آیا ریختن نمک پای درخت گردو مفید است؟ | سفید شدن مغز گردو

آیا ریختن نمک پای درخت گردو مفید است؟
به نقل از دکتر نهال : ریختن نمک زیر درخت گردو چه تأثیری دارد؟ دلیل اینکه باغداران نمک را به پای درخت گردو میریزند و یا از شاخه بالایی درخت گردو سنگ نمک آویزان میکنند چیست؟ آیا این اقدامات تأثیری بر سفید شدن مغز گردو دارد؟ آیا بیماریها و یا آفات درخت گردو با این عمل کنترل میشوند؟ اینها سوالاتی هستند که پاسخ آنها برای تمامی باغداران از اهمیت ویژهای برخوردار است.
از آنجایی که گردو یکی از محصولات پربازده و اقتصادی است که در بسیاری از مناطق کشور قابلیت کاشت و پرورش آن وجود دارد، توجه به نحوه تغذیه و کوددهی درخت گردو یکی از مهمترین مسائل و از جمله اقدامات مراقبتی موثر در دستیابی به عملکرد بالا در محصول ارزشمند گردو است. درخت گردو دارای تاج گستردهای است و دریافت نور کافی خورشید در تولید و باردهی آن تأثیر زیادی دارد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا جزئیات این موضوع مهم را مورد بحث قرار دهیم.
اثرات ریختن نمک پای درخت گردو :
این باور قدیمی که ریختن نمک پای درخت گردو کیفیت مغز گردو را افزایش میدهد و باعث سفید شدن آن میشود، یک باور نادرست است که در گذشته بین باغداران و گردو کاران رایج شده است. نمکی که به پای درخت گردو ریخته میشود از دو عنصر سدیم و کلر تشکیل شده است که این عناصر برای درخت گردو سمیت ایجاد میکنند.
نمک اضافه کردن پای درخت یا نهال گردو تأثیری در سفید شدن مغز گردو ندارد و باعث کنترل آفات و بیماریهای درخت گردو نمیشود. پس از افزودن نمک ، نمک در خاک با جذب رطوبت خاک به عناصر تشکیل دهنده خود تجزیه میشود. کلر در خاک نه تنها باعث سفید شدن مغز گردو نمیشود بلکه خاک را سمی میکند و برای درخت مضر است. سدیم موجود در نمک باعث شوری خاک میشود و آب را از دسترس ریشه درخت خارج میکند.
سنگ نمکی که از بالاترین شاخه درخت گردو آویزان شده است نه تنها از لانهگزینی لارو آفات درخت گردو جلوگیری نمیکند بلکه با ریزش باران، لایهای از نمک را بر سطح برگ درخت ایجاد میکند که منجر به خروج آب از برگ و خشکیدگی آن میشود، از طرفی هم با شستشو از درخت به درون خاک نفوذ کرده و شوری خاک را افزایش میدهد.
با شور شدن خاک، شرایط جذب کودهای مفید سولفاته آهن و سایر عناصر ریز مغذی شامل؛ روی، بور و مس از بین میرود و درخت قادر به جذب این عناصر نخواهد بود. جذب نمک توسط سلولهای گیاهی باعث سوختگی برگها و ریزش آنها میشود. با ریزش برگها و قسمتهای فتوسنتز کننده، درخت دچار ضعف عمومی و پیری زودرس میشود و قدرت آن کاهش پیدا میکند. درخت ضعیف شده علاوه بر اینکه قدرت باروری خود را از دست میدهد و میزان محصول خیلی کمی تولید میکند، در مقابل حمله آفات و بیماریها خصوصاً بیماریهای فرصت طلب بسیار حساس میشود.
توجه به فاکتورهای رشد و باردهی درخت گردو به جای ریختن نمک پای درخت :
برای اینکه درختی پربازده پرورش دهید از ریختن نمک پای درخت گردو اجتناب کنید. اولین اقدام در پرورش درخت پر محصول، انتخاب رقم مناسب گردو متناسب با شرایط اقلیمی و آب و هوایی منطقه مورد نظر است. بنابراین پیش از هر چیز، بهترین نهال گردو را از مراکز معتبر تولید و توزیع کننده نهال با مشورت متخصصان و کارشناسان آن تهیه و سپس به اقدام به کاشت و پرورش آن نمایید.
توجه به شرایط خاک پیش از کاشت و آنالیز آن برای اطلاع از کمبود عناصر مورد نیاز درخت گردو اثر بسیار مطلوبی بر کیفیت مغز گردو میگذارد. خاکی را برای کاشت انتخاب کنید که تا عمق مورد نیاز برای رشد ریشه، حاوی مقدار کافی از عناصر ضروری باشد.
آبیاری به موقع، کوددهی به جا، هرس مناسب و به موقع، نورگیری و تأمین دمای بهینه رشد، همه فاکتورهای مهمی هستند که تعیین کننده کمیت و کیفیت مغز گردو میباشند. فاکتورهای تغذیهای از زمان کاشت تا برداشت محصول گردو در رنگ مغز گردو تأثیر زیادی دارند. تأخیر در آغاز برداشت گردو کیفیت مغز را کاهش میدهد. در زمان برداشت به اندازه میوه گردو، کیفیت مغز آن و ضایعات درونی میوه توجه نمایید.