دانستنی هایی از خاصیت ازگیل:
یکی از میوه های سرگرم و کننده و کوچک با طعم خوشایند و دوست داشتنی، ازگیل می باشد. میوه ای که در حال حاضر بیشتر شاهد رغبت و علاقه عمومی مردم برای تهیه آن هستیم. ازگیل از میوه های دانه کوچکی که به راحتی مصرف شده و به خاطر شیرینی ملایم و اسیدی باب میل همگان می باشد. با توجه به فراگیری مصرف میوه حتما آشنایی با خواص ازگیل، برای ما اهمیت دارد.
ازگیل های رایج بازار ایران با گوشت پنبه ای معمولا در فصل پاییز راهی بازار فروش میوه می شوند. از مهمترین خاصیت ازگیل، می توان به اثر درمانی آن روی بیماری سرماخوردگی اشاره کرد. در شمال کشور با روش های مختلفی نظیر تهیه ترشی و یا رب این میوه مصرف شده و برای مردم این ناحیه جایگاه خاصی دارد. اگر شما نیز تمایل به آشنایی با خواص ازگیل، دارید در ادامه برای آشنایی مفید و جامع با ما باشید.
خصوصیات میوه و درخت ازگیل:
معمولا ازگیل در ایران با دو رنگ قهوه ای و زرد بین مردم شناخته شده می باشد. اما منظور از ازگیل بیشتر ازگیل های قهوه ای با نام انگلیسی Medlar که بومی ایران می باشند. ازگیل زرد با توجه به منطقه بومی خود با عنوان ازگیل ژاپنی و به انگلیسی با نام loquat مطرح می باشد.
این ازگیل ها ظاهر نزدیک به گلابی داشته و در فصل بهار برداشت می شوند. هر دو گونه از ازگیل بیشتر در شمال کشور ما پرورش داده می شوند. خواص ازگیل قهوه ای یا معمولی و زرد یا ژاپنی شباهت هایی داشته اما تفاوت هایی نیز دارد.
یکی از زیبایی های پرورش گونه ازگیل قهوه ای، منظره زیبای پاییزی در هنگام برداشت و هم رنگی برگ ها و میوه می باشد. برای مشاهده باغ های ازگیل در این فصل حتما از استان گیلان دیدن کنید.
ارزش غذایی و خواص ازگیل:
میزان زیادی از ویتامین C و انواع ویتامین های B را با مصرف میوه های ازگیل تجربه کنید. این میوه حاوی ضروری ترین مواد معدنی بدن از جمله پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم می باشد. همچنین آنتی اکسیدان های موجود در این میوه مهمترین فواید ازگیل را رقم می زنند. در ادامه با فواید میوه برای بیماری های دیابت، ناراحتی های قلبی، مشکلات کمبود آهن و غیره آشنا شوید.
کاهش وزن با مصرف ازگیل:
یکی از کم کالری ترین میوه ها برای افراد مبتلا به چاقی ازگیل می باشد. به این ترتیب شما میوه ای فیبر دار، خوش طعم با کمترین میزان کالری را برای کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری مصرف می کنید. ضمن این که فیبر موجود در این میوه موجب کاهش سرعت جذب چربی ها در بدن شما می شود.
جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال کمیاب به منوی سایت مراجعه نمایید.
خواص ازگیل برای مشکلات قلبی:
فیبر مغذی این میوه به لحاظ فیزیولوژیکی تاثیراتی متعددی روی بدن ما می گذارد. یکی از این تاثیرات، تقویت و حمایت از قلب توسط این فیبر گیاهی می باشد. ضمن اینکه پتاسیم موجود در این میوه موجب کاهش فشار خون و جلوگیری از حملات قلبی می شود.
