هر آنچه باید از خواص انبه بدانید!
زمانی که صحبت از میوه های گرمسیری به میان می آید بسیاری از ما یاد میوه انبه میفتیم. میوه ای که در گرمترین و فقیرترین مناطق دنیا پرورش یافته اما پادشاه میوه ها می باشد. در واقع انبه در سراسر دنیا به نوعی یک میوه اعیانی که در کنار تازه خوری استفاده ویژه ای برای سرو غذاها و دسرها دارد. اما در این مقاله می خواهیم به خواص انبه، این میوه بسیار مغذی و جهانی بپردازیم.
در صورت تمایل به مصرف میوه هایی با طبع گرم و آبدار حتما انبه را به شما پیشنهاد می کنیم. در واقع این میوه مشابه با مناطق پرورش خود، بسیار گرمی بخش وجود می باشد. همچنین برای محافظت از بدن خود در برابر گرما و آفتاب استفاده از فواید انبه را به شما پیشنهاد می کنیم. ناگفته ها و موارد شگفت انگیزی از خواص انبه وجود داشته که برای آشنایی در ادامه همچنان ما را همراهی کنید.
ویژگی های میوه و درخت انبه:
دو کشور هند و پاکستان، مرکز اصلی تولید میوه های ارزشمند انبه به حساب می آیند. در ایران نیز بیشترین تولیدات بر دوش استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان می باشد. ارقام مختلف انبه رنگ، اندازه و شکل ظاهری نسبتا متفاوتی از همدیگر دارند. اغلب انبه هایی که ما دیده ایم کاملا زرد رنگ یا دارای هاله ای قرمز رنگ بوده اند.
درخت انبه (Mango tree) عمر طولانی و ارتفاعی بلندی را تجربه می کند. در ایران برداشت انبه دو مرتبه در سال یک مرتبه برای برداشت میوه نارس و مرتبه دیگر برای برداشت میوه های رسیده انجام می شود. انبه های سبز رنگ نیم رس، بیشتر برای تهیه ترشی فرآوری و عرضه می شوند.
ارزش غذایی و خواص انبه:
در ابتدا مروری بر روی خواص تغذیه ای و بعد فواید انبه به تفکیک با شما خواهیم داشت. یکی از دلایل علاقه به میوه انبه در سراسر جهان ارزش غذایی فوق العاده آن با درصد بالای ویتامین C، B1، B2، B3، B6، A، E و k می باشد. همینطور فراوانی املاح معدنی نظیر فولات، مس، پتاسیم و منگنز این میوه را عجیب و خارق العاده می کند. با مصرف انبه بیشترین میزان نیاز بدن خود به ویتامین C را رفع کنید.
مصرف کالری پایین با خواص انبه:
تنها یک عدد از میوه تازه انبه با درصد بالای مواد غذایی، ۱۰۰ کالری برای شما به همراه می آورد. این میزان در برابر ارزش تغذیه ای میوه و تاثیر آن روی کاهش اشتها بسیار پایین می باشد. البته در صورت مصرف چیپس و میوه خشک انبه درصد جذب کالری و قند بالا خواهد بود. برای افراد مبتلا به چاقی با اشتهای بالا، انبه تازه یکی از جایگزین های مفید برای کاهش اشتها و جذب بیشترین ارزش غذایی می باشد.
جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال کمیاب به منوی سایت مراجعه نمایید.
خواص انبه و عدم بروز دیابت:
به میزان ۲۲ گرم قند طبیعی در هر فنجان از میوه انبه یافت می شود. شاید به نظر برخی افراد، این مقدار از قند برای بیماران دیابتی مشکل ساز باشد. اما در هیچ تحقیقی اثر منفی مصرف انبه روی بیماری دیابت به اثبات نرسیده است. حتی برخی از تحقیقات کاهش قند خون را یکی از فواید انبه، معرفی می کنند. با این حال شما در هر بار مصرف میوه ،تنها یک نمونه از آن را برای کنترل میزان جذب قند و کالری مصرف کنید.
خواص انبه با ترکیبات گیاهی بالا:
به میزان انبوهی پلی فنول که از ترکیبات گیاهی و آنتی اکسیدان های محافظ بدن بوده، در انبه یافت می شود. آنتوسیانین، مانگیفرین، گالیک اسید، کامفرول، رامنتین و غیره همه از ترکیبات فنولی این میوه هستند. برای پیشگیری از بیماری های مزمن نظیر سرطان این عناصر نقش پر رنگی ایفا می کنند.
مواد مغذی سازنده ایمنی بدن:
برای رفع ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن خود به ویتامین A، کافی که یک فنجان انبه میل نمایید. با خواص انبه و جذب ویتامین A از بروز بیماری های عفونی و ضعف سیستم ایمنی بدن جلوگیری کنید. میل یک فنجان انبه نه تنها ویتامین A بلکه به میزان ۷۵ درصد از نیاز شما به ویتامین C را نیز رفع خواهد کرد.
با مصرف ویتامین C بدن شما توانایی ایجاد گلبول های سفید بیشتر در خون پیدا می کند. به این ترتیب شاهد عملکرد بهتر سلول ها برای جلوگیری از بیماری ها و ترمیم پوست صورت و بدن، خواهیم بود. همچنین فلز مس، فولات، ویتامین E و گروه ویتامین های B موجود در انبه شرایط ایمن برای بدن فراهم می کنند.
حمایت خواص انبه از قلب:
منیزیم و پتاسیم از اصلی ترین املاح معدنی این میوه جریان خون را بهبود می بخشند. این مواد موجب تعادل رگ های خونی و کاهش فشار خون در انسان خواهند شد. به همین خاطر که خاصیت انبه، روی جلوگیری از حملات قلبی موثر می باشد. همچنین مانگیفرین موجود در انبه، سلول های قلب را در برابر استرس اکسیداتیو، مرگ سلولی و التهابات ایمن نگه می دارد. کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و اسید های چرب آزاد از دیگر فواید انبه برای قلب، می باشد.
