خواص فندق آجیل خوشمزه ایرانی:
یکی از آجیل های باب میل و دوست داشتنی شب عید برای ما فندق می باشد. دانه روغنی و تردی که با طعم خاص و لذیذ به کام ما می نشیند. یکی از خوشمزه هایی که معمولا ما در ظرف آجیل در کنار پسته به دنبال آن هستیم. اما مشابه خشکبارهای دیگر خواص فندق بسیار مفید بوده که اکثر نسبت به آن بی اطلاع هستیم.
معمولا آجیل ها از محتوای آنتی اکسیدان و چربی های مفید قابل ملاحظه ای دارند. همچنین فیبر آنها برای کاستن از میل ما به تغذیه مضر بسیار مفید می باشد. اما ما می خواهیم در این مقاله پا را فراتر گذاشته و بیشتر به بررسی این موضوع بپردازیم. شما نیز با دنبال کردن ادامه مقاله با موثرین و شگفت آورترین خواص فندق، برای احیای سلامتی خود آشنا شوید.
خصوصیات درخت و میوه های فندق:
فندق تازه پوسته سبزی و نرمی دارد که به راحتی از پوسته سخت آن جدا می شود. مغز فندق داخل پوسته سخت و قهوه ای رنگ که با شکستن پوسته می توان آن را میل نمود. مغز کروی فندق نیز رنگ کرمی و روکش قهوه ای کرک دار دارد.
خرید فندق در کشور ما بیشتر از هر زمان دیگری در نزدیکی سال نو رواج دارد. البته که با وجود خواص فندق و خوش طعمی مغز آن این آجیل در دیگر کشور های جهان نیز طرفداران زیادی دارد. به همین علت ما هر سال علاوه بر فروش داخلی، صادرات فندق نیز داریم.
اما درخت فندق، ارتفاع بین ۳ متر تا ۳۶ متر بر حسب گونه و پایه درخت می تواند به خود بگیرد. این درخت از جمله درختان برگریز و در اواخر زمستان شروع به گلدهی می کند. فندق با عنوان انگلیسی hazelnut ریشه آسیایی داشته و در بعضی از ملت ها به عنوان درخت مقدس شناخته می شود.
ارزش غذایی و خواص فندق:
اصلی ترین ویتامین های فندق، ویتامین E و B1 موجود در آن می باشد. همچنین این دانه خوراکی از مقدار زیادی منگنز و مس به همراه میزان قابل توجهی منیزیم و پروتئین دارد. همچنین به میزان لازم ویتامین B6 و املاح معدنی پتاسیم، فولات و فسفر در فندق یافت می شود.
در صورت تمایل به مصرف چربی های مفید از جمله امگا ۶ و امگا ۹ حتما مصرف این آجیل را به شما پیشنهاد می کنیم. شما با ۲۸ گرم از فیبر فندق به میزان ۱۱ درصد از فیبر لازم بدن را مصرف می کنید.
آنتی اکسیدان های مفید با خواص فندق:
به میزان فراوانی ترکیبات فنولی در مغز فندق یافت شده است. این آنتی اکسیدان ها با خنثی سازی اثر استرس اکسیداتیو، از ساختار سلولی محافظت می کنند. همچنین بسیاری از مشکلات شایع از جمله کلسترول و التهابات را مدیریت خواهند کرد. با افزودن فندق به رژیم تغذیه ای خود از ناراحتی ها و سرطان های خطرناک در امان باشید.
در صورت مصرف انواع بو داده خواص فندق با محتوای آنتی اکسیدانی کمتر می شود. علاوه بر این روکش قهوه ای مغز فندق با بیشترین میزان آنتی اکسیدان باید به همراه مغز میل شود. بنابراین مغز پوست کنده و یا برشته خاصیت مورد انتظار را برای شما نخواهند داشت.
جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال کمیاب به منوی سایت مراجعه نمایید.
