نحوه کاشت نهال خرمالو (نکات تخصصی کاشت درخت خرمالو)

راهنمای جامع کاشت نهال خرمالو:

به عنوان یک میوه پاییزی خوشمزه در مناطق مختلفی از کشور کاشت خرمالو، انجام می شود. اگر نهال خرمالو از بین نهال های با کیفیت و مرغوب انتخاب شده باشد، میزان برداشت محصول، افزایش قابل توجهی پیدا می کند و سودآوری بیشتری در پی دارد.

کشاورزان و باغداران برای افزایش محصول خود ابتدا باید نهال با کیفیت خریداری نمایند و در مرحله دوم، نکات کاشت خرمالو را به طور دقیق رعایت کنند. به همین دلیل در اینجا قصد داریم با کاشت نهال خرمالو، و نکات مربوط به آن به طور کامل آشنا شویم. اگر به دنبال خرید و کاشت این نهال هستید، با ما همراه باشید.

معرفی کلی درخت خرمالو:

خرمالو میوه ای است که خاستگاه آن به کشور چین بر می گردد و به مرور زمان در کشورهای دیگر نیز کاشته شده است. مناطق گرمسیری به دلیل شرایط آب و هوایی خود و تابش مستقیم نور خورشید، بستر مناسبی برای کاشت و رشد این میوه خوشمزه هستند. مقاومت درخت خرمالو در برابر سرما نیز بالا است.

نمایی از درخت خرمالو

عمر این درخت طولانی است و حدود ۱۰ سال پس از کاشت، سودآوری خوبی برای کشاورزان و باغداران در پی خواهد داشت. برای افزایش باردهی خرمالو باید به نوع خاک، نحوه آبیاری و نوع نهال توجه داشت؛ در غیر اینصورت عدم رعایت هر یک از این موارد منجر به کاهش باردهی و برداشت محصول نامرغوب می شود.

فصل مناسب کاشت نهال خرمالو و وضعیت اقیمی مناسب پرورش این نهال:

بهترین فصل برای کاشت درخت خرمالو، زمانی است که نهال خواب باشد؛ به همین دلیل باید کاشت این نهال را در فصل زمستان انجام داد. اما باید دقت داشته باشید که در زمان کاشت، سرمای زیادی در منطقه وجود نداشته باشد؛ در غیر این صورت نهال آن سریعا دچار سرمازدگی و آسیب می شود. معمولا برای جلوگیری از سرمازدگی، نهال را در حصاری از سایر نهال ها  می کارند تا کمی از سوز و سرما جلوگیری کند.

بهتر است برای اینکه ریسک سرمازدگی کمتر شود کاشت نهال خرمالو در اواخر اسفند ماه انجام شود. علاوه بر این خرمالو باید به اندازه کافی نور آفتاب را دریافت کند تا میوه های درشت تر و شیرین تر داشته باشد. بنابراین شرایط جوی مناسب برای پرورش این نهال در مناطقی با آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری مهیا  است؛ خرمالو در مناطق کوهستانی، باردهی خوبی نخواهد داشت.

جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال خرمالو به منوی سایت مراجعه نمایید.

معرفی انواع روش های کاشت و نحوه کاشت نهال خرمالو:

نحوه کاشت درخت خرمالو؛ یکی از مسائل حائز اهمیت برای کشاورزان و باغداران  است. کاشت خرمالو به دو روش کلی انجام می شود که در ادامه این دو روش را شرح می دهیم:

  1. کاشت نهال خرمالو:

نهال خرمالو باید در خاک های سبک و نیمه سنگین کاشته شود که حاصلخیزی لازم برای کاشت نهال را داشته باشد. خاک های سنگین محل مناسبی برای رشد ریشه های این نهال نیستند. در هنگام کاشت خرمالو، باید گودال عمیقی حفر کرد؛ به دلیل اینکه این نهال، ریشه های بزرگی دارد که باید کاملا در داخل خاک قرار بگیرند.

معمولا توصیه می شود که گودال تا ۴ برابر عرض ریشه ها و در حدود نصف عمق آن ها حفر شود. سپس نهال در آن قرار داشته شود و اطراف آن با خاک پر گردد. در نهایت باید درخت آبیاری شود به طوری که ریشه های آن خیس شوند. به منظور کاهش تبخیر نیز می توان منطقه کاشت را مالچ کرد.

  1. کاشت هسته خرمالو:

در روشی دیگر کاشت نهال خرمالو با پرورش آن از دانه میوه انجام می گیرد. هسته های خرمالو را جدا کنید و آن را شستشو دهید. سپس هسته آن را داخل آب بیندازید و آن را در یک محل گرم قرار دهید. بهتر است هسته ها در محیط کم نور قرار بگیرند تا جوانه بزنند؛ پس از چند روز هسته های خرمالو جوانه  می زند. پس از دیدن جوانه باید آن را به داخل گلدان منتقل و سپس آبیاری کنید. پس از اینکه نهال آن به خوبی رشد کرد می توانید آن را به باغ منتقل نمایید.