تامین سلامت دستگاه گوارش با خواص انبه:
این میوه حاوی آنزیم های گوارشی برای تجزیه مولکول های بزرگ غذا جهت جذب راحت تر، می باشد.یکی از این آنزیم ها آمیلاز که کربوهیدرات های پیچیده را به گلوکز و مالتوز تبدیل می کند. برای برخورداری از این خاصیت انبه، مصرف آن را به صورت تازه پیشنهاد می کنیم. در صورت ابتلا به مشکلاتی مثل یبوست و یا اسهال، فیبر و آب موجود در این میوه کمک به رفع مشکل گوارشی شما می کنند.
طبق مطالعات خواص انبه با مصرف دوره ای روی یبوست بیشتر از دارو های حاوی فیبر می باشد. با توجه به تاثیر گذاری بالا روی عملکرد دستگاه گوارش آزمایش ها روی این میوه همچنان ادامه دارد.
مصرف انبه و حمایت از چشم ها:
دو آنتی اکسیدان لوتئین و زآگزانتین از مواد مغذی تاثیر گذار بر روی سلامت چشم و از خواص انبه، هستند. موادی که با تمرکز در شبکیه چشم به تفسیر دیداری مغز کمک می کنند. همچنین این عناصر از چشم در برابر انواع نور های مضر از جمله نور آفتاب اضافی یا نور آبی مضر حفاظت می کنند.
با جبران کمبود ویتامین A از طریق مصرف انبه از خشکی چشم و شب کوری پیشگیری کنید. در صورت کمبود جدی این ویتامین، زمینه بیماری هایی مثل اسکار قرنیه فراهم می شود.
خواص انبه برای کاهش خطر سرطان ها:
همانطور که گفتیم پلی فنول های متعددی در میوه انبه برای افزایش سطح سلامتی یافت می شود. یکی از مهمترین اثر این آنتی اکسیدان ها جلوگیری از برخی سرطان ها می باشد. این عناصر اثر استرس اکسیداتیو روی ارگان های بدن را کمرنگ می کنند. با خاصیت انبه، از رشد سرطان خون، سرطان روده بزرگ، سرطان ریه، روده، پروستات و سرطان سینه جلوگیری کنید. اخیرا تاثیر منگیفرین، آنتی اکسیدان اصلی انبه جهت پیشگیری از سرطان ها مورد توجه قرار گرفته است.
سلامت پوست و مو با خواص انبه:
در بررسی ارزش غذایی این میوه به میزان قابل توجه ویتامین C و A در این میوه پی بردیم. ویتامین C به تشکیل کلاژن پروتئینی برای استحکام پوست کمک می کند. همچنین امکان آسیب های محیطی به پوست را کاهش می دهد. کمبود ویتامین موجب افزایش دوره درمان و ایجاد چین و چروک در صورت می شود. مو های ما نیز برای رشد مناسب نیاز به ویتامین C جهت تولید کلاژن و جذب آهن دارد.
رشد سلول های بدن و به خصوص پوست و مو برای زیبایی بیشتر با ویتامین A می باشد. این ویتامین به عنوان یکی از خواص انبه، تاثیر روی کاهش نشانه های پیری نیز دارد. ویتامین A با همکاری در تولید سبوم و افزایش رطوبت پوست و مو، به طراوت و درخشندگی بیشتر پوست و موی ما کمک می کند.
مصرف راحت از ویژگی های مثبت انبه:
این میوه به اندازه مصرف تازه برای مصارف دیگر مورد توجه در صنایع مختلف می باشد. برای تهیه آبمیوه، بستنی، دسر، ترشی و یا سس میوه انبه مورد توجه می باشد. یکی از طبیعی ترین و پر خاصیت ترین سس ها، سس انبه که به همراه ساندیچ ها و غذاها مصرف می شود. این یکی از روش های بسیار خوشمزه برای استفاده از خواص انبه، می باشد. از طرفی با طراحی میوه انبه می توانید آن را در کنار غذاهای خود سرو کرده و از طعم آن لذت ببرید.
آیا خواص انبه برای تمام افراد مفید می باشد؟
پیش از این به طبع و ماهیت بسیار گرم میوه انبه اشاره کردیم. مطمئنا این ویژگی برای بسیاری از افراد مفید فایده می باشد. در عین حال برخی دیگر از افراد به این میوه حساسیت نشان می دهند. به طوریکه با مصرف انبه احتمال سوزش و یا گرفتگی گلو وجود دارد. به همین خاطر قبل از مصرف انبه از عدم حساسیت خود نسبت به این میوه اطمینان حاصل کنید.
جمع بندی و سخن پایانی درباره خواص انبه:
با مطالعه این مقاله به اثر درمانی بسیار موثر میوه انبه روی عملکردهای اصلی بدن پی بردیم. خاصیت انبه؛ برای دستگاه گوارش، قلب و مغز امکان سلامت عمومی بدن را فراهم می کند. در ضمن میوه ای بسیار لذیذ بوده و با توجه به مصارف متعدد مورد پسند هر ذائقه ای واقع می شود. یکی از مهمترین فواید انبه و نقطه قوت آن تاثیر بسزا روی زیبایی و محافظت از پوست و مو می باشد. اما بدانیم و آگاه باشیم که با مصرف میوه انبه به اندازه لازم نتیجه دلخواه ما محقق خواهد شد.
اگر شما نیز تجربیات جالب و خواندنی از خواص انبه دارید، برای ما و دیگر مخاطبان در کامنت ها به اشتراک بگذارید.
دیدگاه و پرسش