خاصیت پرتقال؛ میوه گرما بخش روزهای سرد سال:
یکی از مهمترین میوه هایی که با آغاز فصل پاییز ما منتظر آن هستیم پرتقال می باشد. به طور کلی فصل سرما زمان مصرف مرکبات بوده که در راس آنها پرتقال قرار دارد. حتما میوه هایی نظیر پرتقال، نارنگی و یافا بیشترین تعریف را از فصل پاییز برای ما دارند. بسیاری از ما برای نیرومند سازی بدن در برابر سرما و افزایش قوا از خواص پرتقال در این وقت سال بهره می بریم.
این میوه نارنجی، آبدار و درشت به خاطر محتویات ویتامین C برای پیشگیری و مداوای سرماخوردگی مفید می باشد. به خصوص که آب فراوان میوه کمک به دفع عفونت های بدن می کند. به همین خاطر ما به محض ورود پرتقال به بازار اقدام به خریداری آن می کنیم.
در فصل سرما این میوه به اندازه سیب مورد توجه و دارای اهمیت برای اکثر ما می باشد. اما خواص پرتقال به همین جا ختم نشده و نکات گسترده تری داشته که برای آگاهی و بهره وری بیشتر از این میوه همچنان در ادامه با ما باشید.
خصوصیات میوه و درخت پرتقال:
ما میوه های پرتقال را با رنگ نارنجی، طعم شیرین مایل به ترش و اندازه های گرد تا بیضی شکل می شناسیم. حتما شما هم متوجه تفاوت پرتقال ها در اندازه، جنس پوست و حتی کیفیت گوشت آنها شده اید. در واقع پرتقال دارای گونه های مختلفی که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. به طور مثال تامسون یکی از پرتقال های پر فروش در ایران با اندازه های درشت، می باشد.
اولین ریشه های پرورش درخت پرتقال (Orange Tree) به جنوب چین و شمال هند برمی گردد. به خاطر اهمیت خواص پرتقال، در بسیاری از نقاط جهان مصرف آب این میوه در وعده صبحانه یا میان وعده رایج می باشد. درخت آن نیز تاجی گرد به همراه برگ های بیضی شکل و درخشان دارد. شکوفه های سفید رنگ با طرح ساده و اندازه های کوچک در فصل گلدهی در کنار برگ ها جا خوش می کنند.
جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال پرتقال به منوی سایت مراجعه نمایید.
ارزش غذایی و خواص پرتقال:
در صورت مصرف یک پرتقال ۱۴۰ گرمی به میزان ۹۲ درصد از ارزش روزانه ویتامین C تامین خواهد شد. همچنین ۸۶ درصد از وزن میوه را آب موجود در آن تشکیل می دهد. فولات، پتاسیم و کلسیم به میزان قابل توجهی ارزش غذایی پرتقال را برای ما بیشتر می کنند. با توجه به عناصر تشکیل دهنده میوه، بیشترین خاصیت پرتقال در افزایش ایمنی تمام ارگان های بدن خلاصه می شود.
با خواص پرتقال حافظ قلب خود باشید:
برای محافظت از قلب یکی از مهمترین موضوعات کاهش رادیکال های آزاد و جبران صدمات آنها به بدن می باشد. با حضور آنتی اکسیدان هایی نظیر فلاونوئید، کاروتنوئید و ویتامین C میوه پرتقال، شاهد تاثیر آن روی قلب هستیم. این مواد مغذی با قرار گیری بر سر راه بیماری های قلبی کمک به ارتقای سلامت قلب می کنند. کاهش قند خون، کلسترول های بد و التهابات از فواید پرتقال که زمینه بیماری های قلبی را در ما کمرنگ می کند.
کاهش امکان ابتلا به بیماری های مزمن:
در واقع خواص پرتقال در جلوگیری از بیماری های مزمن موجب اهمیت مصرف آب پرتقال به صورت منظم شده است. جلوگیری از وقوع سرطان و دیابت از جمله فواید پرتقال، که کمک به طول عمر بیشتر و کیفیت زندگی بهتر می کند. سرطان های فراگیر نظیر سرطان ریه، سرطان معده و یا سرطان ها سر با مصرف این میوه قابل پیشگیری هستند.
