کاشت نهال هلو: (تکنیک های جدید حین کاشت درخت هلو)

راهنمای کامل خرید و کاشت نهال هلو

احداث باغ درخت هلو انتخابی پر سود برای یک باغبان است. کاشت درخت هلو به روش های کاشت قلمه، کاشت بذر و کاشت نهال آماده هلو انجام می شود که بهترین و مطمئن ترین این روش ها کاشت نهال هلو و تهیه آن از نهالستان های معتبر همچون دکتر نهال است.

کاشت هلو در مناطق سردسیر، معتدل و کوهستانی بسیار پیشنهاد می شود.

در این مقاله شما علاقمندان به کاشت و خرید نهال هلو را به صورت کامل و جامع در رابطه با نحوه کاشت و داشت نهال هلو و همچنین انتخاب مناسب ترین رقم آن با توجه به سلیقه شما و شرایط اقلیمی منطقه کشت، راهنمایی کرده ایم.

نگاهی اجمالی به بیوگرافی کاشت درخت هلو

درخت هلو بومی مناطق آسیای شرقی است. این درخت حساس است و مراقبت های خاص خود را احتیاج دارد. به صورت میانگین انواع گونه های درخت هلو عمر باردهی شان حدود 12 سال است. کاشت نهال هلو بیشتر مناسب مناطق سرد و معتدل است.

نهال هلو از سال دوم شروع به باردهی می کند. شکوفه های این درخت منظره بسیار زیبا و چشم اندازی را در باغ هلو ایجاد می کنند. با توجه و رسیدگی های پی در پی و اصولی می توانید درختان هلوی مقاوم و پرباری داشته باشید و از باغ هلوی خود سود بسیار خوبی را دریافت کنید.

شکوفه درخت هلو

فصل و اقلیم مناسب کاشت نهال هلو

درخت هلو دوست دار اقلیم معتدل، سردسیر، نیمه سردسیر و گاها نیمه گرمسیر است؛ که البته این موضوع کاملا به رقم نهال هلو هم بستگی دارد. اما درکل، نهال هلو برای شکوفه زدن و گرده افشانی بهتر، نیاز به سرما دارد. حداقل 1150 ساعت در خواب زمستانی اش احتیاج به دمای زیر منفی 6 درجه دارد.

بهترین زمان کاشت هلو در فصل پاییز است؛ چرا که ریشه های نهال هلو در دمای این فصل بهتر می توانند با شرایط جدید خود را وفق دهند و اولین خواب زمستانی نهال، دو ماه بعد از عملیات کاشت اتفاق می افتد که همین سبب می شود تا باردهی درخت یکسال زودتر اتفاق بی افتد.

فاصله کاشت درخت هلو و نکات مهم کاشت هلو

فاصله چاله های ایجاد شده برای کاشت نهال هلو 4 متر درون ردیف و 5 متر بین ردیف ها مناسب است. عمق و پهنای این چاله ها بهتر است 60*60 سانتی متر باشند. در ادامه به یکسری نکات قابل توجه هنگام کاشت نهال اشاره کرده ایم:

  • قبل از قرار دادن نهال های هلو در گودال ها حتما ریشه ها را با محلول پرالیناژ ضدعونی کنید تا از بیماری ها و آفات مربوط به ریشه در امان باشند.
  • هنگام حمل و نقل نهال ها به محل اصلی کشت، از ریشه های نهال در برابر نور خورشید و هوای آزاد با استفاده از گونی های مخصوص محافظت کنید.
  • ریشه ها را به صورت مورب، طوریکه سر نهال ها به سمت جنوب مایل باشند در خاک قرار دهید.
  • برای محافظت از نهال های هلو در برابر شرایط جوی نامساعد مثل طوفان، از قیمی به طول حداکثر 2 متر استفاده کنید.
  • زمین هایی که به صورت میانگین حدود 6 درصد شیب دارند برای کاشت درخت هلو بسیار مناسب هستند.
  • محل کشت هلو باید روزی حداقل 6.5 نور آفتاب را به صورت مستقیم دریافت کند.
  • هنگام خرید نهال هلو از سلامت نهال ها اطمینان حاصل فرمایید. برای این امر، باید نهال ها را از نهالستان های معتبر و معتمد تهیه کنید.

