خواص هلو(برسی جامع فواید میوه هلو)

خواص هلو؛ میوه آبدار فصل تابستان:

همه ما وقتی دانش آموز بودیم، تابستان را به سبب تعطیلات و فرصت فراغت از تحصیل دوست داشتیم، اما گرمای هوا و فرصت آبتنی و تفریح و سفرهای کوتاه یا طولانی، تنها علت دلچسبی تابستان نیست.تابستان فصل میوه های رنگارنگ با طعم های مختلف است و در این میان هلو به سبب ارزش غذایی آن و نیز فواید هلو، بسیار مورد توجه است. در این مطلب به شکل مبسوط به ویژگی ها و فواید این میوه خواهیم پرداخت.

ارزش غذایی خاصیت هلو:

برای دانستن فواید هلو، اطلاع از جدول ارزش تغذیه ای آن بسیار مهم است. خوب است بدانید که یک هلو متوسط ​​با وزن حدودی ۱۵۰ گرم، چنانچه در رژیم غذایی شما قرار بگیرد قادر است تا ۵۰ کالری برای بدن شما تأمین کند.

تنها ۰٫۵ گرم از کل وزن هلو را چربی تشکیل داده است و این میوه خوشمزه و آبدار تابستانی فاقد کلسترول و سدیم است. هلو ۱۵ گرم کربوهیدرات، ۱۳ گرم قند، ۲ گرم فیبر و ۱ گرم پروتئین دارد. از خواص هلو، باید به بهره مندی از مقادیری ویتامین A و ویتامین C  اشاره کرد که وجود آن برای رژیم روزانه را ضروری میکند.

ناگفته نماند که این موارد تنها فواید و ویتامین های این میوه نیست، بلکه برای دریافت ویتامین E و K، نیاسین، فولات، آهن، کولین، پتاسیم، منیزیم، فسفر، منگنز، روی و مس نیز می توانید روی آن حساب کنید.

خواص و ارزش غذایی هلو

خصوصیات میوه هلو:

پیش از اینکه به خواص هلو بپردازیم اجازه بدهید قدری از خصوصیات این میوه بگوییم. این میوه های نسبتا بزرگ را معمولاً به دو صورت در بازار مشاهده و تهیه کرده اید. یا با پوست مخملی پوشیده شده اند و یا لخت و صاف هستند که معمولاً ما آن ها را به نام شلیل می شناسیم.

رنگ پوست این میوه تلفیقی از زرد، صورتی و نارنجی است. همان طور که گفتیم درخت هلو در بهار لباس گل به تن می کند و در اوایل تابستان می توانید برای خرید این میوه ها اقدام کنید تا از بی نظیرترین خواص هلو، بهره مند شوید.

داخل میوه حاوی یک دانه بزرگ منفرد است که به رنگ قهوه ای است و با پوسته ای بسیار سخت احاطه شده است . هسته ای که شیارهایی جالب دارد و نوک تیز آن نیز معرف حضور هست. به این گودال یا سنگ یا دروپ می گویند. این سنگ با گوشت بسیار آبدار، کرم رنگ یا زرد و صورتی احاطه شده است.

خواص هلو برای سلامتی:

به طور کلی در این بخش از مقاله درباره فواید هلو برای سلامتی باید گفت که در عین حال که سرشار از ترکیبات، مواد معدنی و ویتامین های متعدد است اما کم کالری و فاقد چربی اشباع شده است.

در خاصیت هلو تازه باید به برخورداری این میوه از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C اشاره کرد، ویتامینی که به فرد مصرف کننده کمک می کند تا در برابر عفونت ها مقاومت کند و رادیکا ل های آزاد مضری که باعث برخی سرطان ها می شوند را از بین می برد.

تمامی میوه های تازه منبع نسبی ویتامین A و بتا کاروتن هستند و هلو نیز از این قاعده مستثنی نیست. با مصرف هلو و قرار دادن آن در رژیم روزانه غذایی تان می توانید مطمئن باشید مقادیر ارزشمندی از ویتامین A را دریافت می کنید.ویتامینی که برای پیشگیری از مشکلات دید در شب و حفظ سلامت غشاهای مخاطی و پوست سالم ضروری است.

همچنین این ویتامین نقش مهمی در محافظت از بدن  در برابر سرطان های ریه و دهان دارد. از دیگر خواص هلو اینکه این کُره های خوش رنگ و بو، حاوی بسیاری از مواد معدنی حیاتی مانند پتاسیم، فلوراید و آهن هستند.