فراوانی آنتی اکسیدان ها در ازگیل:
این میوه به واسطه فنول های قوی از جمله اسیدهای فنولیک دارای محتوای آنتی اکسیدانی قابل توجهی می باشد. فلاونوئید و پلی فنول در تمام اجزای درخت ازگیل نظیر برگ یا پوست درخت، یافت می شود. با حمایت این مواد مغذی، بدن در برابر گرفتگی شرایین و بیماری های دیابت در امان می ماند.
خواص ازگیل برای مبارزه با باکتری ها و التهابات:
اسید گالیک پلی فنولی که به طور خاص و به میزان فراوان در میوه ازگیل معمولی یافت می شود. در واقع این آنتی اکسیدان با خاصیت ضد التهابی مانع ذخیره سازی چربی در بدن افراد چاق خواهد شد. همچنین با خواص ضد باکتریایی مانع گندیدگی غذا و بوی بد دهان می شود.
فراوانی مواد معدنی برای حفظ سیستم ایمنی:
کلسیم، آهن، پتاسیم و منیزم موجود در ازگیل لازم برای مقاومت و ایمنی بیشتر بدن می باشند. با وجود ویتامین C ایمنی بدن در برابر برخی بیماری های حاصل از کمبود این ویتامین مثل اسکوربوت افزایش می یابد.
امکان عدم ابتلا به دیابت با خواص ازگیل:
پلی فنول این میوه با وجود اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها مانع افزایش گلوکز خون برای مبتلایان به دیابت می شود. در واقع این مواد مغذی تاثیر آنزیم های آلفا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز را مهار می کنند. همچنین به خاطر میزان کم قند به خصوص در ازگیل ژاپنی، مصرف این میوه برای دیابتی ها آزاد می باشد.
خاصیت ازگیل جهت جلوگیری از آلزایمر:
بر اساس آزمایش ها، فلاونوئید نقش موثری در جلوگیری از صدمات عصبی و زوال عقل دارد. با مصرف این میوه تاثیر منفی افزایش سن را روی از دست دادن حافظه به حداقل برسانید.
پیشگیری از بروز سرطان با خواص ازگیل:
این میوه به میزان لازمی از چربی های مفید بدن مثل اسید لینولئیک تشکیل شده است. این خاصیت بیشتر در ازگیل ژاپنی موجود بوده و کمک به پیشگیری از سرطان ها می کند. طبق مطالعات، اسید لینولئیک مانع شکل گیری سرطان های سینه، پوست، کبد و روده بزرگ در افراد خواهد شد.
مصرف ازگیل برای تنظیم چرخه قاعدگی:
کمبود منگنز یکی از دلایل ضعف استخوان ها، کم خونی و قاعدگی دیر هنگام می باشد. ماده معدنی که به اندازه کافی در ازگیل برای رفع احتیاج بدن یافت می شود. پیش از شروع دوران قاعدگی با مصرف ازگیل امکان تاخیر در دوران قاعدگی را کمتر کنید.
افزایش انرژی با خواص ازگیل:
بخشی از خواص این میوه در کربوهیدرات مفید آن موجود می باشد. کربوهیدرات های ازگیل تبدیل به گلوکز شده و جذب سلول ها، اندام ها و عضلات بدن می شوند. به این ترتیب باعث تامین انرژی بدن و افزایش شور و نشاط خواهند شد.
افزایش آبرسانی و هیدراته بدن:
میزان زیادی از ازگیل معمولی تشکیل شده از آب میوه می باشد. همچنین به میزان ۸۷ درصد از ازگیل ژاپنی را آب تشکیل می دهد. به همین خاطر برداشت و مصرف آن در بهار و تابستان انجام می شود. در این فصول سال به دلیل دفع زیاد آب از بدن، آبرسانی و هیدراته نیاز می باشد.
ترمیم بافت سلولی با خواص ازگیل:
محتوای آنتی اکسیدانی این میوه علاوه بر محافظت، کمک به بازسازی و ترمیم بافت سلولی می کند. به این ترتیب پیری پوست، سرطان ها و یا مشکلات قلبی در بدن ما پیشگیری می شود.