تاثیر فواید فندق بر مشکلات قلبی:
عملکرد آنتی اکسیدان های قوی این آجیل روی کاهش سطح کلسترول و آسیب قلبی کمتر تاثیر می گذارد. طبق آزمایش ها در صورت اختصاص ۲۰ درصد از کالری روزانه به آجیل هایی از جمله فندق، شاهد کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بد خواهیم بود. یکی از موثرترین خواص فندق، تاثیر آن روی بهبود عملکرد سرخرگ های انتقال خون و تورم های مرتبط با خون می باشد.
باید گفت که این آجیل با حفظ کلسترول مفید بدن کمک به سلامتی بیشتر قلب ما می کند. در یک رژیم غذایی امکان مصرف فندق تا میزان ۷۰ گرم در روز وجود دارد.
کاهش نرخ سرطان با خواص فندق:
این آجیل بیشترین محتوای لازم را به حسب ویتامین ها، املاح معدنی و آنتی اکسیدان ها برای کاهش سطح سرطان دارد. برای دریافت درصد بالایی از آنتی اکسیدان پروآنتوسیانیدین مصرف فندق بیشتر از آجیل هایی مثل پسته پیشنهاد می شود.
این آنتی اکسیدان مقاومت بدن را در برابر تاثیرات استرس اکسیداتیو افزایش می دهد. برای دریافت درصد بالایی از آنتی اکسیدان پروآنتوسیانیدین مصرف فندق بیشتر از آجیل هایی مثل پسته پیشنهاد می شود. پروآنتوسیانیدین بر اساس بررسی تاثیر روی پیشگیری و درمان بیماری های سرطانی دارد.
البته خواص فندق، به دلیل وجود ویتامین E به نوع دیگری روی کاهش سرطان ها موثر خواهد بود. این ویتامین به نوبه خود با انتشار برخی آنتی اکسیدان ها صدمات سلولی منجر به سرطان را کاهش می دهد.
خاصیت فندق و امکان کاهش سطح قند خون:
بعد از آجیل هایی نظیر بادام و گردو، احتمال کاهش میزان قند خون با مصرف فندق وجود دارد. میزان تاثیر این آجیل، روی قند خون بالا نبوده اما فایده لازم خود را برای شما خواهد داشت. در صورت گنجاندن فندق در سبد غذایی، تاثیر مثبت خود را به همراه می آورد.
نقش خواص فندق روی عملکرد روده:
اگر بخواهیم یکی ماده مغذی با بهترین فیبر های غذایی معرفی کنیم، بی شک فندق خواهد بود. این فیبر با تنظیم حرکات روده جلوگیری از یبوست در افراد مبتلا به این عارضه می کند. در راهکار های غذایی کشورهای بزرگ دنیا افزودن فندق برای یک رژیم غذایی مفید و همراه با راحتی در هضم پیشنهاد می شود.
جلوگیری از خطر افزایش وزن:
آجیل به دلیل برخورداری از فیبر و چربی مفید کمک به کاهش اشتها و جلوگیری از چاقی می کند. برخی مطالعه ها نیز کاهش وزن با مصرف به اندازه آجیل هایی نظیر فندق را تایید می کنند. با توجه به معضل چاقی در جامعه جهانی همچنان مطالعات روی تاثیر این ماده مغذی ادامه دارد.
کاهش حساسیت به انسولین با خواص فندق:
در صورت مصرف فندق به همراه دیگر آجیل ها حساسیت به انسولین در ما کاهش می یابد. آزمایش ها کاهش اثر این آجیل را در صورت استفاده مستمر و دوره ای روی حساسیت به انسولین تایید می کنند. به این ترتیب امکان ابتلا به دیابت نوع ۲ در ما کمتر می شود.
جلوگیری از التهابات با خاصیت فندق:
بر حسب مطالعه روی مجموعه ای از افراد کاهش نشانه های التهابی با مصرف این آجیل مشاهده می شود. هرچند تاثیر چشمگیر در مطالعه ای دیگر دیده نشده اما فایده آن برای التهابات قابل انکار نمی باشد. با این حال همچنان توسط محققان این موضوع در حال مطالعه و آزمایش می باشد.
