آشنایی با خواص گردو، مهمترین میوه در حوزه باغداری:
کم تر کسی پیدا می شود که محصول گردو را دوست نداشته و در وعده های روزانه ی خود از آن استفاده نکند. این خشکبار محبوبیت فراوانی داشته و یکی از عمده ترین دلایل آن نیز فراونی خواص گردو، می باشد. البته که دور از انصاف است اگر بخواهیم نقش طعم بی نظیر گردو را در محبوبیت فراوانش، دست کم بگیریم.
در بین ایرانیان، گردو جایگاه ویژه ای داشته و به طرق مختلف در وعده های غذایی از آن استفاده می شود. نه تنها خام، بلکه پخته شده این محصول نیز در بسیاری از دستورهای آشپزی، انواع شیرینی ها و کیک ها، و همچنین دسرهای متنوع دیده می شود.
و اما بررسی خواص گردو؛ خود یک مبحث خیلی مفصل و طولانی است. تأثیرات متعدد و بی شماری که گردو بر روی نقاط مختلف بدن دارد، ما را بر آن داشته است تا در این نوشتار به طور مفصل به بررسی فواید گردو، بپردازیم. در این مقاله، به بررسی فواید و خواص بی شمار این محصول جادویی پرداخته ایم، پس در دامه با ما باشید.
معرفی ارقام مختلف و تاثیر آن بر خواص گردو:
درخت گردو دارای ارقام مختلفی بوده و همان طور که پیش تر ذکر کردیم، هر کدام از این ارقام، شرایط و ویژگی هایی جغرافیایی و فیزیکی مربوط به خود را دارند. اما این که بگوییم هر کدام از این ارقام دارای خواصی متفاوت بوده و یا به بیان دیگری فواید گردو؛ با توجه به ارقام آن متفاوت خواهد بود، حرف نادرستی است.
خاصیت میوه گردو به طور کلی در همه ی ارقام یکی بوده فقط در برخی از واریته ها کمی چربی مغز گردو بیش تر است. در این نوع محصولات شاید خواص درمانی بیشتری را بتوان برای محصول گردو در نظر گرفت.
در ادامه به برخی از معروف ترین و بهترین ارقام محصول گردو اشاره می کنیم. فقط در نظر داشته باشید که برای کاشت هر کدام از این ارقام باید حتماً شرایط و ویژگی های کاشت هر کدام را در نظر بگیرید.
- چندلر
- فرنور
- ژنوتیپ
سه واریته ی ذکر شده از معروف ترین ارقام ایران بوده که در بیش تر باغات کاشته می شوند. هر چه رسیدگی و دقت در مرحله کاشت و برداشت این ارقام بیش تر باشد، خواص گردو، به دست آمده نیز بیش تر خواهد بود.
شکل گیری بیشتر خاصیت گردو در هوای سرد:
میوه درخت گردو یک نمونه سرما دوست بوده و در دماهای پایین رشد و نمو بیشتری خواهد داشت. به همین دلیل در هنگام کاشت باید حتماً و ترجیحاً منطقه ای انتخاب شود که از نظر جغرافیایی دماهای پایین را نیز تجربه کند. البته بسته به واریته انتخابی شما، درجه دمای منفی نیز متفاوت خواهد بود.
برخی از واریته ها در دماهای به شدت پایین، درخت گردو می تواند محصولی باکیفیت را ارائه داده و برخی دیگر در دماهایی بالاتر. در هر حال می توان گفت که کیفیت میوه و بهره وری از بهترین خواص گردو، بسته به درجه دمای پایینی است که در زمان کاشت تا برداشت برای درخت گردو مهیا می شود.
خواص گردو – میوه ای جادویی:
حال که با ویژگی های مختلف درخت گردو و محصول آن آشنا شدید، وقت آن رسیده تا به موضوع اصلی این نوشتار پرداخته و توضیحاتی در رابطه با خاصیت گردو؛ بدهیم. پیش تر هم ذکر کردیم که میوه درخت گردو، خواصی معجزه آور داشته که هم به صورت پخته و هم خام از آن استفاده های فراوانی می شود.
یکی از مهم ترین خواصی که از محصول گردو به خصوص نوع تازه آن به دست می آید، خاصیت آنتی اکسیدانی است. این خاصیت برای مو و پوست به شدت مفید بوده و مانع از پیری زودرس خواهد شد. افزایش ایمنی بدن نیز از دیگر خواص مربوط به آنتی اکسیدان است.
