است. روغن هسته انار در ساخت انواع شامپوها، پمادها و کرم ها کاربرد دارد. از انار در صنایع غذایی متعدد نیز استفاده می شود؛ در تولید شکلات، ژله، اسانس های خوراکی، دلستر، نوشیدنی و شربت گرفته تا تهیه رب و ترشی.
خواص میوه انجیر برای داشتن تن سالم:
انجیر در فرهنگ مسلمانان یک میوه محترم است؛ از آن جایی که خداوند در یکی از آیات قرآن به انجیر سوگند یاد می کند، این میوه از ارزش معنوی زیادی برخوردار است. انجیر از زمان های قدیم، نماد سلامتی و ثروت بوده است و به طور نمادین با دیمتر، الهه یونانی کشاورزی و باروری مرتبط هستند و در روم باستان به خدایان تقدیم می شدند. بنابراین خواص میوه انجیر در بسیاری از مکاتب و فرهنگ ها، میوه ای حائز اهمیت است.
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید از نظر کارشناسان، انجیر مجموعه ای از گل های وارونه است که اگر به حال خود رها شود، از درون به بیرون شکوفا می شود. در واقع انجیر، گل درخت انجیر محسوب می شود که امروزه به عنوان میوه شناخته می شود.
درخت انجیر معمولاً در مدیترانه و خاورمیانه رشد می کند که بخش زیادی از سال را گرم، آفتابی و خشک هستند، اما این میوه در شمال کشور ما نیز به وفور یافت می شود.
از مهم ترین خواص میوه انجیر، که تقریبا همه با آن آشنا هستند، درمان یبوست است. اما این تنها خاصیت میوه، نیست؛ خوب است بدانید قبل از اینکه استفاده از شکر رایج شود، انجیر و عصاره اش، شیرین کننده طبیعی خوراکی ها بودند.
مواد مغذی انجیر میوه سلامتی:
مواد مغذی موجود در انجیر را شامل موارد زیر است:
- شکر
- فیبر
- سدیم
- کربوهیدرات
- پتاسیم
- منیزیم
- کلسیم
- آهن
- ویتامین C
- ویتامین A
نقش خواص میوه انجیر در سلامتی:
فواید میوه انجیر، شامل موارد زیر است:
- جلوگیری از پیری زودرس
- از بین برنده پوشش سلول های سرطانی
- درمان بیماری های گوارشی
- درمان بیماری های تنفسی
- درمان آنمی
- درمان دیابت
- درمان بیماری های کبدی
- درمان عفونت های دستگاه ادراری
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی
- حفظ سلامت قلب
- بهبود فشار خون
- بهبود چربی خون
- خواص ضد التهابی
- درمان سرطان پوست
کاربرد انجیر در صنایع:
خواص میوه انجیر؛ سبب شده است تا از آن در صنایع غذایی و دارویی استفاده های متعددی شود. اگر فرزند کوچکی در منزل دارید که گاها با مشکل یبوست دست و پنجه نرم می کند، حتما یکی از تجویزات دکتر برای او شربت انجیر به عنوان یک ملین قوی، بوده است.
البته خواص میوه انجیر؛ در داروسازی بسیار پیشرفته تر نیز هست. انواع داروها برای درمان تومورها با استفاده از انجیر ساخته می شود. به علاوه برگ درخت انجیر و چوب آن نیز در صنایع داروسازی و صنایع چوبی کاربرد دارد.
زیتون میوه پر خاصیت و پرکاربرد:
قدمت کشت و استفاده از زیتون به ۷۰۰۰ سال پیش بازمی گردد و امروزه به دلیل خواص میوه زیتون، کشت هدفمند آن نیز در دستور کار قرار گرفته است. زیتون و روغن آن برای تهیه غذا و دسرهای سالم در ایران و تمام نقاط جهان مورد توجه می باشد.
رژیم مدیترانه ای که این روزها در فضای مجازی زیاد درباره آن می شنوید و یا حتی ممکن است پیشنهاد پزشکتان به شما این سبک از رژیم باشد، شامل مصرف روزانه غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، حبوبات و آجیل است. یکی از اصول این سبک رژیم، تعویض چربی های ناسالم با چربی های ضروری مانند چربی موجود در زیتون و روغن زیتون است. بنابراین یکی از مهم ترین خواص میوه زیتون، چربی مفید آن محسوب می شود.