تامین کلسیم لازم بدن:
کلسیم یکی از املاح معدنی موجود در ازگیل که برای سلامت بدن لازم و مفید می باشد. این ماده بیشتر از سایر ارگان ها به بهبود عملکرد دندان ها و استخوان کمک می کند. البته که ماهیچه ها، خون و سلول های بدن به میزان کمی کلسیم یافت می شود. بنابراین خاصیت ازگیل، کمک به آرامش عضلات، فعالیت سیستم عصبی و ترشح آنزیم ها و هورمون ها می کند.
خواص ازگیل و تاثیر بر مشکلات ناشی از کمبود آهن:
آهن برای شکل دهی به هموگلوبین و خونسازی در بدن نیاز می باشد. همچنین انتقال اکسیژن و عملکرد بهتر قلب را ممکن می کند. به خصوص در صورت جراحت و خونریزی ما حتما احتیاج به مواد خوراکی حاوی آهن داریم. به طور مثال بانوان در زمان قاعدگی بیشترین نیاز را به مواد مغذی تشکیل دهنده خون دارند.
حفظ عضلات با مصرف ازگیل:
به دلیل وجود آهن در این میوه مصرف آن برای نگهداری از عضلات پیشنهاد می شود. در واقع برای انقباض ماهیچه ها و تامین اکسیژن، وجود آهن در بافت عضلات لازم می باشد. یکی از دلایل ضعف عضلات و یا عدم ارتجاع آنها مشکل کم خونی و عدم مصرف آهن می باشد.
خواص ازگیل برای سلامت مغز:
آهن با تامین اکسیژن خون، زمینه ساز سلامت مغز می شود. در واقع مغز برای عملکرد خود ۲۰ درصد از اکسیژن خون را مصرف می کند. در صورت برخورداری مغز از میزان خون کافی رفتارهای شناختی و سیستم های عصبی در مغز ما بیشتر شکل می گیرد. به این ترتیب ما با احتمال پایین تر دچار آسیب های مغزی و آلزایمر خواهیم شد.
جلوگیری از سندروم پای بی قرار با خواص ازگیل:
بر اساس تحقیقات از دلایل شکل گیری پای بی قرار در افراد کمبود آهن می باشد. برای درمان، یکی از بهترین کارها افزودن مکمل های آهن از جمل ازگیل به برنامه غذایی می باشد. همچنین اسپاسم عضلانی به دلیل کمبود آهن برای ما پیش می آید.
رفع خستگی با خاصیت ازگیل:
یکی از دلایل خستگی مداوم در افراد، کم خونی و عدم جذب میزان آهن کافی در بدن می باشد. شما با مصرف آهن هم تناسب اندام و هم انرژی کافی برای گذران روز خواهید داشت.
سخن پایانی و جمع بندی خواص ازگیل:
این میوه یکی از میوه های محبوب که آگاهی نسبت به خواص آن لذت مصرف میوه را برای ما بیشتر می کند. در این مقاله به خاصیت ازگیل برای تقویت اعصاب، بهبود دستگاه گوارش، آبرسانی، کاهش وزن و ایمنی بیشتر بدن پرداختیم.
برای استفاده از فواید ازگیل و مصرف آن می توانید مربا و یا ترشی ازگیل تهیه نمایید. در دیگر کشورهای دنیا برای تهیه دسر در کنار پنیر و یا به عنوان چاشنی از ازگیل استفاده می کنند. با وجود اهمیت خاصیت ازگیل، به خاطر داشته باشید که فواید هیچ میوه ای تاییدی بر مصرف بی اندازه آن نمی باشد.
در پایان از شما می خواهیم که حتما نظرات و نکات خود درباره خواص ازگیل را در قسمت کامنت ها برای ما و دیگر خواننده های سایت درج نمایید.
دیدگاه و پرسش