شما می توانید جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال هلو، به منوی سایت مراجعه نمایید.

اگر برایتان سؤال پیش آمده که چرا پتاسیم برای بدن مهم است، باید بگوییم که این ماده جزء مهمی از مایعات سلولی در بدن است که به تنظیم ضربان قلب و فشار خون کمک می کند.

بنابراین اگر دچار بیماری قلبی و یا فشار خون هستید نیز مصرف هلو را فراموش نکنید. فلوراید، همان ماده ای که معمولاً نام آن را روی خمیر دندان ها دیده اید، از دیگر مواد تشکیل دهنده این میوه های تابستانی است که خواص هلو را رقم زده است. ماده ای که جزئی از استخوان ها و دندان ها است و برای پیشگیری از پوسیدگی دندان ضروری است.

بدن شما برای تشکیل گلبول قرمز به آهن نیاز دارد و مقادیری از این آهن را می توانید با خوردن هلو جذب کنید. در بخش بعدی به تاثیر شگفت انگیز هلو روی سلامت و عملکرد دستگاه های بدن می پردازیم.

خواص هلو برای دستگاه هاضمه:

در ایران باستان به سبب بافت آبکی هلو و گوشت نرم آن، از این میوه به عنوان ملین دستگاه هاضمه استفاده می شد. این کاربرد، فقط مختص ایران نیس و در کتاب های پزشکی و سلامتی دیگر ملل نیز جا خوش کرده  است. در توجیه علمی این کاربرد باید گفت که هلو به طور متوسط ​​حدود ۲ گرم فیبر دارد که نیمی از آن فیبر محلول و نیمی دیگر از نوع نامحلول است.

فیبر نامحلول به مدفوع انسان حجم می دهد و زمینه ساز حرکت غذا در روده می شود و در نتیجه و یبوست را درمان میکند. این تنها خاصیت هلو برای دستگاه هاضمه نیست، بلکه فیبر محلول در آن برای باکتری های مفید روده ضروری است و سلول های روده شما را تغذیه می کنند. در نتیجه شاهد کاهش التهاب و بهبود علائم اختلالات گوارشی مانند بیماری کرون، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و کولیت اولسراتیو خواهید بود.

تاثیر هلو روی هضم غذا

جالب است بدانید که فواید و خواص هلو فقط محدود در میوه آن نیست و گل هلو نیز برای هضم مفید است و در طب سنتی چینی برای درمان اختلالات گوارشی استفاده می شود. تحقیقات نشان داده که ترکیبات موجود در گل  این میوه تعداد دفعات انقباضات روده را افزایش می دهد. ناگفته نماند که مصرف چای گل هلو یا دمنوش گل در کشور کره نیز از دیر باز به سبب خواص دارویی رواج داشته است.

نقش خواص هلو در حفاظت از پوست:

از فواید هلو اثرات محافظتی آن برای سلامت پوست شماست. قطعاً بسیاری از شما نام و تصویر این میوه را روی کرم های دست و صورت با خاصیت آبرسانی و مرطوب کنندگی دیده اید، اما شاید تاکنون گمان می کردید صرفاً از اسانس این میوه به سبب بوی خوشی که دارد در محصولات مراقبت پوستی استفاده می شده است.

مطالعات علمی نشان می دهد که ترکیبات موجود در هلو قادر است توانایی پوست شما برای حفظ رطوبت را بهبود بخشد و در نتیجه بافت پوست را بهبود می بخشد.

از دیگر خواص هلو برای پوست اینکه که عصاره های ساخته شده از گل یا میوه آن که مستقیماً روی پوست اعمال می شود، از آسیب اشعه ماوراء بنفش جلوگیری می کند.

فواید هلو برای حفظ سلامت قلب:

خوردن روزانه یک عدد هلو می تواند تا حد قابل توجهی سلامت قلب شما را تضمین کند. بله! به همین سادگی می توانید عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و سطح کلسترول را کاهش دهید.

از خواص هلو اینکه قادر است به اسیدهای صفراوی متصل شود. این اسیدها در کاهش سطح کلسترول خون نقش مهمی دارند. همچنین هلو میتوانید چربی های مضر خون را کاهش دهد.