در ایران، زیتون با نام رودبار گیلان گره خورده است و مرغوب ترین نوع زیتون موجود در کشور مربوط به همین منطقه است.
مواد مغذی تشکیل دهنده خواص میوه زیتون:
مواد مغذی موجود در زیتون شامل موارد زیر است:
- چربی
- کربوهیدرات
- فیبر
- کلسیم
- آهن
- منیزیم
- پتاسیم
- سدیم
- روی
- مس
- ویتامین C
- نیاسین
- ویتامین A
- ویتامین E
- ویتامین K
- ویتامین B6
فواید زیتون و نقش پر رنگ آن در سلامتی:
از فواید میوه زیتون، موارد زیر را می توان نام برد:
- سلامت قلب
- ضد سرطان
- کاهش وزن
- کاهش فشار خون
- درمان رفلاکس معده
- جوان سازی پوست
- روشن کننده طبیعی پوست
- ضد آفتاب طبیعی
- افزایش رشد مو
- کاهش خطر ابتلا به عفونت
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کمک به رشد جنین
- درمان یبوست
- کاهش خطر ابتلا به کبد چرب
- تقویت استخوان
- بهبود عملکرد مغز
- کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
- کاهش خطر ابتلا به پارکینسون
- تقویت بینایی
- درمان کم خونی
- کاهش خطر ابتلا به آب مروارید
کاربرد و سودمندی زیتون برای صنایع:
اینک که با خواص میوه زیتون، آشنا شدید، بد نیست تا مصارف این دانه خوشمزه در صنایع را نیز بدانید. روغن زیتون، معروف ترین فرآورده ای است که از این میوه گرفته می شود و نقش مهمی در صنایع دارویی و غذایی دارد. همچنین با توجه به خاصیت میوه زیتون، کاربردهای فراوان آرایشی و بهداشتی برای آن در این صنایع در نظر گرفته شده است.
خوب است بدانید که از اسانس میوه، برگ و چوب زیتون در صنایع شمع سازی، عطر سازی و مواد غذایی هم استفاده می شود.
خواص میوه سیب، شیرینی همه فصل ها:
این یک ضرب المثل جهانی است که روزی یک عدد سیب بخور، یک عمر دکتر نرو! نقل به مضمون چنین جمله ای در کلام معصومین نیز دیده می شود و سیب در طب سنتی یک درمانگر قدرتمند است. همه این موارد به سبب خواص میوه سیب، عنوان شده است. سیب ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را فراهم می کند و به حفظ سلامتی شما کمک می کند.
این میوه، کم کالری است، فاقد چربی است، ارزان است و در تمام طول سال در دسترس است و سیب را به یک مکمل ساده برای رژیم غذایی شما تبدیل می کند که فواید زیادی نیز دارد.
مواد مغذی نهفته در سیب:
خواص میوه سیب، از بابت مواد مغذی فراوانی است که در دل این میوه جای گرفته اند؛ این مواد عبارتند از:
- فیبر
- کربوهیدرات
- قند
- پروتئین
- چربی
- کلسیم
- آهن
- منیزیم
- پتاسیم
- فسفر
- روی
- اسید فولیک
- ویتامین B1
- ویتامین B2
- ویتامین B3
- ویتامین B6
فواید و خواص میوه سیب جهت حفظ سلامتی:
برای توضیح فواید میوه سیب، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش وزن
- سلامت قلب
- حمایت از باکتری های مفید روده
- پیشگیری از سرطان
- کاهش خطر ابتلا به آسم
- تقویت سلامت
- حفاظت از مغز
- کمک به هضم غذا
- تاثیر در زیبایی جنین
- زدودن کلسترول از رگ ها
- درمان کم خونی
- از بین بردن ضعف و بی حالی
- کمک به سلامت دندان ها
- از بین برنده اختلالات مغزی
- پیشگیری از آلزایمر
- پیشگیری از پارکینسون
- کمک به بیماری های تنفسی
- کمک به بیماران مبتلا به رماتیسم
- درمان شب کوری
- ترمیم سلول های مرده و آسیب دیده پوست
استفاده و کاربرد سیب در صنایع:
خواص میوه سیب؛ به قدری منحصر به فرد و فراوان است که صنایع متعدد غذایی، آشپزی و شیرینی پزی به طرق مختلف از این میوه در محصولات خود استفاده می کنند. ماجرا به همین جا ختم نمی شود، خاصیت میوه سیب، در تفاله هایی که از صنایع غذایی بر جای می ماند نیز حفظ می شود و در صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار می گیرد.