باغ درخت هلو

معرفی انواع روش کاشت و نحوه کاشت نهال هلو

روش های مختلفی جهت کاشت درخت هلو وجود دارد:

  • کاشت بذر: این نوع روش کشت هلو برای کاشت های خانگی در حیاط و باغچه شخصی مناسب است. چرا که تا جوانه زنی دانه هلو و کاشت و نهال شدن آن، زمان و زحمت بسیاری احتیاج است که برای احداث باغ هلو مناسب نیست. همچنین نهال های ضعیف تر و کم بار تری نیز بوجود می آورند.
  • کاشت قلمه: اواخر زمستان از شاخه های سالم یک درخت هلو قلمه ای جدا کنید؛ سپس در چاله هایی که از قبل آماده کرده اید با افزودن هورمون رشد و ریشه زایی به قلمه، حاصلخیز ساختن خاک و آبیاری قلمه، آنها را بکارید.
  • کاشت مستقیم نهال هلو: این روش مطمئن ترین روش کاشت نهال هلو و احداث باغ هلو است. با خرید نهال های هلو از نهالستان هایی معتبر از سلامت ریشه و تنه نهال ها، قوی بودنشان، میزان باردهی و کیفیت میوه ها مطمئن شوید.

 معرفی انواع بیماری و آفات شایع در درخت هلو و مراقبت های لازم جهت پیشگیری

در این بخش از مقاله، شایع ترین بیماری های درخت هلو را معرفی کرده ایم:

  • بیماری لکه غربالی: این بیماری حضور خود را با ایجاد لکه های قهوه ای رنگ و سوراخ هایی روی برگ های سبز درخت هلو نشان می دهد. آسیب آن چنانی به درخت و میوه هایش وارد نمی کند اما مهار کردنش کمی دشوار است.
  • بیماری لب شتری: این بیماری قارچی طی مراحلی، ابتدا سبب تغییر شکل برگ ها می شود؛ به این صورت که در ابتدا برگ ها به صورت بی رنگ، ضخیم و چروکیده شده و سپس به رنگ های قرمز و قهوه ای در می آیند. این بیماری سبب کاهش باردهی شاخه ها و پایین آمدن کیفیت میوه ها می شود. با سمپاشی می توان این بیماری را ریشه کن کرد.
  • بیماری گموز: عامل اصلی این بیماری قارچ بوتریوسفریا دوتیدیا است که بیشتر به درخت های جوان و ضعیف حمله می کند. این بیماری باعث ایجاد تاول، برفک و ترشحات صمغی در درخت هلو می شود. مهمترین روش های پیشگیری از این بیماری، خرید نهال سالم و مقاوم و همچنین قوی نگهداشتن درختان هلو با انجام هرس و آبیاری منظم هستند.
  • بیماری لکه سیاه: این بیماری سبب پیدایش لکه های قهوه ای رنگ روی میوه های هلو می شود. استفاده از قارچکش ها و عدم انجام کاشت نهال هلو در مناطق گرمسیر راه های جلوگیری از بروز این بیماری هستند.
  • گال طوقه: عامل اصلی این بیماری باکتری آگروباکتریوم تومشنز است که از طریق زخم های ریشه، وارد درخت شده و باعث ایجاد اختلال در فرآیند جذب مواد مغذی توسط شاخ و برگ ها می شود. این بیماری با پیدایش زائده های سبز و سفید روی ریشه و خاک حضور خود را نشان می دهد؛ پس از گذر زمان این زائده ها به رنگ سیاه در می آیند و در نهایت درخت خشک می شود.
  • بیماری پوسیدگی قهوه ای: در این بیماری روی شکوفه ها و جوانه های روی شاخه درخت هلو لکه های قهوه ای رنگی ایجاد می شود؛ عامل این بیماری قارچی به نام مونیلینا فروکتیکولا است. این بیماری سبب خشک شدن میوه ها در فصل بهار می شود و اگر به موقع مهار نشود می تواند به تمام درختان باغ هلو آسیب برساند. بهتر است تمام شاخه های درگیر را جدا کرده و تمام شاخ و برگ ها و میوه های ریخته شده پای درختان آلوده را بسوزانید و سپس سمپاشی کنید.