شما می توانید جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال گردو به منوی سایت مراجعه نمایید.
خواص گردو و خداحافظی با مشکلات مربوط به روده:
روده یکی از مهم ترین قسمت های بدن هر فرد بوده که ایجاد کوچکترین اختلال در آن می تواند عواقب بسیاری را به دنبال داشته باشد. اما می توان گفت گردو یک راه درمان فوق العاده برای رفع انواع اختلالات مربوط به روده است.
مصرف گردو تازه، با تقویت سیستم گوارشی بدن می تواند عملیات مربوط به هضم و دفع را نظم و ترتیب بخشیده و از ایجاد هر گونه اختلال در این سیستم جلوگیری کند.
فواید گردوی تازه و درمان چاقی:
یکی از جالب ترین خواص گردو؛ رفع چاقی با خوردن تعدادی گردو در روز، است. این خاصیت از این نظر جالب بوده که گردو که خود پرکالری و چرب است، پس باید اضافه وزن را به دنبال داشته باشد، اما چطور؟ بله درست است که گردو پر کالری بوده اما بعد از مصرف، تمامی کالری آن جذب بدن نخواهد شد.
یکی دیگر از خواص گردو، آن هم به صورت تازه این است که جلو اشتهای فرد برای خوردن شیرینی جات و چربی های دیگر گرفته می شود. یعنی با مصرف تعداد مناسبی گردو تازه در یک روز، فرد می تواند باعث عدم خوردن خیلی از خوراکی های دیگر شده و البته تمامی ویتامین ها و کالری لازم برای بدن را نیز کسب کند.
خواص مغز گردو و داشتن مغز قوی:
یکی دیگر از فواید گردو؛ تقویت مغز و حافظه فرد است. نکته ای جالب در این زمینه وجود دارد که شکل مغز گردو نیز تا حدودی شبیه به مغز انسان بوده و شاید از همین رو این محصول می تواند در تقویت مغز نیز بسیار مؤثر باشد.
با توجه به چربی های اشباع نشده و انواع ویتامین هایی که در مغز گردو وجود دارد، بیماری هایی همچون آلزایمر و یا التهابات مغزی، در فرد به وجود نخواهند آمد. سرشار از امگا سه بودن مغز گردو نیز شاهدی دیگر بر مفید بودن آن برای مغز خواهد بود.
پس برای تقویت مغز به عنوان یکی از مهم ترین خواص گردو، به شما پیشنهاد می کنیم که درهر روز چند دانه مغز گردو به خصوص از نوع تازه را میل نمایید.
خاصیت گردو و نابودی سرطان:
برای اشاره به دیگر خواص گردو؛ می توان به خاصیت ضد سرطانی آن اشاره کرد. لیپیدهای خون با استفاده از مقدار مناسبی گردو در روز، کاهش پیدا کرده و این امر مانع از ایجاد هر گونه سلول سرطانی در بدن خواهد شد.
مصرف گردو به خصوص در خانم ها بسیار سفارش شده است زیرا که احتمال بروز سرطان سینه در آن ها را نیز تا حد خیلی بالایی کاهش خواهد داد. وجود ویتامین E در مغز گردو نیز دلیلی دیگر برای ضد سرطانی بودن آن است.
پوست و مویی سالم، با بهره مندی از خواص گردو:
وجود ویتامین هایی چون E و B در مغز گردو باعث شده است نگهداری از لطافت پوست و عدم ایجاد چین و چروک بر روی آن، از مهم ترین فواید گردو؛ به حساب آید. انواع امگاهای مختلف موجود در مغز گردو نیز مانع از ریزش موها شده و در بالا بردن کیفیت تار موی شما نیز مؤثر است.
بنابراین شاید مصرف چند عدد مغز گردو در یک روز، به صرفه تر از خریدن انواع کرم های صورت و شامپوهای تقویتی گران قیمت باشد.
ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گردو:
حال که با بسیاری از مهم ترین موارد مربوط به خواص گردو؛ آشنا شدید، به طور کلی به انواع ویتامین ها و مواد معدنی که در مغز گردو وجود دارد اشاره می کنیم تا شاید بتوانید با توجه به آن ها، خیلی از خواص دیگری که می توان برای مغز گردو در نظر گرفت و ما در این جا به دلیل محدودیت زمانی به آن اشاره نکردیم را، پیش بینی کنید.
