خاصیت زغال اخته؛ میوه ترش هوس بر انگیز:
احتمالا شما هم با شنیدن اسم این میوه به یاد تمر زغال اخته های ترش و سرخ افتاده باشید. زغال اخته از میوه هایی که با آمدن اسمش دهان علاقه مندان آب می افتد. فرآورده های زغال اخته در انواع ترشک و لواشک بسیار مورد توجه کودکان و نوجوانان می باشد.
با این اوصاف شناخت خواص زغال اخته و ارزش غذایی آن چه برای ما و چه برای فرزندان ما حائز اهمیت خواهد بود.
در حال حاضر این میوه محبوب در کنار تهیه تنقلات ترش برای تهیه مربا، کمپوت، ترشی، شور و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به کثرت استفاده و علاقه زیاد برخی از افراد به طعم و مزه زغال اخته آشنایی با فواید آن برای ما لازم می باشد.
محققان در دنیا با توجه به فراوانی خاصیت های این میوه روی آن مطالعاتی انجام داده اند. برای آشنایی با این یافته ها و تاثیر خواص زغال اخته روی سطح سلامتی تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
خصوصیات میوه و درخت زغال اخته:
شاید تا به حال نمی دانستید که زغال اخته میوه ای که شکل بیضی، باریک و رنگی شبیه به رنگ سرخ گیلاس دارد. در واقع ما بیشتر این میوه را در ایران با رنگ قرمز و طعم ترش تجربه کرده ایم. در صورت مصرف زغال اخته های نیم رس، این میوه آب دهان شما را گرفته و زبان را بهم می آورد.
به اصطلاح زغال اخته نرسیده قابض و طعم خاص خودش را دارد. اما طعم ترش زغال اخته رسیده نزدیک به گیلاس و ترش مزه می باشد. به دلیل خواص زغال اخته، با وجود طعم ترش، این میوه در بسیاری از کشورهای دنیا مصرف دارد.
اما درخت زغال اخته را می توانید با عنوان درختچه ای بزرگ بشناسید. در ابتدا رشد تاج درخت مستقیم و در بزرگسالی کمانی و پراکنده خواهد بود. استان قزوین در کشور ما با پرورش باغ های سرخ زغال اخته بیشترین تولید را در دست دارد.
ارزش غذایی و خواص زغال اخته:
در هر دانه از زغال اخته میزان قابل توجهی اسید آلی و ویتامین C وجود دارد. این ماده خوراکی رنگ قرمز خود را آنتی اکسیدان آنتوسیانین سازنده میوه می گیرد. آنتی اکسیدانی که برای افزایش سطح سلامتی لازم و مفید می باشد. کلسیم زغال اخته طبق تحقیقات بیشتر از میوه هایی نظیر سیب و گلابی می باشد.
منگنز، روی، سدیم و پتاسیم از جمله دیگر املاح معدنی و فواید زغال اخته، می باشند.در حال حاضر این میوه به خاطر خواص دارویی در کشورهای توسعه یافته مورد توجه خاص قرار گرفته است.
خواص ذغال اخته برای دیابت:
در گذشته در کشورهایی نظیر جمهوری اسلواکی این میوه به عنوان ضد دیابت مصرف داشته است. کارشناسان با بررسی و آزمایش، متوجه تاثیر مثبت زغال اخته روی قند خون شدند. البته این نتیجه در صورت مصرف میوه به صورت منظم در یک دوره تغذیه ای حاصل می شود. در واقع این میوه به شکل چشمگیری روی کاهش سطح گلوکز افراد دیابتی نقش داشته است.
جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال کمیاب به منوی سایت مراجعه نمایید.
خاصیت تب بر ذغال اخته:
یکی از معروف ترین فایده های مصرف این میوه برای بدن کاهش تب می باشد. همین طعم ترش و قابض میوه تاثیر روی کاهش تب در افراد دارد. در واقع مواد خوراکی قابض به دلیل وجود این خاصیت با عنوان تب بر شناخته می شوند.
