خواص خرمالو میوه ای نارنجی برای روز های نارنجی:
فصل پاییز نه تنها طبیعت رنگارنگ بلکه میوه های رنگارنگی نیز داشته که یکی از آنها خرمالو می باشد. میوه ای که با شیرینی و حلاوت خاص خود طرفداران و مشتاقان زیادی دارد. به خصوص که رنگ و طعم آن در فصل سرما، حال خوش و گرما را به وجود ما می بخشد. با وجود این تفاسیر حتما خواص خرمالو، برای سلامتی ما بسیار مفید فایده و موثر خواهد بود. خواصی که ارزشمندی مصرف آن را برای ما بیش از پیش می کند.
به طور حتم خرمالو در فصل پاییز با فراهم سازی نیازهای بدن ما به ایمنی آن کمک می کند. به این ترتیب با دفع بیماری ها و امراض فصلی موجب بهروزی و سلامتی ما می شود. در این مقاله با بررسی فواید خرمالو، به تفکیک شما را با ماهیت ارزشمند میوه بیشتر آشنا می کنیم. بنابراین جهت افزایش آگاهی و اطلاعات خود درباره میوه و خواص خرمالو، تا انتهای مقاله با ما باشید.
ویژگی های درخت و میوه خرمالو:
ما اغلب خرمالوهای نارنجی را در بازار دیده ایم اما انواع زرد و قرمز آن نیز موجود هستند. خرمالو علاوه بر طرح گوجه ای رایج به شکل های سیبی و موزی نیز پرورش داده می شود. پوست میوه، چرم و براق بوده و پره های نرم و چسبناک گوشت آن به شکل گرد دور هم نشسته اند. برای بهره مندی از خواص خرمالو، به شکل های متنوع نظیر میوه خشک و یا مربا این میوه را مصرف نمایید.
میوه خرمالو (Persimmon) در حال حاضر با ریشه چینی و ژاپنی در اغلب مناطق جهان کشت می شود. درخت خرمالو از نمونه درختان برگریز و بیشتر در مناطق گرم دنیا پرورش می یابد. این میوه با قدمت طولانی در استان های متعددی از جمله فارس کاشت و برداشت می شد.
ارزش غذایی و خواص خرمالو:
میوه خرمالو با درصد قابل توجهی از ویتامین C و A به همراه منگنز مهمترین خاصیت ها را به همراه دارد. ضمن اینکه ویتامین های E، K و B6 را به همراه پتاسیم و مس به ارمغان می آورد. این میوه همچنین به اندازه لازم ویتامین های B1 و B2 به علاوه فولات، منیزیم و فسفر را برای بدن تامین می کند. ویتامین A موجود در این میوه حتی بیشتر از میزان لازم برای بهبود سیستم ایمنی و یا بینایی می باشد.
خواص خرمالو و منبع غنی آنتی اکسیدان:
این میوه با وجود آنتی اکسیدان های قوی مانع آسیب سلولی توسط استرس اکسیداتیو می شود. این خاصیت خرمالو، موجب جلوگیری از بیماری های خطرناک شایع از جمله مشکلات قلبی و دیابت خواهد شد.
میزان بالای آنتی اکسیدان فلاونوئید در خرمالو عامل حفاظت از بدن در برابر بیماری های مزمن می باشد. برای گنجاندن این ماده در رژیم غذایی خود حتما از میوه خرمالو بهره ببرید. بتاکاروتن، آنتی اکسیدان دیگری که جهت جلوگیری از سرطان ها با صرف میوه خرمالو در بدن ما آزاد می شود.
جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال خرمالو به منوی سایت مراجعه نمایید.
امکان پیشگیری از مشکلات قلبی با خواص خرمالو:
یکی از عمده ترین دلایل مرگ در تمام جهان بروز بیماری ها و حملات قلبی می باشد. برای پیشگیری، افزودن میوه های مفید فایده از جمله خرمالو بسیار تاثیر گذار خواهد بود. شما با مصرف این میوه سلامت و آرامش را برای قلب خود خریداری می کنید. فلاونوئیدهای کورستین و کامفرول بیشترین نقش را در جلوگیری از بیماری های قلبی دارند.