تقویت اسپرم جهت بارداری:
برای افزایش تعداد اسپرم یکی از بهترین تغذیه ها مصرف آجیل هایی نظیر فندق می باشد. این مورد با بررسی و تحقیق روی افراد بارور با سلامتی لازم به اثبات رسیده است. بنابراین با مصرف مغز های مغذی سلامت خود را در سال های باروری حفظ کنید.
تاثیر خواص فندق روی بهبود هضم غذا:
فیبر غذایی، پلی فنول ها و چربی های غیر اشباع این مغز خوراکی موجب افزایش میکروب های روده و عملکرد بهتر دستگاه گوارش می شوند. برای درمان سندروم روده تحریک پذیر و مشکل یبوست حتما مصرف فندق را در برنامه داشته باشید.
فندق با کمک پلی فنول ها و فیبر موجود، موجب افزایش میکروب های پروبیوتیک برای هضم بهتر می شود. هضم مناسب از عوامل تاثیر گذار در کاهش وزن و زیبایی پوست و صورت می باشد.
خواص فندق و کاهش خطر پوکی استخوان:
فندق دارای تمام مواد مغذی تاثیر گذار روی سلامت استخوان از جمله ویتامین E، C و املاح معدنی کلسیم و آهن می باشد. وجود این عناصر در بدن امکان بروز مشکلات استخوانی نظیر پوکی استخوان را کاهش می دهد.
افزایش ریزمغذی ها در بدن:
فندق شامل ریز مغذی هایی مثل آهن، منیزیم و ویتامین های موجود که برای ادامه زندگی ما حتما نیاز می شوند. به خصوص برای رفع نیاز افراد بالغ این ماده خوراکی بیشتر توصیه می شود. به این ترتیب با فندق شاهد پیشگیری از بیماری هایی نظیر دیابت، ناراحتی های قلبی، مشکلات کبدی و آلزایمر هستیم.
خواص فندق برای زیبایی مو:
برای افزایش رشد مو در صورت بروز بیماری های منجر به ریزش مو مکمل های ویتامین E پیشنهاد می شود. بنابراین فندق به دلیل فراوانی ویتامین E در صدر مواد مغذی مناسب برای درمان ریزش مو قرار می گیرد. پروتئین، روی و سلنیوم موجود در این ماده خوراکی سلامت پوست سر و رشد مو را به همراه می آورد.
خواص فندق برای جوانی پوست:
یکی از روغن های پر استفاده در تولیدات آرایشی برای پوست، روغن فندق می باشد. ترکیبات فنولی موجود در مواد خوراکی طبیعی مشکلات پوستی نظیر جوش و آکنه را رفع می کنند. همچنین از پوست در برابر شرایط نامناسب محیطی مثل تابش نور آفتاب محافظت می کنند.
فنول های تانن ها و فلاونوئید موجود در مغز فندق تاثیر مثبت روی پوست صورت می گذارند. ضمن اینکه آنتی اکسیدان های فندق با جوان سازی پوست به طراوت و درخشندگی بیشتر آن کمک می کنند.
سخن پایانی و جمع بندی خواص فندق:
در این مقاله به فواید فندق با وجود ویتامین های C، E و B به همراه آنتی اکسیدان ها پی بردیم. همچنین متوجه خواص بیشتر آن با املاح معدنی و ریزمغذی های پتاسیم، آهن، منیزیم و فسفر شدیم. از دیگر خاصیت های فندق می توان به تاثیر آن روی سلامت مغز و جلوگیری از کم خونی ناشی از چاقی اشاره نمود. برخی به دلیل وجود مشکلات خاص نسبت به فندق حساس بوده و مصرف این آجیل برای آنها مفید نخواهد بود.
اگر شما نیز اطلاعاتی درباره خواص فندق دارید، برای ما و دیگر مخاطبین این صفحه به اشتراک بگذارید.
دیدگاه و پرسش