از تفاله سیب برای خوراک دام و طیور استفاده می کنند و صنایع دارویی نیز طی فرآیندهای شیمیایی، اثربخشی شفابخشی سیب را بالا می برند. از سیب در صنایع عطرسازی نیز استفاده می شود و صنایع آرایشی و بهداشتی، انواع ماسک ها و صابون های ترمیم پوست را از سیب تولید می کنند و خواص میوه سیب، را با روش های مختلف در خدمت مصرف کنندگان قرار می دهند.
خواص میوه گلابی و جایگاه ارزشمند آن:
گلابی که در شعرهای کودکی ما جا خوش کرده بود و همیشه دغدغه پیدا کردن آن دستمال آبی را داشتیم که زیر درخت گلابی گم شده بود! بومی کشورمان ایران است.
محققان زیستگاه آن را کوهپایه های البرز نام برده اند. البته گلابی که در گیلان و مازندران به عنوان یک میوه وحشی شناخته می شود و خوج و ستکا نام دارد، ظاهرش گرد است و پوست سفتی دارد و با آن گلابی به شکل لامپ که عوام می شناسندش تفاوت هایی دارد. اما به هر حال، گلابی انواع مختلفی دارد که خواص میوه آن، بسیار است.
مواد مغذی تشکیل دهنده خواص گلابی:
مواد مغذی موجود در گلابی شامل موارد زیر است:
- کربوهیدرات
- قند
- فیبر
- پروتئین
- تیامین
- ریبوفلاوین
- اسید فولیک
- نیاسین
- ویتامین C
- پانتوتنیک اسید
- ویتامین B6
- آهن
- منیزیم
- کلسیم
- فسفر
- روی
- پتاسیم
فواید گلابی و نقش بسزای آن در سلامت جسم و روح:
از فواید میوه گلابی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش کلسترول
- پیشگیری از سکته مغزی
- جلوگیری از سرطان روده بزرگ
- جلوگیری از سرطان پستان
- پیشگیری از دیابت
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- جلوگیری از پوکی استخوان
- انرژی زا
- بهبود هضم غذا
- درمان نقرس
- درمان کولیت
- درمان آرتروز
- تنظیم فشار خون
- درمان تب
- بهبود التهاب
- بهبود تنگی نفس
- از بین برنده چین و چروک
- درمان آکنه
- درمان خشکی لب
- کمک به داشتن موهای سالم
سودمندی و کاربرد گلابی برای صنایع:
از خواص میوه گلابی؛ در صنایع غذایی استفاده های متعدد می شود. یکی از جالب ترین خواص میوه گلابی، که مربوط به چوب آن می شود، در صنایع سوسیس و کالباس است. عطر دود حاصل از سوختن چوب گلابی برای بودار کردن محصولات کارخانه های سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می گیرد.
هم چنین چوب گلابی در عطر سازی و ساخت مبلمان و مصنوعات چوبی بسیار پرکاربرد است. فواید میوه گلابی، زمینه استفاده از آن در صنایع آرایشی و بهداشتی را نیز فراهم کرده است.
خواص میوه گیلاس برای طراوت و شادابی بیشتر:
گیلاس، یکی از محبوب ترین میوه ها است که دلیلش هم زیبایی ظاهری و هم طعم دلچسب آن است. میوه ای که می توان هم از طعم آن لذت برد و هم از مواد مغذی آن بهره برد. جالب است بدانید در بسیاری از کشورهای حهان، آلبالو را گیلاس ترش می دانند.
ویتامین C موجود در گیلاس، با حفظ سیستم ایمنی به عملکرد بهتر بدن و شادابی بیشتر را فراهم می کند. پتاسیم موجود در میوه گرفتگی عضلات و تنظیم سیستم عصبی مفید فایده می باشد.