یکی از مهمترین خاصیت های مرکبات، کاهش زمینه های ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ می باشد. طبق بررسی ها مصرف مرکبات مختلف نظیر پرتقال، گریپ فروت و یا انواع لیمو ها تا ۳۶ درصد امکان ابتلا به دیابت را کمتر می کند.
خواص پرتقال برای پیشگیری از کم خونی:
معمولا مواد غذایی حاوی آهن بیشترین خاصیت را برای رفع مشکل کم خونی در بدن ما دارند. در کنار این موضوع میزان جذب آهن به واسطه مواد مغذی همچون ویتامین C اهمیت پیدا می کند. پرتقال به واسطه برخورداری از میزان بالای ویتامین C جذب آهن را در بدن افزایش می دهد. یک رژیم غذایی مناسب و حاوی آهن به همراه مصرف پرتقال در روز تاثیر روی کم خونی در بدن ما خواهد داشت.
نقش خواص پرتقال در حفظ ایمنی بدن:
مرکبات به عنوان منابع عالی ویتامین C از زمان های دور برای تقویت و افزایش ایمنی بین ما شناخته شده می باشند. مواد خوراکی حاوی ویتامین C، آسیب دیدگی سلولی و بیماری های ناشی از آن را با جایگذاری سلول های جدید رفع می کنند. به همین خاطر که فواید پرتقال به عنوان یکی آنتی آکسیدان قوی برای رفع مشکلات استرس اکسیداتیو مطرح می باشد. عدم کنترل استرس اکسیداتیو با کمک آنتی اکسیدان ها موجب ضعف در سیستم ایمنی بدن ما خواهد شد.
وجود هسپریدین و نارنژنین برای کاهش التهابات، خواص پرتقال را برای حفظ ایمنی بدن بیشتر می کند. بروز التهابات مزمن به خصوص در فصل های سرد سال، افت سیستم ایمنی را به دنبال خواهد داشت.
کاهش فشار خون با خاصیت پرتقال:
مصرف پرتقال به خاطر عدم برخورداری از سدیم، به افزایش فشار خون منجر نخواهد شد. همچنین طبق تحقیقات آب پرتقال به اندازه یک فنجان تا ۱۴ درصد از پتاسیم لازم برای کاهش فشار خون را تامین می کند. پتاسیم باعث انعطاف پذیری و بهبود وضعیت برای رگ های خونی بدن می شود. مصرف پتاسیم با کاهش فشار خون و کاهش احتمال بروز سکته در افراد رابطه مستقیم دارد.
خواص پرتقال برای کنترل دیابت:
در حین مصرف پرتقال همه ما متوجه فراوانی فیبر در بافت این میوه برای تامین نیاز بدن شده ایم. این فیبر با تامین ۱۰ درصد از نیاز بدن ما کمک به کاهش برخی علائم دیابت و پیشگیری از پیشرفت بیماری می شود.
در واقع فیبر غذایی پرتقال موجب کاهش حساسیت به انسولین و تاثیر روی دیابت نوع ۲ خواهد شد. البته که فیبر پرتقال با تامین میزان قابل توجهی از نیاز بدن، کاهش اشتها و به دنبال آن کاهش وزن برای جلوگیری از دیابت نوع ۲ را به همراه می آورد.
به طور کلی نه فقط خواص پرتقال، بلکه بهره مندی از خاصیت کلیه میوه ها و سبزیجات بیماری دیابت را کنترل می کند. شما برای جلوگیری از پیشرفت بیماری حتما نیاز به رژیمی سرشار از مواد سالم و مغذی برای دیابت دارید.
فواید پرتقال برای پوست:
برای پوست صاف و با طراوت مصرف مواد غذایی دارای ویتامین C پیشنهاد می شود. کلاژن با ویتامین C برای بازسازی و ترمیم مشکلات پوستی ما تولید می شود. به خصوص در فصل سرد و خشک پاییز، برای افزایش شادابی پوست خود حتما مصرف پرتقال را در برنامه داشته باشید.