خواص زغال اخته برای معده و روده:
مصرف مواد خوراکی قابض نظیر زغال اخته، معده و کبد ما را سالم و قوی نگه می دارد. در صورت بروز اسهال و حتی اسهال های مربوط به وبا مصرف این میوه توصیه می شود. زغال اخته به عنوان قابض، ناراحتی روده و دلپیچه را آرام و حال ما را بهتر می کند. این میوه از زمان قدیم تا کنون در کشورهای اروپایی برای درمان اسهال و اسهال خونی استفاده می شود. شما کافی فقط آب این میوه را بنوشید تا مشکل اسهال در شما متوقف شود.
تاثیر خواص زغال اخته بر کبد چرب:
این میوه به خاطر وجود آنتوسیانین به عنوان ماده ای موثر بر مشکل کبد چرب شناخته می شود. در این زمینه مطالعاتی در حال شکل گیری و انجام توسط محققین می باشد. با توجه به فراگیری مشکل کبد چرب از کودک تا پیر در کشور ما، تحقیقات داخلی نیز در حال انجام می باشد.
کاهش عفونت ادراری با آب زغال اخته:
یکی از میوه های مورد بحث برای رفع مشکل عفونت های ادراری و مشکلات مثانه زغال اخته می باشد. طبق تحقیقات متخصصان ایرانی، زغال اخته باعث کاهش پیوری در ادرار و رفع برخی از مشکلات ادراری می شود. این مورد روی افراد دارای ضایعه نخاعی که مشکلات عفونت ادراری دارند، آزمایش و تایید شده است.
کاهش فشار خون با خواص زغال اخته:
یکی از میوه هایی که دارای بیشترین غلظت آنتوسیانین و دیگر آنتی اکسیدان های مفید بدن، زغال اخته می باشد. در واقع این میوه به واسطه وجود آنتوسیانین موجب کاهش فشار خون و عدم ابتلا به بیماری های قلبی می شود. با لذت مصرف میوه خوشمزه زغال اخته در رژیم غذایی خود، به تنظیم فشار خون و کاهش بیماری های مرتبط با آن کمک کنید.
زغال اخته مناسب برای دستگاه گوارش و کاهش وزن:
معمولا علت اصلی افزایش وزن، مصرف کالری زیاد و عملکرد ضعیف دستگاه گوارش می باشد. یکی از مهمترین خواص زغال اخته، سوزاندن کالری اضافی و کاهش وزن می باشد. در صورت مصرف این میوه به صورت تازه از این خاصیت بهره بیشتری خواهید برد. همچنین زغال اخته دارای ترکیب شیمیایی که به جذب راحت تر غذای مصرفی در بدن کمک می کند.
میزان بالای پکتین در این میوه موجب دفع ترکیب های سمی و بیماری های مرتبط با آن در بدن می شود. ضمن اینکه زغال اخته به خاطر خاصیت ضد التهابی و قابض، مشکلات و اختلالات روده را به حداقل می رساند.
خواص زغال اخته برای سیستم قلبی و عروقی:
اسید اسکوربیک یا همان ویتامین C نقش بسزایی در تقویت عروق، بهبود گردش خون و تصلب شرایین دارد. به همین خاطر که خاصیت زغال اخته، برای قلب به خاطر فراوانی این ویتامین مطرح می باشد. همچنین با تنظیم فشار خون امکان تورم عضله های قلب کمتر می شود.
فواید زغال اخته برای جلوگیری از سرماخوردگی:
خاصیت این میوه برای عفونت های فصلی و مشکلات تنفسی اثبات شده است. خواص زغال اخته، موجب کاهش فرآیندهای التهابی و فروکش بیماری های عمومی می شود. برای درمان بیشتر در زمان بیماری حتما از دم کرده برگ درخت زغال اخته بهره ببرید.
به این ترتیب با تقویت سریعتر سیستم ایمنی، بهبودی برای شما زودتر حاصل می شود. احتمال عرضه برگ یا شاخه های زغال اخته در عطاری ها و مرکز های داروهای گیاهی وجود دارد. در صورت مصرف جوشانده گیاه زغال اخته، التهاب گلو در مواقع سرما خوردگی کمتر می شود.