بسیاری از ما می دانیم که گیلاس به واسطه فیبر مفید و موثر عملکرد بهتر گوارش و روده را ممکن می کند. اما مواردی که بیان شد تنها بخشی از خواص میوه گیلاس، هستند.
مواد مغذی نهفته در گیلاس:
مواد مغذی موجود در گیلاس شامل موارد زیر است:
- کربوهیدرات
- فیبر
- مس
- پتاسیم
- ویتامین k
- ویتامین B
- منگنز
- ویتامین C
خواص میوه گیلاس و پیشگیری از بیماری ها:
از فواید میوه گیلاس، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضد التهاب
- پیشگیری از پیری زودرس
- پیشگیری از خطر ابتلا به بیماری قلبی
- پیشگیری از خطر ابتلا به زوال ذهنی
- پیشگیری از خطر ابتلا به دیابت
- پیشگیری از سرطان
- تسکین درد مفاصل
- ترمیم آسیب دیدگی های ورزشی
- تسریع ریکاوری عضلات
- انرژی زا
- حفظ سلامت قلب
- بهبود آرتریت
- بهبود نقرس
- بهبود کیفیت خواب
- درمان یبوست
- درمان بی اشتهایی
سود استفاده گیلاس در صنایع:
با توجه به انواع خواص میوه گیلاس، این میوه زیبا و خوشمزه در صنایع مختلفی کاربرد دارد که قطعا اولین مورد آن صنایع غذایی است. گیلاس در صنایع رنگ سازی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و از دیگر خواص میوه گیلاس، کاربرد چوب آن برای ساخت مبلمان لوکس می باشد.
خاصیت تقویتی موز، میوه شکیل مهمانی های ایرانی:
موز، میوه ای فوق العاده سالم، خوش خوراک، خوشمزه و البته یکی از گران ترین میوه ها در بازار ایران است. به هرحال آن ها یک انتخاب عالی برای کسانی هستند که علاقه مند به تغذیه سالم اند. در حالی که آن ها بومی آسیای جنوب شرقی هستند، همه ما اکوادور را صاحب بهترین نوع موز می دانیم.
امروزه به لطف دانش کشاورزی و به دلیل خواص میوه موز، همه جا و در بسیاری از آب و هوای گرم آن را کشت می کنند و در سراسر جهان در دسترس هستند. موزها را معمولا زمانی که سفت و سبز هستند، می چینند اما زرد، نرم و شیرین در بازار میوه و تره بار عرضه می کنند.
خاصیت میوه موز؛ به این دلیل است که تشکیل شده از مواد مغذی ضروری است و اثرات مفیدی برای کاهش وزن، هضم غذا و سلامت قلب دارد.
مواد مغذی سازنده خواص موز:
مواد مغذی موجود در موز شامل موارد زیر است:
- پروتئین
- کربوهیدرات
- فیبر
- ویتامین C
- ویتامین B2
- ویتامین B3
- فولات
- مس
- پتاسیم
- منیزیم
فواید و تاثیر شگفت انگیز آن در درمان مشکلات عمومی:
از فواید میوه موز، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تعدیل سطح قند خون
- جلوگیری از یبوست
- کاهش وزن
- سلامت قلب
- سلامت کلیه ها
- ضد سرطان
- باز کردن عضلات
- کاهش درد عضلانی
- سیر کننده
- کاهش اشتها
کاربرد های میوه میوزه در صنایع مختلف:
خواص میوه موز؛ تنها به استفاده از آن در صنایع غذایی محدود نمی شود. خوب است بدانید که از موز در صنایع آرایشی و بهداشتی برای ساخت ماسک های جوان کننده و شاداب کننده پوست استفاده می شود. پوست موز در صنایع تبدیلی، به کود برای رشد گیاهان تبدیل می شود.
هم چنین از پوست موز برای به دام انداختن حشرات، براق کردن کفش، براق کردن نقره، سوخاری کردن گوشت و براق کردن برگ گیاهان نیز استفاده می گردد. از موز برای تهیه انواع عطر و اسانس نیز استفاده می گردد و در ساخت مواد شوینده نیز از خاصیت میوه، بهره می گیرند.
