کاشت نهال به: (نکات تخصصی کاشت درخت به)

اصول و نکات کاشت نهال به:

درختان به (Quince Tree) با شکوفه های بهاری صورتی و سفید رنگ، میوه های زرد رنگ در میان شاخ و برگ های سبز روشن، می توانند یکی از گزینه های کاشت در باغ شما باشند. کاشت نهال به؛ که بیشتر در غرب آسیا انجام می شود، به دلیل شباهت به درختان سیب و گلابی، مورد توجه بسیاری از باغداران قرار گرفته است.

بوی این میوه بیشتر شبیه به آناناس است و اگر یک ظرف از میوه به را در اتاق نگهداری کنید، فضا کاملا معطر می شود.

محصول این درختان قوی را به دلیل طعم و عطر بی نظیر می توان به عنوان یک مکمل محبوب برای انواع غذاها و دسرها استفاده کرد. البته به صورت خام، خوردن این میوه ممکن است کمی سخت باشد چرا که بافت سختی دارد، اما پخته شدن در مدت ۲۰ دقیقه، می تواند خوردن آن را لذتبخش تر کند. در ادامه شما را با نحوه کاشت نهال به و نگهداری این درخت بیشتر آشنا خواهیم کرد.

مشخصات کلی درخت به:

به، یک میوه زرد رنگ بسیار خوشبو است که برای تهیه بسیاری از مرباها و دسرها از آن استفاده می شود. شکل ظاهری آن می تواند به شکل یک سیب و در برخی از موارد شبیه به یک گلابی باشد. درخت میوه را می توان به عنوان یک درخت زینتی در باغ یا حیاط خانه کاشت. در زمان شکوفه زدن، این درخت مملو از شکوفه های صورتی کم رنگ و خوشبو خواهد شد.

مشخصات کلی درخت

شاخه های در هم تنیده و پیچیده این درخت که به رنگ تیره هستند، با برگ های بیضی شکل که بیشتر به رنگ برگ های سبز روشن یا پاییزی طلایی اخرایی، هستند، جلوه باغ شما را دو چندان می کنند. این درخت دارای انواع متفاوتی است، پس اگر به دنبال کاشت نهال به، هستید، باید مطمئن شوید که نهال مناسب را خریداری می کنید.

معرفی روش و نکات کاشت نهال به:

برای کاشت درخت به؛ مانند سایر درختان باید مراحل را به نوبت طی کرده تا کاشت نهال با موفقیت انجام و در زمان باردهی، نتیجه مطلوب را دریافت کنید.

  1. چند هفته قبل از زمانی که برای کاشت نهال تعیین کرده اید، قسمتی از زمینی که قصد دارید نهال را بکارید، حفاری و مقداری آن را گود کنید.
  2. فاصله زمانی حفاری تا کاشت نهال به، به خاک اجازه می دهد تا بیشتر تجزیه شده و اگر علف های هرز رشد می کنند، با محصولات علف کش، با آن ها مقابله شود.
  3. بعد از گذشت مدت زمان لازم، مجددا حفاری را ادامه و گودال را کمی عمیق تر کنید تا به خوبی ریشه درخت در گودال جا گیرد، تا اندازه ای نهال را در داخل گودال فرو کنید که کاملا ریشه ها و قسمتی از تنه نهال، در خاک فرو رود.
  4. با خاک، روی ریشه را کاملا بپوشانید تا هیچ گونه هوایی بین ریشه های درخت باقی نماند؛ تا اندازه ای خاک را در گودال بریزید، تا با خاک های اطراف درخت، کاملا هم سطح شود.
  5. برای جلوگیری از هرگونه آسیب به درخت می توانید در فاصله ۵ سانتیمتری از سطح خاک، از مواد آلی در اطراف تنه درخت استفاده کنید.

میزان فاصله های کاشت نهال به و مهمترین نکات کاشت به:

برای کاشت درخت به؛ توصیه می شود فاصله هر درخت در حدود ۴، ۵ یا ۶ متر از یکدیگر باشد؛ بدین ترتیب به طور میانگین می توانید در هر هکتار بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ درخت را بکارید. در زمان کاشت دقت داشته باشید به دلیل اینکه نهال ها جوان هستند، باید فاصله ها را زیاد در نظر بگیرید، چرا که در آینده نهال ها رشد کرده و به درخت تنومند تبدیل می شوند.

