ناگفته هایی از خواص آلو، میوه ایام گرم سال:
با رسیدن بهار و تابستان بسیاری از ما شوق آمدن انواع آلو ها به بازار را داریم. میوه ای که به خاطر علاقه مرم علاوه بر مصرف تازه به صورت لواشک، ترشک و انواع دیگر روش ها، مصرف می شود. معمولا خواص آلو، به جهت کمک به هضم غذا در گرما برای ما اهمیت دارد. دقیقا طبیعت نیز این میوه را در همین فصل به ما هدیه داده تا از فواید آن بهره ببریم.
اما با توجه به مشکلات عمومی مختلف در گرما این تنها خاصیت آلو، به شمار نمی آید. علاوه بر لذت مصرف این میوه، آگاهی ما نسبت به فواید آن امکان بهره مندی بهتر و بیشتر را به ما می دهد. چه بسا برای استفاده از فواید آلو، این میوه را بیش از پیش در سبد تغذیه خود بگنجانیم. در ادامه با ما باشید تا ابتدا به طور مختصر با میوه آلو و بعد مفصل با خواص آلو، آشنا شوید.
مشخصات میوه و درخت آلو:
آلو انواع مختلفی داشته اما مشخصه مشترک همه میوه های آلو یک روکش سفت و گوشت نرم و یا نسبتا نرم می باشد. اغلب آلوها گوشت زرد رنگی داشته و پوست آنها رنگ متفاوتی به خود می گیرد. ما به صورت عمومی آلو را با عناوین آلو زرد و آلو قرمز می شناسیم. در واقع انواع مختلفی از نهال های آلو با کیفیت محصولات متفاوت توسط باغداران در سراسر جهان پرورش می یابد.
خواص آلو در ارقام مختلف، با توجه به تفاوت در بافت و رنگ میوه ها اندک تفاوت هایی خواهد داشت. اما به صورت کلی همه این میوه ها آلو بوده و مهمترین فواید آنها مشترک می باشد. آلو(Plum) به صورت محلی ابتدا در چین و بعد در دیگر کشورهای جهان پرورش یافته است. برخی از درختان آلو را می توانید به خاطر ارتفاع و اندازه کم در حیاط منزل خود پرورش دهید.
ارزش غذایی و خواص آلو:
آلو با کالری نسبتا کم، ویتامین های A، C و K را در خود جمع کرده است. در عین حال مملو از مواد معدنی مهمی همچون پتاسیم، مس و منگنز می باشد. البته که این میوه مغذی مقدار کمی ویتامین B، فسفر و منیزیم نیز برای مصرف کنندگان به همراه می آورد. اما کالری آلوی خشک کمی بیشتر بوده و از ویتامین K و B بیشتری برخوردار می باشد. در ادامه بر اساس عناصر تشکیل دهنده به بررسی فواید آلو، همراه با شما می پردازیم.
امکان رفع یبوست با خواص آلو:
به دلیل فیبر موجود و به خصوص فیبر آلو خشک، اجابت مزاج را راحت تر می کند. چرا که این فیبر به میزان یک گرم در هر دانه آلو موجود بوده و به خاطر ترکیب نامحلول به دفع مدفوع کمک می کند. از طرفی حرکت مواد زائد موجود در دستگاه گوارش را سریع تر می کند. ضمن اینکه سوربیتول موجود در آلو به عنوان ملین در بدن عمل می کند.
طبق آزمایش ها با مصرف آلو در یک دوره، مشکل یبوست تا حد زیادی در شما کنترل خواهد شد. در عین حال خواص آلو برای اجابت مزاج در صورت استفاده زیاد زیان آور و همراه با اسهال خواهد بود.
جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال آلو به منوی سایت مراجعه نمایید.
فراوانی آنتی اکسیدان در میوه آلو:
با مصرف آلو از بدن خود در برابر حملات رادیکال های آزاد و اثر منفی آنها روی سلول ها محافظت کنید. به خصوص در فصل گرما برای جلوگیری از بروز التهابات و حساسیت ها، خواص آلو ارزشمند می باشد. آنتی اکسیدان پلی فنول موجود در آلو به سلامت استخوان، قلب و پیشگیری از دیابت کمک می کند. آزمایش ها با تایید اثر قوی پلی فنول های آلو بر جلوگیری این میوه از بیماری های مزمن تاکید دارد.
بر اساس یک بررسی آزمایشگاهی آنتی اکسیدان این میوه مشکلات التهابی ریوی و بیماری های مفصلی را به طور چشمگیری کاهش داده است. آنتوسیانین، فعال ترین پلی فنول آلو، تاثیر قدرتمندی روی درمان بیماری های سرطانی و قلبی دارد.
تاثیر خواص آلو روی کاهش قند خون:
با وجود میزان بالای کربوهیدرات آلو، اما اثری از افزایش قند خون بعد از مصرف میوه دیده نمی شود. در واقع آلو هورمون آدیپونکتین که موجب تنظیم سطح قند خون شده را افزایش می دهد. از طرفی فیبر آلو موجب شده که بعد از غذا سرعت جذب کربوهیدرات ها کاهش یافته و قند خون افزایش تدریجی داشته باشد.
جالب است بدانید یکی از میوه های مطرح برای کاهش خطر دیابت نوع ۲، آلو می باشد. با این حال زیاده روی در مصرف موجب افزایش کالری در بدن شما خواهد شد.