مصرف مواد مغذی نام برده طبق تحقیقات، شما را تا ۱۸ درصد از ناراحتی های قلبی دور نگه می دارد. تاثیر فلاونوئیدی با خواص خرمالو، موجب کاهش فشار خون، کلسترول بد و رکود التهابات بدن می شود.
کاهش التهابات و پیشگیری از بیماری های مزمن:
بیماری های همچون آرتریت، سرطان، دیابت و یا چاقی همگی به خاطر شدت بروز التهابات اتفاق می افتند. بنابراین کاهش التهابات با استفاده از مواد مغذی کاهنده التهاب اهمیت دارد. یکی از مهمترین خواص خرمالو با وجود ویتامین C موجود کاهش التهابات در بدن می باشد. ویتامین C با انتشار آنتی اکسیدان به مبارزه با رادیکال های آزاد مضر بدن می پردازد. عناصر دیگر از جمله ویتامین E، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها اثر ضد التهابی ویتامین C را تکمیل می کنند.
خواص خرمالو با فیبر فراوان:
یکی از اصلی ترین دلایل بروز بیماری های قلبی و یا سکته مغزی عدم کنترل و افزایش کلسترول بد می باشد. کاهش سطح کلسترول با مواد مغذی فیبردار و موثر نظیر خرمالو اتفاق می افتد. آزمایش ها، کاهش چشمگیر کلسترول را با مصرف خرمالو در یک دوره زمانی نشان می دهد. ضمن اینکه فیبر محلول با سرعت کم کربوهیدرات و قند را هضم کرده و قند خون را کاهش می دهند.
تاثیر خواص خرمالو روی بینایی:
ویتامین A با کثرت فراوان در میوه خرمالو بیشترین تاثیر را روی بینایی چشم دارد. ویتامین A موجب عملکرد بهتر چشم و تامین ویتامین های لازم برای بینایی می شود. خرمالو با آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین حمایت بیشتری از بینایی چشم شما می کند.
این آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی برای جلوگیری از بیماری های جدی چشم مثل دژنراسیون ماکولا مفید فایده می باشند. طبق یک آزمایش انسانی با جمعیت آماری بزرگ تا ۴۰ درصد این مواد مغذی تاثیر روی جلوگیری از بیماری های چشم داشته اند.
هضم بهتر غذا با خواص خرمالو:
جالب است بدانید با مصرف خرمالو در روز، ۲۰ درصد از سهم فیبر روزانه را جذب بدن می کنید. این فیبر موجب حرکت غذا توسط دستگاه گوارش و کاهش نشانه های یبوست در ما می شود. فیبر بالای خرمالو، موجب تقویت دستگاه گوارشی و حفاظت از روده بزرگ در برابر سرطان ها می شود.
همچنین این فیبر با کاهش جذب چربی های عامل چاقی، موجب کاهش وزن خواهد شد. طبق مطالعات خواص خرمالو، باعث بهبود متابولیسم لیپید و جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول می شود.
کاهش احتمال بروز پیری زودرس:
پیش از این به فراوانی ویتامین A، بتاکاروتن، لوتئین و لیکپون مواد سازنده اصلی ترین خواص خرمالو اشاره کردیم. این عناصر با کمرنگ سازی استرس اکسیداتیو موجب جلوگیری از چروک پوستی و لکه های دوران پیری می شوند. به خصوص برخی محققان بر این باورند که نوعی پلی فنول در پوست خرمالو برای جلوگیری از صدمات اساسی استرس اکسیداتیو وجود دارد.
کنترل فشار خون با خواص خرمالو:
میزان قابل توجهی از ماده معدنی پتاسیم در میوه خرمالو موجود می باشد. این ماده با گشاده سازی عروق به عنوان عامل کاهنده فشار خون شناخته می شود. به این ترتیب خون در ارگان های بدن جریان یافته و از حملات قلبی جلوگیری می کند. آزمایش روی موش ها اثر خیلی سریع فواید خرمالو را در یک دوره کوتاه مدت روی فشار خون نشان می دهد. با این حال نیاز به بررسی ها و آزمایش های گسترده تر برای تایید بیشتر این موضوع می باشد.
