چرا ۱۵ اسفند روز درختکاری است؟

۱۵ اسفند ۹۹ روز درختکاری:

هر سال در روزی که قرار است تا به نیمه ی اسفند ماه برسیم، سنت قشنگی در بین ما ایرانیان جان تازه ای می گیرد که به نام روز درختکاری؛ ماندگار شده است. در سراسر ایران روز درختکاری؛ ۱۵ اسفند ماه ثبت شده و این عمل انسان دوستانه از یک سنت کهن و دیرینه، به یادگار رسیده است.

در ۱۵ اسفند ماه تمام ایرانیان سعی می کنند که حداقل چند نهال جوان را به آغوش طبیعت بازگردانند و خوشبختانه این کار هر سال طرفداران بیشتری را به خود جلب می کند.

اگر نگاهی به زندگی و روزمره ی انسان ها داشته باشیم، به نقش پر رنگ درختان پی خواهیم برد. چرا که در دنیای مدرن امروزی با شروع و گسترش سبک های مختلف زندگی که به اصطلاح با “Life Style” از آن ها یاد می کنیم، درمی یابیم که بسیاری از انسان ها علاقه دارند تا وسایل آن ها از بهترین چوب ها ساخته شده باشد.

اگر به لایف استایل ها نیز توجه نکنیم، برای ادامه ی زندگی و زنده ماندن بر روی کره ی زمین، تمام موجودات به اکسیژن هوا نیاز دارند. تولید اکسیژن نیز یکی از وظایف هم درختان می باشد، پس چه بهتر خواهد بود که ۱۵ اسفند را با این دید گرامی بداریم و سعی کنیم  تا حتما یک درخت را به این چرخه ی زندگی اضافه کنیم.

روز درختکاری برای تمام جوامع بشری مقدس است :

در تمام شهرهای جهان روز درختکاری، وجود دارد و بسیار روز مهمی می باشد اما این روز و تاریخ برای هر منطقه ای متفاوت خواهد بود. اگر در هر شهر و کشوری یک تاریخی را برای روز درختکاری؛ در نظر گرفته اند به این دلیل است که، هر نقطه ای از این کره ی خاکی دارای آب و هوای مشخصی است و با سایر نقاط می تواند متفاوت باشد. برای همین است که روز درخت کاری؛ در ایران و آلمان در یک تاریخ یکسان، ثبت نشده است.

زمانی که در کشورمان فصل بهار از راه می رسد و آماده ی کاشت نهال های تازه نفس هستیم و آن را با نام روز درختکاری، یاد می کنیم، در آن طرف دنیا ( کشور آلمان ) با یک آب و هوای خیلی سردسیری به همراه یخ زدگی ها مواجه می شویم، پس در این کشور روز ۵ اردیبهشت ماه روز درخت کاری، یا همان “ Arbor Day “ در نظر گرفته شده است.

اهمیت روز درختکاری :

از آن جایی که درختان می توانند در جلوگیری از وقوع بلایای طبیعی به ما انسان ها کمک کنند، در نتیجه وجود هر درخت می تواند سدی در برابر وقوع سیل در نظر گرفته شود. با این کار نه تنها جلوی خسارات وقوع سیل گرفته می شود بلکه، زیبایی شهرمان هم چندین برابر خواهد شد.

روز درختکاری؛ بهانه ی قشنگی است که برای آبادانی و ایمن سازی شهرها اقدام کنیم. به یاد داشته باشید با کاشت و پرورش درخت ها به فرزندان خود و نسل های آینده کمک می کنید مانند خدمت بزرگی که پیشینیان نسبت به ما داشته اند.

روز درخت کاری

کاشت درخت ۱۰۰ بیماری را دفع می کند :

انواع درختان در ساخت واکسن ها و داروهای گیاهی به ما انسان ها کمک می کنند. به طور مثال برای درمان بیماری مالاریا برای اولین بار دانشمندان از وجود درختان استفاده کردند و توانستند این بیماری را کنترل کنند و اینجاست که اهمیت روز درختکاری؛ مشخص می شود.