انواع روش های کاشت خرمالو

اصلی ترین نکات پرورش درخت خرمالو:

کاشت نهال خرمالو؛ و پرورش آن منوط به رعایت چندین نکته جزئی و مهم  است. برخی از نکاتی که رعایت آن ها می تواند منجر به پرورش بهتر لین نهال شود عبارت است از:

  • بهتر است از ۱۵ اسفند کاشت درخت خرمالو را آغاز کنید و مراقبت های لازم برای جلوگیری از سرمازدگی را انجام دهید. در صورتی که در فصل بهار، سرما زیاد باشد ممکن است به نهال کاشته شده آسیب وارد کند.
  • خاک لومی ساده و یا خاک لومی شنی به عنوان بهترین خاک برای کاشت نهال خرمالو، محسوب می شود.
  • درخت خرما برای رشد نیازمند تابش گسترده آفتاب و در غیر اینصورت رشد و باردهی خوبی نخواهد داشت.
  • هنگام آبیاری نیازی به غرقاب کردن ریشه ها نیست اما باید آبیاری به طور منظم انجام شود تا ریشه ها خیس شوند.
  • خرمالو در دوره رشد به آبیاری بیشتری نیاز دارد. اما پس از کاشت و رشد آن می توان آبیاری را به هفته ای یک بار نیز رساند.
  • پس از کاشت خرمالو، به کوددهی خاصی احتیاج نیست اما نهال با استفاده از کودهای دامی و گیاهی، قوت بیشتری می گیرد و باردهی بیشتری خواهد داشت.

نکات پرورش خرمالو

فاصله کاشت نهال خرمالو هنگام کاشت و نکات کاشت:

رعایت فاصله مناسب بین کاشت هر نوع درخت، بسیار حائز اهمیت  است. در صورتی که فاصله بین درختان کم باشد، فضای مناسب برای رشد شاخه ها وجود ندارد و هوا در بین درختان به درستی جریان پیدا نمی کند؛ این موضوع می تواند مانعی در برابر شادابی درختان باشد.

هنگام کاشت خرمالو، نیز باید فواصل مناسبی در نظر گرفته شود. برای رشد بهتر و برداشت آسان تر محصول توصیه می شود درخت خرمالو با فواصل ۵ الی ۶ متری کاشته شود؛ فواصل کمتر از این مقدار می توانند مانع رشد مناسب گردد.

خصوصیات خاک و آب برای کاشت نهال خرمالو:

همان طور که قبلا نیز اشاره شد خاک مناسب برای کاشت خرمالو و پرورش آن باید سبک و PH آن در حدود ۶ تا ۷ باشد. منظور از سبک بودن خاک این است که خاک به گونه ای باشد که به راحتی قابلیت نفوذ داشته باشد. همچنین حاصلخیزی لازم برای کاشت و رشد نهال را داشته باشد.

هر چه خاک مرطوب و خنک باشند، خرمالو بهتر می تواند رشد کند. در خصوص آبیاری درخت خرمالو می توان گفت این درخت به آبیاری زیادی نیاز دارد. درخت خرمالو با وجود حساسیت به خشکی در هوای گرم باید به طور منظم آبیاری گردد تا دچار خشکی نشود.

بهترین خاک برای کاشت درخت خرمالو

به چه طریق کوددهی بعد از کاشت نهال خرمالو انجام می گیرد:

پس از کاشت درخت خرمالو، کشاورزان به دنبال کود مناسب برای تقویت آن هستند. اما باید گفت خرمالو نیاز به کوددهی خاصی ندارد و بدون کود نیز می تواند به خوبی رشد کند. با این حال برای رشد و تغذیه بهتر این درخت می توان از کودهای گیاهی و یا کود حیوانی پوسیده استفاده کرد.

بهتر است کوددهی در اواخر زمستان و اوایل بهار انجام شود تا اثر بخشی بیشتری داشته باشد. در صورت در دسترس نبودن کودهای گیاهی یا دامی، می توان از کودهای شیمیایی N-P-K استفاده کرد.

معرفی انواع بیماری و آفات شایع و پیشگیری های لازم بعد از کاشت نهال خرمالو:

خرمالو جزء میوه هایی است که دچار آفات کمی می شود؛ با این حال برخی از آفات ممکن است به درخت و میوه آن حمله کنند. بهتر است قبل از کاشت درخت خرمالو، با نوع آفات آن آشنایی داشته باشید.

انواع بیماری های خرمالو

برخی از آفات شایع این درخت شامل موارد زیر می شود:

  • لکه برگی:

این آفت باعث ایجاد لکه های قهوه ای رنگ بر روی برگ خرمالو می گردد. این آفت معمولا موجب ریزش برگ های درخت می شود و آن را به مرور زمان ضعیف می کند. در موارد بروز ضعیف بیماری، نیاز به اقدام خاصی نمی باشد.