سلامت قلب با خاصیت هلو

دیگر خواص هلو برای ارتقای سطح سلامتی:

خاصیت هلو به قدری زیاد است که درباره هر کدام از مزایای آن باید در مقاله ای جداگانه فکت ها و اطلاعات علمی داده شود. اما به طور کلی از دیگر فواید هلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیشگیری از ابتلاء به برخی سرطان ها
  • تقویت ایمنی بدن
  • ادرار آور و دفع سموم از بدن
  • کاهش سطح قند خون
  • ضد آلرژی
  • ضد مسمومیت
  • درمان ریزش مو
  • شفافیت پوست بدن
  • ضد لک

فواید هلو و افزایش سطح سلامت

شرایط مناسب برای کشت درخت هلو:

اگرچه خواص هلو بی شمار است و شما تابستان روی پیشخوان هر فروشگاه تره باری آن را شاهد هستید، اما حتماً برایتان جالب خواهد بود اگر بدانید که درختان هلو دارای منطقه رشد نسبتاً محدودی هستند.

این بدین سبب است که درختان هلو، برای تولید میوه های خوشمزه نیازهای بسیار خاصی دارند که باید تأمین شود تا میوه ای بی نقص و مفید حاصل کند. از جمله نیازهای درختان هلو می توان به آب و هوای خشک، قار ه ای و معتدل اشاره کرد.

پرورش درخت هلو

بسیاری از باغداران و کشاورزان به سبب تعدد خواص هلو میل دارند تا آن را پرورش دهند، اما اگر از پرورش دهندگان میوه که به طور تخصصی در این باره اطلاعات دارند پرس و جو کنید، قطعاً به شما خواهند گفت که کشت هلو اصلاً آسان نیست.

درختان هلو برای رشد مناسب به خاک های شنی بسیار حاصلخیز، مرطوب و با زهکشی مناسب نیاز دارند. از طرفی اگرچه درختان هلو برای رشد و بقا نیازمند خاک مرطوب و مقدار متوسطی از بارش ​​هستند، اما در مناطق پر باران زمستانی نیز دوام نمی آورند.

از سوی دیگر اگر قصد دارید برای بهره گیری از خواص هلو، این درخت را در باغچه یا باغ خود بکارید، در نظر داشته باشید که نهال و درخت هلو به آفتاب کامل نیاز دارند و سرمازدگی را نیز تاب نمی آورند. این درختان همچنین نسبت به چندین بیماری از جمله امراض قارچی، شانکر باکتریایی، پاتوژن ها، حشرات و آفات حساس هستند.

کاشت درخت هلو

 

درخت هلو و لوک خوش شانس!

لوک خوش شانس را که یادتان هست؟! شخصیتی انیمیشنی که مدام در مسیر شانس واقع میشد. ممکن است با خودتان بگویید که خب این چه ربطی به این مقاله دارد؟!

حتماً برایتان جالب خواهد بود اگر بدانید که درخت هلو در بسیاری از فرهنگ ها به خصوص نزد مردمان چین، نماد جاودانگی و خوش شانسی است.

حتی گفته شده از چوب درخت هلو برای دفع شر استفاده می شده و جنگجویان باستانی از آن نیزه می ساختند.

میوه هلو اغلب در نقاشی های چینی، مجسمه سازی، سفال، لباس و غذا به تصویر کشیده شده است. بنابراین علاوه بر خواص هلو، در بسیاری از فرهنگ ها نماد تلقی شده و نقش اساطیری نیز دارد.

کلام آخر و جمع بندی خواص هلو:

خاصیت هلو به عنوان میوه ای تابستانی امروزه بر کمتر کسی پوشیده است. فرقی نمی کند که چگونه آن را مصرف کنید، اسموتی یا رانی، شربت، بستنی یا کیک، اما توصیه ما این است که از انواع صنعتی، کنسروی و منجمد اجتناب کنید و مصرف روزانه یک عدد میوه تازه هلو را در برنامه تغذیه ای خود بگنجانید.

راستی، شما کدام گونه هلو را بیشتر می پسندید؟! نمونه مخملی یا شلیل را؟! معمولاً چگونه این میوه را مصرف می کنید و آیا تا کنون به کاشتن نهال این میوه به سبب انواع فواید هلو در باغچه یا باغ خود اندیشیده اید؟!

تجربیات و نظرات خود را پیرامون خواص هلو، این میوه آبدار و تابستانی برای ما بنویسید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

اگر کشاورز یا باغدار هستید و یا علاقه مند به پرورش انواع نهال میوه می باشید، می توانید با کیفیت ترین ارقام نهال میوه را از ما خریداری نمایید. دکتر نهال دارای مجوز رسمی از جهاد کشاورزی آماده ی ارسال انواع نهال میوه پربار به سراسر کشور می باشد. کافیست همین حالا با ما در تماس باشید.

دیدگاه و پرسش