فرض کنید تعداد درختان روز به روز افزایش پیدا کند، در این صورت است که بیماری های بیشتری کنترل و جان افراد زیادی نجات پیدا می کند، به همین علت است که می گوییم از پرورش نهال ها غافل نشوید و برای این امر خیر خواهانه، به دنبال هیچ بهانه ای نباشید.

روز درختکاری با طبیعت تکانی محیط زیست شروع می شود :

اگر شما هم جزو افرادی هستید که در شهر و منطقه خودتان به هر دلیلی امکان کاشت نهال ها را ندارید، روز درختکاری؛ را می توانید با خانه تکانی طبیعت آغاز کنید. در این روز با انجام کارهای مشابه دیگری به طبیعت می توانید احترام بگذارید.

به عنوان مثال : تفکیک زباله ها، جمع آوری زباله ها از طبیعت، غذا دادن به حیوانات و کمک کردن به آن ها، تمام این کمک ها پسندیده و مورد نیاز می باشند و در صورت انجام هر یک ، شما ادامه دهنده ی این زنجیره پر از عشق هستید.

شما می توانید جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال گردو، به منوی سایت مراجعه نمایید.

چه کسی روز درختکاری را کشف کرد؟

برای اولین بار ثبت روز درختکاری، توسط یک فرد امریکایی به نام J.Sterling Morton  انجام شد و از آن پس سایر کشورها از این کار طبیعت دوستانه تقلید کردند و به مرور در سراسر دنیا رواج یافت. در این روز تمام بزرگان هر منطقه سعی دارند که مردم را به کاشت تعدادی از  نهال ها دعوت کنند و این کار را بیشتر در محیط هایی که مناسب پرورش گیاهان هستند، انجام می دهند.

به طور مثال از کاشت نهال ها در باغچه های خانگی شروع می کنند و تا پارک ها و جنگل ها، حتی میادین شهری کاشت نهال ها را ادامه می دهند و برای هر منطقه ای یک گونه را انتخاب می کنند که شامل نهال های میوه و گل و گیاه می باشد.

جالب اینجاست که بعضی از کشورها مانند چین، برای این روز قانون های خاصی را وضع کرده و همه ی افراد را موظف به رعایت این قانون کرده است، برای همین است که در این کشور به طبیعت و حفظ آن، توجه زیادی می شود.

زمانی که ۱۵ اسفند نداشته باشیم:

فرض کنید روزی برسد که به این سنت کهن و پسندیده بی توجه باشیم، از آن روز حتما با طبیعت و چرخه ی زمین نامهربان شده ایم و دیگر فضاهای سبز و خوش رنگ نخواهیم داشت. حتی فکر کردن به چنین روزی دردناک می تواند باشد، امیدواریم سال به سال با طبیعتمان مهربان تر باشیم و برای آن ارزش بیشتری قائل شویم.

نکته ی دیگری که  برای روز درختکاری، وجود دارد این است که پیامبران ما نیز به کاشت و پرورش درختان تاکید بسیار داشتند و حدیث هایی در این موضوع نقل شده است که پیامبر گرامی اسلام به نقل از همشهری می فرمایند : هر مسلمانی که بذری بیفشاند یا نهالی بنشاند و از حاصل آن بذر و نهال، پرنده یا انسانی بخورد، برای او صدقه محسوب می شود.

با استناد به این حدیث معتبر و همچنین تمام فواید گیاهان که در این مقاله ذکر کردیم؛ متوجه می شویم که تمام انسان ها در حفظ و نگهداری طبیعت مسئول هستند.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

اگر کشاورز یا باغدار هستید و یا علاقه مند به پرورش انواع نهال میوه می باشید، می توانید با کیفیت ترین ارقام نهال میوه را از ما خریداری نمایید. دکتر نهال دارای مجوز رسمی از جهاد کشاورزی آماده ی ارسال انواع نهال میوه پربار به سراسر کشور می باشد. کافیست همین حالا با ما در تماس باشید.

دیدگاه و پرسش