بیماری لب شتری درخت هلو

هنگام کاشت درخت هلو بهتر است اول از همه نهال هایی سالم و با کیفیت مرغوب از نهالستان های معتبر تهیه کنید. و دوم، جایی که قبلا درختان بیمار و آلوده کاشته شده بودند به خصوص درختان درگیر با بیماری گال طوقه، کاشت نهال های هلو را انجام ندهید. در نهایت با استفاده اصولی از سموم و مواد شیمیایی، این بیماری ها را از بین ببرید.

خاک و آب مناسب کاشت نهال هلو

  1. خاک مناسب کاشت هلو: ساختار خاک زمین کاشت درخت هلو باید لومی شنی باشد و زهکشی عمیقی شده باشد تا از خفگی ریشه ها هنگام رشد، یخ زدگی در زمستان و همچنین از پوسیدگی ریشه ها در اثر جمع شدن آب و رطوبت بیش از اندازه اطراف ریشه ها، جلوگیری شود.
  2. آبیاری درختان هلو: اگر کاشت هلو را در اقلیم سرد انجام می دهید، بهتر است قبل از عملیات کاشت نهال هلو آبیاری سطحی انجام شود تا خاک رطوبتی نسبی داشته باشد. اگر اقلیم منطقه کشت شما گرم است، آبیاری را از 8 روز قبل هرروزه انجام دهید تا خاک رطوبت کافی را هنگام کاشت داشته باشد.

مرحله دوم آبیاری نهال های هلو، هنگامی است که آب به صورت کامل در دل خاک فرونشست کرد و پس از آن، 9 روز بعد آبیاری مرحله سوم را انجام دهید؛ بعد از مرحله سوم هر 10 روز یکبار و به مقدار 11 لیتر برای هر درخت، آبیاری را انجام دهید.

میزان آبیاری با توجه به شرایط اقلیمی منطقه کاشت هلو متفاوت است. اما درکل باید به این نکته توجه بسیار کنید که آبیاری بیش از اندازه و غرقابی کردن درختان هلو می تواند سبب پوسیدگی و بیماری های قارچی در ریشه و طوقه آنها شود.

طریقه کوددهی درخت هلو و بهترین کود های مناسب درختان هلو

حتما قبل از انجام عملیات کاشت هلو، خاک زمین کشت را در آزمایشگاه مورد بررسی قرار دهید تا کمبود عناصر خاک و یا وجود قارچ ها و بیماری های پنهان در خاک را تشخیص داده و از بیمار شدن و ضرر دیدن باغ هلوی خود، جلوگیری کنید. سپس می توانید با توجه به کمبودهای خاک زمین کاشت، از کودها و یا سم های مخصوص استفاده کنید تا خاک را حاصلخیز تر و عاری از هرگونه قارچ و باکتری کنید.

کاشت درخت هلو

انواع روش هرس درخت هلو چگونه انجام می شود

انجام هرس درختان هلو، عامل مهمی در باردهی زیاد و با کیفیت درخت هلو است. در بازه اواسط پاییز تا اواسط زمستان، بهترین زمان برای انجام هرس درخت هلو است تا در فصل بهار و گلدهی با شکوفه های بیشتر و پر تری روبرو شوید. هرس درختان هلو به چند منظور و روش قابل انجام است که در ادامه این موارد را باهم بررسی کرده ایم:

  1. هرس فرمدهی: جهت ایجاد اشکال منظم برای درختان هلو و مرتب سازی باغ هلوی خود می توانید این نوع هرس را انجام دهید.
  2. هرس باردهی: در دوره ای که درختان هنوز جوان هستند، این نوع هرس را جهت افزایش باردهی درختان انجام می دهند.
  • هرس جوانسازی: این روش هرس، جهت مقاوم سازی بیشتر درخت نسبت به آفات و بیماری ها و در نهایت بیشتر شدن عمر درخت هلو انجام می شود.
  1. تنک کردن: جهت باردهی بیشتر قسمت هایی از درخت هلو، قسمت هایی را که باردهی کمتری دارند و یا آسیب دیده اند را هرس کنید.