مس، اسید فولیک، فسفر، ویتامین B6، منگز و ویتامین E از جمله مهم ترین مواد معدنی یافته شده در مغز گردو هستند که هر کدام از آن ها و یا ترکیبشان با هم می تواند مجموعه ای از خواص گردو را تعریف کنند.
مشخصات درخت گردو- زیبایی و ابهت:
درختی بلند با برگ هایی سبز که می تواند زیبایی و جلوه ای خاص را به محیط کاشت خود ببخشد. طول خیلی از درخت های گردو بالغ تا ۳۰ متر نیز می رسد. میوه این درخت زیبا که همان محصول گردو است، دارای یک پوسته علفی سبز رنگ بر روی خود بوده که بعد از رسیدن، این پوسته کنده شده و پوسته چوبی که مغز گردو را احاطه کرده است، نمایان می شود.
وقتی حرف از خواص گردو؛ به میان می آید، منظور فوایدی است که مغز آن دارد. هر چند که جالب توجه است که بدانید پوسته سبز رنگ و علفی میوه گردو، در صنعت نقاشی و رنگ آمیزی نیز فایده و کاربرد دارد.
مشخصات جغرافیایی درخت گردو- برای دستیابی به بهترین خواص گردو:
حال که با مشخصات ظاهری و فیزیکی درخت گردو آشنا شدید، وقت آن رسیده است که کمی در رابطه با شرایط جغرافیایی مناسب برای کاشت این درخت صحبت کنیم. از نظر آب و هوا، بهتر است درخت گردو در مناطق سرد و کوهستانی کاشته شود.
میوه این درخت در فصل بهار به بار می نشیند و دارای ارقام زودرس و دیررس است. به طور کلی برای درخت گردو می توان ارقام متعددی را در نظر گرفت که شرایط کاشت هر کدام با دیگری متفاوت خواهد بود.
خاک مناسب – آبیاری مناسب برای پرورش بهترین گردو ها:
لازم به ذکر است بگوییم که برای دستیابی به خواص گردو؛ باید محصولی باکیفیت بالا را برداشت کنید. اما چطور؟ محصولی دارای کیفیت خواهد بود و در نتیجه روی خواص آن نیز می توان حساب کرد، که در مراحل مربوط به کاشت و برداشت آن، دقت کافی به عمل آمده باشد.
توجه به مقدار و مدت زمان آبیاری و همچنین نوع خاکی که هر بذر و یا نهال باید در آن کاشته شود، از جمله مهم ترین عواملی است که باید همواره در نظر بگیرید. خاک ماسه ای با رطوبت مناسب می تواند بهترین انتخاب برای کاشت درخت گردو به حساب آید.
از نظر آبیاری نیز می توان گفت برای رسیدن به بهترین خاصیت گردو، باید حتماً آبیاری در فصول گرم مانند بهار و تابستان صورت گرفته و درخت در این فصول به اصطلاح، سیراب شود.
چه آفاتی درخت گردو را تهدید می کنند؟
یکی از مهم ترین عواملی که می تواند بزرگترین مانع در دستیابی به یک محصول باکیفیت و همچنین بیش ترین بهره بودن از خواص گردو؛ به حساب آید، آفات و حشراتی هستند که به درختان حمله کرده و محصول آن را از بین می برند.
یکی از بهترین راه های مبارزه با این آفات استفاده از سم ها و آفت کش های مفید البته با مشورت کارشناسان و متخصصان است. از معروف ترین آفاتی که خاصیت گردو، را به شدت کاهش می دهند، شپشک، کرم میوه، مگس پوست خوار، سوسک شاخک بلندو کنه زرد هستند.
جمع بندی و نتیجه گیری درباره خواص گردو:
آن چه در این جا بدان پرداختیم بررسی فواید گردو و شرایط جغرافیایی و فیزیکی درخت آن بود. خاصیت گردو در تمامی ارقام شبیه به هم بوده اما انتخاب رقم و اقلیم مناسب بهترین کیفیت را بدست می دهد.
در انتها ما را از نظرات و نکات ارزشمند خود در مورد خواص گردو، در قسمت کامنت ها بهره مند کنید.
دیدگاه و پرسش