افزایش سلامت استخوان با خواص آلو:
تاثیر آلو روی برخی بیماری های استخوانی از جمله پوکی استخوان و تراکم استخوان پایین، اثبات شده است. طبق منابع معتبر این میوه نه تنها به پیشگیری از بیماری های استخوانی بلکه به ترمیم استخوان کمک می کند. بسیاری بر این باورند که محتوای آنتی اکسیدانی، این خاصیت آلو را برای استخوان ها به همراه می آورد. به علاوه اینکه امکان افزایش هورمون های تشکیل دهنده استخوان با مصرف آلو وجود دارد.
ناگفته نماند خواص آلو با ویتامین K، فسفر، منیزیم و پتاسیم بر روی سلامت استخوان تاثیر گذار می باشد. باید گفت که این خاصیت بیشتر در نمونه های خشک از آلو دیده می شود.
فواید آلو برای سلامتی قلب:
طی یک آزمایش گروهی روی افراد، با مصرف دوره ای آلو کاهش سطح کلسترول و فشار خون اتفاق افتاده است. به این ترتیب خواص آلو، دفع مشکلات قلبی را به همراه خواهد آورد. به خصوص که در مردان، افت کلسترول بد قابل ملاحظه ای دیده شده است. فیبر، آنتی اکسیدان و پتاسیم آلو برای جلوگیری از خطرات قلبی تاثیر گذار می تواند باشد. با این حال باید آزمایش های بیشتری روی آلو برای کاهش بیماری های قلبی و عوامل زمینه ساز آن انجام بگیرد.
خواص آلو برای کاهش وزن:
طبق آزمایش صورت گرفته روی دو گروه از افراد در یک آزمایش سه ماهه با مصرف آلو کاهش وزن دیده شده است. به علاوه اینکه کاهش چربی های دور کمر و زیبایی اندام بیشتر شرکت کنندگان در آزمایش پیدا کرده اند. بنابراین در سه ماهه فصل تابستان مصرف آلو در هر هفته تاثیر مثبتی روی کاهش وزن شما خواهد داشت.
کالری کم با مصرف آلو:
یکی از خواص آلو برای افراد در حال رژیم میزان کم کالری در هر دانه این میوه می باشد. هر آلو با مقدار ۳۰ کالری در صورت مصرف محدود کمک به کاهش میل شما می کند. به خصوص در صورت تمایل به شیرینی جات این مشکل را با یک جانشین طبیعی حل می کند. در واقع شما به جای صرف یک میوه بزرگ و پر کالری، میوه ای کوچک و کم کالری مصرف خواهید نمود.
تقویت حافظه و مغز با خواص آلو:
محتوای آنتی اکسیدانی این میوه از تمام ارگان های بدن به خصوص ارگان های اصلی مثل مغز حمایت می کند. با توجه به حفظ سلولی با کمک آنتی اکسیدان های آلو کمتر بیماری هایی مثل آلزایمر به وقوع می پیوندد. به خصوص آنتی اکسیدان های آنتوسیانین و کوئرستین مسئولیت حفاظت از مغز را بر عهده دارند.
نقش خواص آلو در کاهش سلول های سرطان سینه:
طبق مطالعه ها، اثر درمانی آلو روی سلول های سرطانی، باعث نابودی سلول های تهاجمی می شود. ضمن اینکه به بقای سلول های سالم بدن کمک می کند. به همین دلیل مانع پیشروی و شکل گیری خطرناک سرطان سینه در زنان می شود. به خصوص بعد از دوران یائسگی یکی از بهترین میوه ها برای جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه می باشد.
راحتی در مصرف یکی از فواید آلو:
جهت بهره مندی از خواص آلو حتما نیاز به خریداری تازه آن نمی باشد. بلکه با راه های مختلف مثل ترشک، لواشک و یا در غذا از خواص این میوه بهره مند شوید. در ایران برخی از غذاهای بسیار لذیذ با آلوی بخارا طبخ می شوند. لذت مصرف لواشک و ترشک نیز بر کسی پوشیده نیست. همچنین مصرف میوه به صورت آبمیوه و یا اسموتی نیز امکان پذیر می باشد. جالب است بدانید لواشک که چرم میوه ای نیز نام دارد در طب سنتی ما ایرانی ها نیز پیشنهاد می شود.
مدیریت لخته شدن خون با خواص آلو:
ویتامین k یکی از خاصیت های آلو که کمبود آن موجب ایجاد مشکل در لختگی خون می شود. به طور مثال یکی از دلایل خونریزی شدید میزان کم ویتامین K در بدن می باشد. همچنین ویتامین K عنصری که کمک به ساخت استخوان های قوی تر و متراکم تر در بدن می کند.
دیگر خواص آلو برای بدن:
علاوه بر موارد بالا، آلو برای مدیریت استرس، رفع خستگی و افزایش سلول های قرمز خون مفید می باشد. با این توضیحات یکی از فواید آلو، سرحالی و شادابی بیشتر برای شما خواهد بود. علاوه بر این آلو یک میوه سرگرم کننده که مصرف آن برای کوچک تا بزرگ جالب می باشد.
جمع بندی و سخن پایانی پیرامون خواص آلو:
به خاطر داشته باشید تمام فواید آلو که در بالا ذکر شد دلیل بر مصرف بی اندازه نمی باشد. مصرف زیاد نه تنها اثر مثبت نداشته بلکه اثر منفی به دنبال خواهد داشت. این میوه را به صورت تازه در گرما و به صورت خشک در فصل های دیگر سال می توانید مصرف کنید. با توجه به موارد مطرح شده از خاصیت آلو، شما علاوه بر هضم غذا می توانید از آلو برای جلوگیری از مشکلات استخوانی، دیابت و قلب بهره ببرید.
در انتها از شما می خواهیم آنچه از خواص آلو و تاثیر آن بر روی سلامتی می دانید، برای ما و دیگر همراهان سایت کامنت نمایید.
دیدگاه و پرسش