  • مگس سفید:

این مگس جزء آفات خرمالو محسوب می شود که می تواند لکه هایی بر روی میوه آن به وجود بیاورد. معمولا پس از کاشت نهال خرمالو، این آفت در باغ دیده می شود. در صورتی که به این آفت رسیدگی نشود، میوه های خرمالو کاملا بد رنگ  می شوند. معمولا از بین بردن مگس سفید کار چندان ساده ای نیست. در صورتی که میزان مگس سفید زیاد باشد برای از بین بردن آن باید از سموم شیمیایی و آفت کش های مخصوص استفاده کرد.

  • ریزش میوه:

یکی دیگر از بیماری هایی که ممکن است با کاشت نهال خرمالو پیش بیاید، ریزش میوه  است. ریزش میوه معمولا در اثر رشد بیش حد اتفاق  می افتد. در صورتی که میزان کوددهی بیش از حد مورد نیاز درخت باشد، ریزش میوه اتفاق  می افتد. در مواقعی که خرمالو به چنین بیماری دچار شده باشد، باید میزان کوددهی به آن را کاهش داد و در صورت لزوم تنها از کود پوسیده حیوانی استفاده کرد؛ کوددهی بی رویه بر ریزش میوه اثرگذار  است.

معرفی کامل انواع روش هرس درخت خرمالو:

معمولا ۲ سال پس از کاشت نهال خرمالو، نیاز به عمل سربرداری  است. پس از آن باید درخت را طی ۲ تا ۳ سال هرس کرد تا شاخه های آن قوی تر شوند. هرس کردن درخت خرمالو باید به گونه ای باشد که شاخه هایی که در سال گذشته میوه داشته اند، حذف نشوند. در هرس فقط باید شاخه های اضافه و بد فرم حذف شوند. این کار می تواند درخت را سبک کند، باروری ان را افزیش دهد و فرم آن را اصلاح نماید.

معرفی انواع نهال های ایرانی و خارجی خرمالو:

نهال های خرمالو در انواع مختلفی در بازار موجود هستند اما به طور کلی سه نوع از مرغوب ترین و با کیفیت ترین نهال های موجود در بازار، شامل موارد زیر  است. اگر به دنبال کاشت نهال خرمالو با کیفیت هستید، بهتر است این سه نوع نهال را انتخاب کنید:

  1. نهال خرمالو سیبی:

این نهال جزء ارقام پیوندی  است که میوه های با شکل ظاهری سیب می دهد. باردهی آن از سال دوم کاشت آغاز می شود و میوه های مرغوب و با کیفیتی دارد؛ اما برای برداشت محصول بیشتر باید تا زمان ۷ الی ۱۰ سالگی نهال، صبر کرد. میزان مقاومت این محصول در برابر کم آبی بالا است اما بهتر است به طور منظم آبیاری شود تا محصول بهتری برداشت گردد.

  1. نهال خرمالو گوجه ای:

نهال گوجه ای خرمالو باید در آب و هوای نیمه گرمسیری کاشته شود تا باردهی مناسبی داشته باشد. به طور کلی کاشت نهال خرمالو گوجه ای به غیر از مناطق کوهستانی در سایر مناطق امکان پذیر می باشد. این نهال تا دمای ۱۸ درجه سانتی گراد توان تحمل داشته و در برابر سرماهای شدید، آسیب پذیر  می باشد.

  1. نهال خرمالو موزی:

رنگ این نوع خرمالو، نارنجی کم رنگ  است و ظاهری کشیده تر از سایر انواع خرمالو دارد؛ به همین خاطر به آن خرمالوی موزی گفته می شود. این نهال حتما باید در مناطق نیمه گرمسیری کاشته شود؛ سرما می تواند آسیب های جدی به آن وارد کند. خرمالوی موزی تا ۲۵ درجه سانتی گراد در برابر سرما مقاومت دارد و بیش از آن دچار آسیب می شود. با گذشت دو سال از کاشت درخت خرمالوی موزی، باردهی آن آغاز می شود.

ارقام ایرانی و خارجی خرمالو

جمع بندی و نتیجه گیری درباره کاشت نهال خرمالو:

در این مقاله نکات کاشت درخت خرمالو و تمام جزئیات مربوط، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در صورتی که کاشت خرمالو با رعایت کلیه اصول فوق انجام شود، می تواند بیشترین محصول را برای باغداران در پی داشته باشد. خرید نهال خوب همراه با رعایت نکات مربوط به نوع خاک و نحوه آبیاری، می تواند منجر به سودآوری بیشتر شود. برای خرید نهال خرمالو مرغوب و با کیفیت، می توانید با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.

حتما سوالات و ابهامات خود درباره کاشت نهال خرمالو با شیوه تخصصی را در کامنت ها برای ما مطرح نمایید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

اگر کشاورز یا باغدار هستید و یا علاقه مند به پرورش انواع نهال میوه می باشید، می توانید با کیفیت ترین ارقام نهال میوه را از ما خریداری نمایید. دکتر نهال دارای مجوز رسمی از جهاد کشاورزی آماده ی ارسال انواع نهال میوه پربار به سراسر کشور می باشد. کافیست همین حالا با ما در تماس باشید.

دیدگاه و پرسش