بهبود عملکرد کلیه با خواص زغال اخته:
در طب سنتی چین این میوه به عنوان ماده ای برای افزایش ادرار شناخته می شود. به این ترتیب به عنوان میوه ای جهت عملکرد بهتر کلیه و ادرار آور کاربرد و استفاده دارد. همچنین زغال اخته برای سم زدایی از تمام اندام های بدن از جمله کلیه و کبد مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر یکی از میوه های پیشنهادی منابع مختلف برای پاکسازی کلیه ها، زغال اخته می باشد.
دستیابی به بیشترین ایمنی با خواص زغال اخته:
تا به اینجا متوجه میزان غلظت باالا آنتوسیانین و ویتامین C در این میوه ترش و دلچسب شدیم. زغال اخته با فراهم سازی آنتی اکسیدان های دیگر و دفع رادیکال های آزاد پر خطر به طور چشمگیری سطح ایمنی بدن را افزایش می دهد.به این ترتیب ما کمتر دچار بیماری های فراگیر همچون دیابت و انواع سرطان ها خواهیم شد.
یکی دیگر از فواید زغال اخته، خاصیت آنتی هیستامین که ارزش این میوه را در تابستان و پاییز بیشتر می کند. با توجه به این موضوعات توصیه متخصصین بر مصرف منظم و بهره مندی بیشتر از این میوه می باشد. اما بیشترین خواص زغال اخته به خصوص آنتی اکسیدان های آن، با مصرف میوه تازه حاصل می شود. در واقع پختن زغال اخته موجب نابودی ویتامین C و ارزش اصلی میوه خواهد شد.
دیگر خاصیت های زغال اخته:
همانطور که میدانید این میوه خیلی کم به صورت تازه بین عموم مردم مصرف دارد. در کشورهای دیگر زغال اخته چندان مورد مصرف غذایی و خوراکی قرار نمی گیرد. در واقع علت شهرت زغال اخته با وجود مصرف محدود، خاصیت انکار ناپذیر و فراوان آن می باشد. از دیگر خواص زغال اخته بین مردم جهان موارد زیر قابل اشاره می باشد:
- رفع کم خونی با افزایش هموگلوبین خون
- افزایش فعالیت های جسمی و استقامت بیشتر
- رفع خستگی و افزایش انرژی روزانه
- بهبود صدمات پوستی
- جلوگیری از عفونت زخم در برابر باکتری ها
جمع بندی و سخن آخر پیرامون خواص زغال اخته:
بهره مندی و استفاده از فواید زغال اخته، به عنوان میوه ای باستانی سابقه تاریخی در کشورهای ایران و اطراف، آسیایی شرقی و کشورهای اروپایی دارد. امروزه با توجه به فراگیری بیماری های خطرناک و مشکلات تغذیه ای جهانی، شاهد تحقیقات بیشتر روی این میوه هستیم.
ویتامین C به همراه ترکیبات معدنی همچون پتاسیم، کلسیم و منیزیم عمده خاصیت زغال اخته را تشکیل می دهند. در صورت تهیه تازه این میوه ها علاوه بر لذت مصرف طعم ترش و لذیذ زغال اخته، از فواید آن نیز حظ وافر را خواهید برد.
حتما نظرات مثبت، دانستنی ها و دیدگاه های ارزشمند خود درباره خواص زغال اخته را در قالب کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
همانطور که میدانید این میوه خیلی کم به صورت تازه بین عموم مردم مصرف دارد. در کشورهای دیگر زغال اخته چندان مورد مصرف غذایی و خوراکی قرار نمی گیرد. در واقع علت شهرت زغال اخته با وجود مصرف محدود، خاصیت انکار ناپذیر و فراوان آن می باشد. از دیگر خواص زغال اخته بین مردم جهان موارد زیر قابل اشاره می باشد:
همانطور که میدانید این میوه خیلی کم به صورت تازه بین عموم مردم مصرف دارد. در کشورهای دیگر زغال اخته چندان مورد مصرف غذایی و خوراکی قرار نمی گیرد. در واقع علت شهرت زغال اخته با وجود مصرف محدود، خاصیت انکار ناپذیر و فراوان آن می باشد. از دیگر خواص زغال اخته بین مردم جهان موارد زیر قابل اشاره می باشد:
دیدگاه و پرسش