تاثیر خواص خرمالو روی تنظیم گردش خون:
به موضوع افزایش جریان خون با کاهش فشار خون از طریق مصرف خرمالو پرداختیم. علاوه بر این موضوع درصد قابل ملاحظه مس موجود در این میوه باعث افزایش گلبول های قرمز می شود. برای تولید هموگلوبین اضافی در بدن ما حتما نیاز به وجود مس برای جذب مواد مغذی داریم. با گردش گلبول های قرمز سالم بهبود عملکرد شناختی، متابولیسم، ترمیم زخم ها و رشد سلولی در بدن حاصل خواهد شد.
همچنین خواص خرمالو فقط به میوه ختم نشده و عصاره برگ خرمالو نیز روی گردش خون و متابولیسم لیپید تاثیر مثبت دارد. طبق مطالعات، میوه خرمالو از بابت جلوگیری از لختگی خون، فعال سازی پلاکت ها و کاهش سطح کلسترول پلاسما ظرفیت بهبود گردش خون را دارد.
پیشگیری از دیابت با خاصیت خرمالو:
امکان تاثیر گذاری خرمالو روی بیماری دیابت و درمان آن وجود دارد. پروآنتوسیانیدین، کاروتنوئیدها، تانن ها، فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها به عنوان خواص خرمالو روی دیابت تاثیر دارند. همچنین خرمالو با فیبر مفید و قند طبیعی اشتهای بیماران دیابتی را کاهش می دهد. ضمن اینکه میوه خرمالو تاثیر خاص خود را روی کنترل قند خون بدن دارد.
نقش خواص خرمالو روی افزایش انرژی و شادابی:
خرمالو به جهت بهره مندی از پتاسیم و الکترولیت باعث افزایش انرژی طبیعی بدن می شود. ضمن اینکه مصرف میوه های خوشرنگ و شیرین به تنهایی مسرت بخش می باشند. برای شروع روز و تامین کربوهیدرات و انرژی لازم بدن، مصرف این میوه را پیشنهاد می کنیم. علاوه بر مصرف تازه امکان افزودن میوه به روش های مختلف در رژیم غذایی شما وجود دارد.
چگونه در تغذیه خود از خواص خرمالو بهره ببریم:
در حال حاضر میوه های زیبایی همچون خرمالو به روش های مختلف قابل مصرف می باشند. به طور مثال برای صبحانه و افزایش انرژی روزانه مربای خرمالو مفید فایده خواهد بود. همچنین به عنوان پیش غذا و یا در کنار دسر برای کاهش اشتها و لذت بیشتر این میوه مناسب می باشد.
در میان وعده ها اسموتی یا کیک های خرمالو یک طعم و مزه جدید و خاص برای شما خواهد بود. همینطور در هنگام کار و یا برای فرزندان شما مصرف خرمالو های خشک جالب و راحت می باشد.
سخن پایانی پیرامون خواص خرمالو:
شاید جالب باشد بدانید به خاطر خاصیت خرمالو این میوه در برخی ملت ها با عنوان “میوه خدایان” شناخته شده می باشد. خرمالو میوه ای که در کنار فایده آن برای تهیه کیک ها و دسر ها دارای خواص کم نظیری می باشد. در این مقاله با فواید خرمالو برای کاهش فشار خون، جلوگیری از پیری و بیماری های مزمن به خوبی آشنا شدیم. با توجه به نکات گفته شده همه ما به اهمیت میوه و ارزش مصرف آن پی برده ایم. بنابراین حتما در فصل پاییز این میوه را برای بهبود سطح سلامت خانواده برای خانه خود تامین نمایید.
در انتها خواستاریم که نظرات ارزشمند خود درباره خواص خرمالو را برای تمام مخاطبین این صفحه به اشتراک بگذارید.
دیدگاه و پرسش