فاصله کاشت نهال های به

نکات مهم پرورش و نگهداری با کاشت درخت به:

  • این درخت با انواع خاک ها سازگار است و خاک های اسیدی یا قلیایی را تحمل می کند. اگر از خاک سبک استفاده می کنید کمی کمپوست به آن اضافه کنید
  • توصیه می شود درخت به را در زمینی در یک منطقه گرم و آفتابی بکارید.
  • زمینی که برای کاشت نهال به در نظر گرفته اید، باید وسیع باشد و اگر مساحت کمتری دارد باید درختان کمتری را بکارید. درخت به در شرایط پایدار می تواند از نظر ارتفاع تا ۶ متر و از نظر عرض تا ۳ متر رشد کند.
  • در برداشت میوه به عجله نکنید، به تدریج رنگ میوه زرد پررنگ می شود و شما را وسوسه خواهد کرد تا آن را بچینید؛ اما اجازه دهید به اندازه لازم بر روی درخت بماند تا خوش طعم تر و رسیده تر شود. تنها در شرایط یخبندان و سرد شدن ناگهانی هوا می توانید میوه ها را از روی درخت بچینید.
  • پس از چیدن میوه به دلیل این که میوه به دارای بوی غالب است، ممکن است بر روی سایر میوه ها تاثیر بگذارد. از این رو توصیه می شود میوه به را در انبار جداگانه نگهداری کنید. پس از برداشت، در شرایط مناسب این میوه تا سه ماه ماندگاری خواهد داشت.

روش کاشت درخت به

مناسب ترین زمان برای کاشت نهال به و شرایط جوی لازم:

در تمام فصول سال می توانید نهال به را بکارید اما بهترین زمان، فصل خواب نهال است. در اواخر بهار و تابستان آن را بکارید تا به خوبی برای آب و هوای زمستان سازگار شود. از کاشت به، در فصول سرد اجتناب کنید. درخت به در آب و هوای گرم رشد خوبی دارد، اما شرایط خشکسالی را نمی تواند تحمل کند. همچنین در آب و هوای بسیار سرد یا مناطقی که بادهای شدید می وزد، تحمل بسیار کمی دارد.

جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال به به منوی سایت مراجعه نمایید.

خاک و آب مناسب کاشت و پرورش به:

درخت به، یکی از درختانی است که با بسیاری از خاک ها سازگاری دارد، اما بهتر است در کاشت نهال به، از خاک لومی استفاده کنید.

  • زهکشی خاک:

این درخت مقاوم می تواند در زمین هایی که زهکشی نسبتا ضعیفی دارند، مقابله و رشد خوبی داشته باشد. اما برای اطلاع از میزان زهکشی خاک بهتر است آن را آزمایش کنید. یک سوراخ به اندازه ۳۰*۳۰ سانتیمتر را ایجاد و آن را از آب پر کنید.

پس از تخلیه آب، مجددا آن را از آب پر کنید، این بار زمان را در نظر بگیربد باید در حدود یک ساعت ۲ سانتیمتر سطح آب کاهش پیدا کند. اگر سرعت کاهش آب بالا باشد، خاک سست و شنی است، اما اگر سرعت کاهش آب پایین باشد، زهکشی آب ضعیف است.

  • pH خاک:

درخت به، در خاک های اسیدی و قلیایی با pH ۵ تا ۷ می تواند رشد خوبی داشته باشد. اگر pH کمتر از ۷ باشد، شرایط خاک اسیدی است و اگر بالاتر از ۷ باشد، نشان دهنده قلیایی بودن خاک است. شما می توانید با اضافه کردن کمپوست آلی به خاک، شرایط اسیدی خاک را حفظ کنید.

  • آبیاری در زمان کاشت نهال به:

پس از اینکه کاشت به، را انجام دادید، بلافاصله تا عمق ریشه درخت، باید آبیاری کنید. می توانید برای ریشه زایی و تقویت ریشه، از محلول های محرک به هنگام آبیاری استفاده نمایید تا برگ های درختان سبزتر و شاداب تر شوند.