خواص میوه بلوبری یکی از جذاب ترین میوه های روز:
بلوبری به عنوان عضوی از خانواده زغال اخته به شمار می رود و به خاطر رنگ آبی که دارد، معروف است. این توت های گرد کوچک حدود ۵ تا ۱۶ میلی متر قطر دارند و رنگ آن ها می تواند بنفش هم باشد.
اگرچه بلوبری به آن فراوانی نیست که در پیشخوان همه میوه فروشی ها ببینیدش، اما اسناد شهادت می دهند که این میوه از هزاران سال پیش در منطقه گیلان به صورت وحشی می روییده است و محلی ها آن را «سیا کوتی» می نامیدند و به واسطه خواص میوه، از مصارف دارویی اش بیشتر استفاده می کردند.
زغال اخته آبی، طعم دلپذیر و شیرینی دارد. آن ها اغلب به صورت تازه خورده می شوند، اما ممکن است منجمد یا آب میوه نیز باشند. آن ها را می توان در انواع شیرینی ها، مرباها و ژله ها و همچنین به عنوان طعم دهنده ها استفاده کرد. آنچه ما ایرانی ها بیشتر از بلوبری خورده ایم، ژله آبی رنگ آن بوده است!
مواد مغذی یافت شده در میوه بلوبری:
مواد مغذی موجود در بلوبری که خواص میوه، را تشکیل می دهند، شامل موارد زیر هستند:
- پروتئین
- کربوهیدرات
- قند
- فیبر
- ویتامین A
- بتاکاروتن
- ویتامین B1
- ویتامین B2
- ویتامین B3
- ویتامین B5
- ویتامین B6
- ویتامین B9
- سدیم
- روی
- فسفر
- پتاسیم
- کلسیم
- آهن
- منگنز
- ویتامین E
- چربی
- ویتامین C
- ویتامین K
- منگنز
خواص میوه بلوبری و نکاتی که نمی دانید:
از فواید میوه بلوبری، باید به موارد زیر اشاره کرد:
- سلامت قلب
- سلامت مغز
- بهبود حافظه
- کنترل قند خون
- بهبود حساسیت به انسولین
- جوان سازی پوست
- درمان آکنه
- کاهش وزن
- درمان جوش
- افزایش روند رشد مو
- چربی سوزی
- درمان سفیدی مو
- تقویت سیستم ایمنی بدن زنان در دوران بارداری
- کاهش فشار خون
- درمان یبوست
- تقویت و افزایش رشد استخوان ها در کودکان
- تقویت بینایی
- کاهش خطر ابتلای کودکان به بیماری های چشمی
- بهبود هضم غذا
- درمان معده درد
- کاهش درد دوران قاعدگی
- تنظیم عادت ماهیانه در زنان
- خاصیت میوه بلوبری در جلوگیری از رشد انواع تومورها
- پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه
- پیشگیری از ابتلا به سرطان مری
- پیشگیری از ابتلا به سرطان دهان
- پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات
- پیشگیری از ابتلا به سرطان رحم
- کاهش دردهای عضلانی
- تقویت حافظه
- درمان عفونت ادراری
- کاهش خستگی ناشی از فعالیت ورزشی
بلوبری در صنعت چه استفاده های مختلفی دارد:
با توجه به خواص میوه بلوبری، و از آنجایی که این توت آبی رنگ در بسیاری از کشورهای دنیا به ندرت پیدا می شود، انواع شربت و اسانس های رنگی خوراکی آن در بازار موجود است که حکایت از کاربرد گسترده این میوه در صنایع غذایی دارد.
از رنگ و عطر بلوبری در صنایع آرایشی و بهداشتی، استفاده های گوناگون می شود و خاصیت میوه، و برگ این گیاه در صنایع دارویی مورد استفاده های فراوان قرار می گیرد.
خواص میوه پرتقال طعم نارنجی فصل سرما:
پرتقال میوه پرطرفدار در تمام دنیا بوده و سردمدار خانواده پر خاصیت مرکبات می باشد. لیمو، نارنگی و نارنج هم در طیف همین خانواده قرار می گیرند. ما در ایران معمولا دو نوع پرتقال محلی و پرتقال های تامسون می شناسیم.
این که پرتقال اولین بار در کجا روییده و زیستگاه اصلی آن کجاست، هنوز کشف نشده است؛ اما تصور می شود که کشت پرتقال از هزاران سال پیش در شرق آسیا آغاز شده باشد.