بهبود عملکرد مغز با خواص پرتقال:
فلاونوئید یکی از موثرترین آنتی اکسیدان های این میوه که تاثیر بسزایی بر عملکردها مختلف مغز دارد. بهبود کارکردهای شناختی، حافظه بیشتر و مشکلات عصبی کمتر با مصرف فلاونوئید حاصل می شود. در واقع این خاصیت فلاونوئید و اثر بخشی خاصیت پرتقال به واسطه وجود این ماده غذایی باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد.
تاثیر پرتقال بر افزایش بینایی:
فراوانی ویتامین C در این میوه بر روی مشکلات بینایی به خصوص در بزرگسالی تاثیر خواهد داشت. کمتر خطر بیماری هایی همچون آب مروارید و یا دژنراسیون ماکولا در صورت مصرف ویتامین C رخ می دهد. در واقع این ویتامین کمک به تقویت و حفظ سلامت عروق خونی چشم می کند.
خواص پرتقال علاوه بر ویتامین C به واسطه بتاکاروتن موجود در میوه برای بینایی مفید می باشد. بتاکاروتن کمک به تولید ویتامین A برای بینایی بیشتر به خصوص در شرایط کم نور می کند. مصرف پرتقال را به خصوص برای کودکان جهت جلوگیری از مشکلات بینایی به واسطه کمبوده ویتامین A توصیه می کنیم.
کاهش خطر سکته با خواص پرتقال:
با فلاونول های مرکبات، مشکل سکته مغزی ایسکمیک کمتر شما را تهدید خواهد نمود. در صورت گرفتگی رگ خونرسان مغز ما شاهد سکته مغزی در افراد خواهیم بود. احتمال بروز این خطر طی یک آزمایش تا ۱۹ درصد با مصرف فلاونول ها در افراد کمتر می شود.
همچنین برای افزایش ایمنی در برابر سکته مغزی هموراژیک، مصرف وعده های حاوی ویتامین C پیشنهاد می شود. طبق بررسی ها، میزان کم ویتامین C در افرادی که این سکته را تجربه کرده اند، دیده شده است.
خواص پرتقال برای کنترل اشتها و کاهش وزن:
مصرف فیبر روزانه جهت بهبود حرکات روده و حفظ سلامت آن لازم و ضروری می باشد. یکی از دلایل مهم افزایش وزن عملکرد ضعیف روده که با مصرف فیبرهای مفید حل خواهد شد. ضمن اینکه فیبر به واسطه کند سازی عملیات هضم و حفظ احساس سیری میل ما را به پرخوری کمتر می کند.. در میان وعده ها قبل از شام یا نهار برای جلوگیری از اشتهای زیاد و همچنین کنترل میزان مصرف غذا، حتما میوه هایی نظیر پرتقال مصرف کنید.
سخن پایانی و جمع بندی خواص پرتقال:
تا به اینجا در رابطه با فواید پرتقال و تاثیر آن بر حفظ کیفیت زندگی و سلامتی اطلاعات مفید فایده ای بیان شد. اما بسیاری برای بهره مندی از خاصیت این میوه به مصرف آب پرتقال روی آورده اند. در واقع آب پرتقال در مقایسه با میوه، فیبر کمتر و کالری و شکر بیشتری خواهد داشت. بنابراین جایگزینی همیشگی و مصرف مدام آب پرتقال، موجب افزایش وزن و سطح قند خون در شما می شود.
بنابراین چه بهتر که برای بهره مندی از خاصیت پرتقال، خود میوه را مصرف نماییم. در این صورت از فواید چند وجهه میوه نیز بیشترین استفاده را خواهید برد.
در انتها نکات سازنده و نظرات مثبت خود درباره خواص پرتقال را برای ما و دیگر همراهان سایت کامنت نمایید.
دیدگاه و پرسش