  • آبیاری پس از کاشت درخت به:

نیازی نیست هر روز درخت به را آبیاری کنید. آبیاری زیاد پوسیدگی ریشه و شکل گیری بیماری ها برای درخت را نتیجه می دهد. اگر بارندگی وجود دارد، آبیاری را کمتر انجام دهید و در صورت عدم بارندگی، آبیاری را در اندازه ای انجام دهید که ریشه و خاک اطراف درخت مرطوب شود.

بهترین روش آبیاری پس از کاشت نهال به، این است که اجازه دهید پس از آبیاری خاک خشک شود و مجددا آبیاری را انجام دهید. قطعا درختانی که در فصل خواب زمستانی هستند، به آب کمتری نیاز دارند؛ چرا که رشد آن ها کمتر و تبخیر آب نیز کندتر صورت می گیرد. بنابراین از آبیاری بیش ار حد در فصل خواب خودداری کنید.

در فصول گرم سال، با مشاهده برگ های پژمرده و خشک شده، باید آبیاری را عمیق تر انجام دهید. اگر از آبیاری قطره ای یا اتوماتیک بهره می برید، در ساعات اولیه صبح آبیاری را انجام دهید. در چند هفته اول کاشت، باید سطح رطوبت خاک بررسی و در صورت لزوم آبیاری مداوم انجام شود. خاک مرطوب که خیس و مملو از آب نباشد، اهمیت دارد.

خاک و آبیاری مناسب پرورش به

بهترین انواع کود ها و روش کوددهی برای پرورش درخت به:

مانند سایر درختان، با کاشت نهال به این درخت مواد مغذی خود را از ریشه ها دریافت می کند. به دلیل آبیاری، شرایط آب و هوایی، فرسایش و گذشت زمان مواد مغذی خاک ممکن است از بین برود. از این رو نگهداری ریشه در شرایط سالم با استفاده از کود اهمیت پیدا می کند.

در کود درختان به، نیتروژن ۶، فسفر ۲ و پتاسیم ۵ واحد باید باشد. نیتروژن شاخ و برگ را بعد از کاشت نهال به، شاداب نگه می دارد. فسفر به انتقال مواد مغذی و فتوسنتز کمک می کند و پتاسیم در زمان شکوفه دهی، شکوفه ها را سالم نگه می دارد.

اگر درخت به جوان است، باید کود دهی را مکرر در اسفند ماه یا اردیبهشت ماه انجام دهید، اما درختان بالغ تنها یک بار در سال و در تیر ماه، در صورت عدم وجود مواد مغذی در خاک، نیاز به کود خواهند داشت. پس از کاشت به، کودهای گرانولی را در اطراف درخت بپاشید و برای فعال شدن آن ها بلافاصله آبیاری را تا عمق ۲۵ سانتیمتری انجام دهید.

کاشت نهال به همراه با چه بیماری هایی و روش های پیشگیری:

درخت به، بسیار مقاوم است و بیشتر آفات و بیماری ها بر روی این درخت بی تاثیر هستند. دردسرسازترین موضوع که باغ داران را کمی ناراحت می کند، سوختگی برگ ها است. این سوختگی که به شکل لکه های قهوه ای روی برگ ها نشسته، به مرور تشدید و ممکن است با پیشرفت فصل، منجر به ریزش زودرس برگ ها شود.

تا حدودی کنترل این مشکل کمی سخت است، تنها می توانید برگ های ریخته شده را جمع آوری و بسوزانید. اما برای جلوگیری مجدد این اتفاق می توانید در زمانی که برگ ها شروع به جوانه زدن می کنند، از مخلوط بوردو استفاده کنید. مخلوط بردو ترکیبی از محلول سولفات مس و دوغاب هیدروکسید کلسیم است که یک محلول تقریبا آبی رنگ و ژلاتینی است که با اسپری آن بر روی درخت، یون مس آزاد و از آسیب زدن به برگ ها جلوگیری می کند.

بعد از کاشت نهال به؛ درختان ممکن است از زنگ زدگی رنج ببرند که با تکه های نارنجی روشن بر روی درخت دیده می شوند. این زنگ زدگی به گیاهان یا درختان دیگر سرایت نمی کند و با استفاده از یک قارچ کش مبتنی بر مس، کنترل می شود. وجود برخی از حشرات بر روی درخت نیز می توانند برگ درخت را سوراخ کنند که برای از بین بردن آن ها باید از حشره کش های مخصوص استفاده کنید.