به سبب خواص میوه پرتقال، امروزه در بیشتر مناطق گرم دنیا کشت می شود و به صورت تازه یا آب میوه مصرف می شود، اما در ایران، پایتخت پرتقال، شهرهای شمالی متعلق به استان های گیلان و مازندران هستند. پرتقال برای اکثر ما با خواص ویتامین C، فیبر و آنتی اکسیدان های محافظ بدن مطرح می باشد. بیشترین فوایده میوه پرتقال، در این عناصر و مواد سازنده خلاصه می شود.
پرتقال در درجه اول از کربوهیدرات و آب تشکیل شده است. آن ها همچنین منبع خوبی از فیبر هستند که می توانند منجر به سلامت گوارش شوند. به همین خاطر قدیمی ترها اصرار داشتند که حتما پس از صرف وعده های اصلی، یک پرتقال را میل کنند و علت اصلی اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا در کنار هر سه وعده اصلی، آب پرتقال قرار می گیرد نیز همین است.
مواد مغذی که خواص میوه پرتقال را می سازند:
مواد مغذی موجود در پرتقال شامل موارد زیر است:
- کربوهیدرات
- قند
- چربی
- پروتئین
- آب
- ویتامین A
- ویتامین B1
- ویتامین B2
- ویتامین B3
- پانتوتنیک اسید (ویتامین B5)
- ویتامین B6
- اسید فولیک (ویتامین B9)
- ویتامین C
- ویتامین E
- کلسیم
- آهن
- منیزیم
- فسفر
- پتاسیم
- روی
فواید پرتقال و جایگاه آن در سلامتی:
فواید میوه پرتقال، شامل موارد زیر است:
- تصفیه خون
- سم زدایی بدن
- کاهش خطر ابتلا به سرطان خون
- کمک به هضم غذا
- از بین برنده حالت تهوع
- از بین برنده بی اشتهایی
- کاهش خطر ابتلا به بیماری اسکوربیت
- کاهش خطر ابتلا به بیماری راشیتیسم
- کاهش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده
- کاهش کلسترول خون
- مقوی معده
- ضد گاز معده
- ادرار آور
- نرم کننده سینه
- ضد عفونی کننده
- ضد اسپاسم
- کاهش خطر ابتلا به آب مروارید
- از بین برنده کرم روده
- پایین آورنده تب
صنایع از پرتقال چه استفاده ای می کنند:
به دلیل خواص میوه پرتقال، این عضو از خانواده مرکبات در صنایع غذیی و آشامیدنی نقشی پررنگ ایفا می کند. همچنین به دلیل خواص ضد عفونی کنندگی، در صنایع ساخت اسانس نیز کاربرد دارد. خاصیت دارویی پرتقال، آن را در صنایع دارویی نیز وارد کرده است و در صنایع آرایشی و بهداشتی نیز برای تهیه انواع خوشبوکننده ها، شوینده ها و ماسک ها از این میوه استفاده می شود.
تهیه کمپوست از پوست پرتقال نیز در صنایع شیمیایی اتفاق می افتد و از خواص میوه پرتقال، به شیوه های متعدد، استفاده می شود.
خواص میوه کیوی و پیشگیری از مشکلات عمومی:
کیوی در ابتدا در چین به صورت وحشی رشد می کرد. این میوه یک غذای غنی از مواد مغذی و کم کالری است. کیوی، نامی است که نیوزلندی ها روی این میوه گذاشته اند. یک معلم مدرسه میوه را پس از بازگشت از چین کشت کرد و پس از کشف خواص میوه کیوی، در ابعاد گسترده کاشته شد. گفته شده است که نیوزلندی ها آن را به نام پرنده ملی خود «کیوی» نامیدند.
کیوی در کشور ما در استان های شمالی کشت می شود. در گیلان، تالش و آستارا از اصلی ترین قطب های پرورش کیوی هستند. کیوی به دلیل درصد بالای ویتامین C به عنوان یک غذای سالم شناخته می شود، اما این میوه همچنین سرشار از مواد مغذی دیگر است. این مواد که خاصیت میوه کیوی، را تشکیل می دهند، به کاهش فشار خون، افزایش سرعت بهبود زخم و کمک به حفظ سلامت روده کمک می کنند.
مواد مغذی سازنده خواص کیوی:
از مواد مغذی موجود در کیوی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ویتامین A
- ویتامین D
- ویتامین C
- ویتامین B1
- ویتامین B2
- ویتامین B3
- ویتامین B5
- ویتامین B6
- ویتامین B9
- ویتامین k
- پتاسیم
- منیزیم
- مس
- آهن
- فسفر
- روی
- کلسیم
- منگنز
- فسفر
- سدیم
برشماری فواید میوه کیوی:
از خواص میوه کیوی، می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- خواص ضد سرطانی
- بهبود کیفیت خواب
- کمک به بهبود زخم
- پیشگیری از سنگ کلیه
- اجابت مزاج
- اثرات ضد التهابی
- جلوگیری از اختلالات پوستی
- سلامت قلب
- کنترل فشار خون
- پیشگیری از پوکی استخوان
- کاهش وزن
کاربرد های مختلف کیوی در صنایع:
با توجه به خواص میوه کیوی، و نظر به اینکه ایران، چهارمین کشور تولید کننده کیوی در جهان است، این میوه مصارف متعددی در صنایع دارد. از صنایع غذایی گرفته تا صنایع دارویی و بهداشتی، از اسانس های کیوی، استفاده های متعددی می کنند.
همچنین پوست کیوی برای تصفیه فلزات سنگین پسماند صنایع غذایی به کار می آید. بنابراین خواص میوه کیوی، صرفا در خوردن این میوه خلاصه نمی شود و فواید آن بسیار گسترده تر از چیزی است که فکرش را می کردید.
چرا باید در رژیم روزمره خود، از خواص میوه ها بهره ببریم؟
میوه های تازه یک گزینه عالی برای صبحانه، میان وعده یا دسرها هستند. بیشتر میوه ها بدون پختن یا تهیه دستور غذا، آماده خوردن هستند و خیلی راحت در دسترس قرار می گیرند. یک سیب، یک آلو یا یک موز به سبب خواص میوه، هم می توانند به تنهایی یک غذای کامل باشند، هم می توان از آن ها کیک، پنکیک، نوشیدنی، کلوچه، لواشک و شیرینی تهیه کرد و لذت برد.
یادتان باشد همیشه میوه ها را تازه مصرف کنید تا همه خواص آن را به بدنتان هدیه دهید. امروزه کودکان تنقلات فرآوری شده می خورند که از نظر تغذیه ای، ضعیف و تهدیدی برای سلامت آینده آن هاست. این محصولات سرشار از رنگ های مصنوعی، مواد نگهدارنده، طعم دهنده های مصنوعی، قندهای تصفیه شده و کالری بسیار بالایی هستند.
متأسفانه نسل جدید به خوردن غذاهای مضر عادت کرده است؛ اما جلوی ضرر را هر وقت هم بگیرید، باز منفعت است! با تغییر سبک زندگی، نهادینه کردن خواص میوه، تبدیل میوه ها به میان وعده های جذاب و بازی و سرگرمی، می توان سطح کیفی زندگی را ارتقاء داد و استفاده از خاصیت میوه را جایگزین خوراکی های مضر کرد.
میوه از طبیعت می آید و توسط کارخانه ها با دست بشر ساخته نشده است. هر چه به طبیعت نزدیک تر باشید، برای سلامتی شما بهتر است. در واقع طبیعت هیچ وقت، بدی برای ساکنان کره زمین نمی خواهد؛ این ما هستیم که از طبیعت فاصله می گیریم و آن را می آزاریم.
طبیعت، انواع فواید میوه، را بی چشمداشت در اختیار ما گذشته است تا از آن ها بهره بگیریم و خود را در برابر امراض، میکروب ها و ویروس ها، مجهز کنیم. میوه ها به طور طبیعی، چربی و کالری کمی دارند و دارای مواد مغذی کلیدی هستند که کودک شما برای رشد و شما برای حفظ سلامت جسمتان به آن ها محتاج هستید.
نکات و سوالات خود درباره خواص میوه ها را در کامنت ها مطرح کنید تا ما هم از نظرات ارزشمند شما بهره مند شویم.
دیدگاه و پرسش