انواع روش های پر کاربرد برای هرس درخت؟

به طور کلی قانون خاصی برای هرس کردن شاخه های درخت به وجود ندارد. هدف اصلی از هرس کردن، باروری بیشتر و شکل دادن مناسب برای درخت است. پس از کاشت نهال به و گذشت چند سال، شما می توانید هرس درخت به را با انتخاب شاخه های بد فرم شروع کنید.

می توانید آن ها را کوتاه یا کاملا حذف کنید تا با قرینه سازی از نظر ظاهر، شکل درخت دلپذیرتر و زیباتر شود؛ گرچه درخت به، شکل ظاهری آراسته ای ندارد. سپس می توانید شاخه های نو ظهور و کوچک که در قسمت پایینی درخت رشد کرده اند را هرس کنید.

در قسمت مرکزی درخت نیز باید از شلوغی شاخه ها کاسته و فضا کمی بازتر شود. پس با دقت شاخه های مرکزی درخت را که باعث شلوغی شده اند را نیز حذف کنید. شاخه های قدیمی را هم که رشد بسیاری کرده اند را باید هرس کرد تا بیش از اندازه بلند نشوند و بر کیفیت محصول تاثیر منفی نگذارند. برای هرس کردن درخت به، بهترین زمان در اواخر تابستان است.

معرفی انواع گونه های ایرانی و خارجی برای کاشت به:

  • نهال به اصفهان:

این نهال زودبازده ایرانی را از شهر اصفهان خریداری کنید. در همان سال اول کاشت نهال به اصفهان، این نهال باردهی دارد و می توانید محصول با کیفیتی را برداشت کنید. این رقم از نهال به، تا ارتفاع ۵ متر رشد می کند و دارای میوه های بزرگ و آبدار است.

  • نهال به ترش آذربایجان:

یکی دیگر از ارقام به ایرانی، نهال به ترش آذربایجان است. در برابر سرما مقاومت خوبی دارد، از این رو انتخاب مناسبی برای کاشت درخت به در مناطق سردسیر است. همچنین در منطقه ای که آب کمتری وجود دارد این نهال به دلیل اینکه در برابر خشکی نیز بسیار مقاوم است، انتخاب مناسبی برای کاشت خواهد بود. این میوه ترش مزه را پس از برداشت تا ۹ ماه می توانید در شرایط مناسب نگهداری کنید.

  • نهال به قرمز:

رقم نهال به قرمز را به نام رویال نیز می شناسند. این نهال ایتالیایی نسبت به خشکی مقاوم بوده و تا ۴۰ سال می تواند باردهی داشته باشد. پس از دو سال از کاشت نهال به قرمز، می توانید میوه های آن را برداشت کنید. اوایل پاییز، بهترین زمان برداشت میوه های این درخت است و تا ۷ ماه می توانید در انبارهای مخصوص نگهداری کنید.

جمع بندی نهایی در رابطه با کاشت نهال به:

توصیه می شود برای کاشت به، بهترین نوع درخت به را از نهالستان های تخصصی درختان میوه خریداری کنید. باغداران معمولا در بهترین حالت یک یا دو گونه به را پرورش می دهند اما اگر از نهالستان خرید خود را انجام دهید علاوه بر انتخاب گونه مناسب، کارشناسان کشاورزی اطلاعات خوبی در مورد درخت به در اختیار شما قرار می دهند.

اینکه کدام منطقه، کدام زمین و چه آب و هوایی برای پرورش درخت به مناسب است. همچنین در مورد کاشت درخت به، و مراقبت های بعدی آن نیز نکات بسیار مهمی را در اختیار شما قرار می دهند.

در پایان حتما در قسمت کامنت ها، نقطه نظرات و پرسش های خود درباره کاشت نهال به را مطرح نمایید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

اگر کشاورز یا باغدار هستید و یا علاقه مند به پرورش انواع نهال میوه می باشید، می توانید با کیفیت ترین ارقام نهال میوه را از ما خریداری نمایید. دکتر نهال دارای مجوز رسمی از جهاد کشاورزی آماده ی ارسال انواع نهال میوه پربار به سراسر کشور می باشد. کافیست همین حالا با ما در تماس باشید.

دیدگاه و پرسش