معرفی انواع کاشت نهال هلو ایرانی و خارجی

  • هلو انجیری زودرس: این گونه درخت هلو اواخر بهار و اوایل تابستان به بار می نشیند. زعفرانی رنگ است و بافتی گوشتی و خوش طعم دارد. کاشت نهال هلوی انجیری زودرس تا ارتفاع 2000 متر از سطح دریا امکان پذیر است.
  • هلو انجیری خونی: این رقم هلو بومی کشور چین است و میوه هایی با بافت سفت اما آبدار و درشت می دهد. پوست و گوشت این میوه قرمز رنگ هستند. به بار نشستن این گونه نهال هلو، در شهریور ماه اتفاق می افتد.
  • هلو انجیری زعفرانی: گونه ای بسیار محبوب بین باغداران و مصرف کنندگان است. برای باغبانان از این جهت محبوب است که بسیار پربار است و محصولاتی باکیفیت بسیار مرغوب می دهد و عمر اقتصادی اش هشت سال است. بسیار خوش طعم، با کیفیت و خوش رنگ است.
  • هلو انجیری پلنگی: این رقم هلو به نسبت دیگر رقم ها دارای پرزهای کمتری روی پوست خود است. پربار است و اواخر بهار به بار می نشیند. میوه هایش سفید رنگ و گاها زرد هستند و طعمی بسیار شیرین و مطلوب دارند.

انواع گونه هلو

  • هلو انجیری خونی عسلی: این گونه نهال هلو بومی کشور چین است. بافتی سفت دارد و دارای رنگ قرمز روشن است. عمر اقتصادی این نهال 15 سال است؛ نسبت به آفات و بیماری ها بسیار مقاوم و کیفیت محصولاتش بسیار بالا است.
  • هلو آلبرتا: این رقم بومی کشور آمریکاست و عمر اقتصادی اش 15 سال است. محصولاتی درشت و آبدار با رنگ و طعم بسیار شیرین و محبوب دارد که اواخر مرداد ماه به بار می آیند. دیرگل است و در برابر سرما مقاومت چشمگیری دارد.
  • هلو رد تاپ: این گونه هلو بومی آمریکاست و رشد عالی و سریعی دارد. ظاهری تقریبا گرد و درشت دارد و به رنگ قرمز است. بافت این میوه سفت و آبدار است و هسته اش براحتی جدا می شود. زودرس است و در برابر گرما بسیار مقاوم است.
  • هلو زعفرانی زودرس: این نهال از بقیه گونه ها زودتر به بار می نشیند. رنگش زرد زعفرانی است و گوشتی قرمز رنگ دارد. رشد و باردهی سریع و زیاد این نوع نهال هلو و کیفیت بسیار مرغوب میوه هایش سبب علاقه زیاد اکثر کشاورزان به کاشت نهال هلوی زعفرانی شده است.
  • هلو فرانسه: این گونه سفت و آبدار است که طعم بسیار دلنشینی هم دارد. دیرگل است و مناسب کاشت در مناطق سرد و کوهستانی و مقاوم در برابر سرما است.
  • هلو سرخابی: این نهال ایرانی و صادراتی است و در اقلیم های متفاوتی قابلیت کشت دارد. طعمی بسیار خوشمزه دارد و بخاطر رنگ صورتی تیره و جذابش، تبدیل به میوه ای خاص شده است. درخت هلوی سرخابی بسیار پربار است.
  • هلو هسته جدا: نهال این گونه رشد بسیار خوبی دارد. میوه هایش پرزی، سفت و آبدارند و هسته اش به راحتی از میوه جدا می شود. این گونه نارنجی رنگ با لکه های قرمز است.

درخت جوان هلو

جمع بندی نهایی در رابطه با کاشت نهال هلو

در این مقاله به بررسی دقیق انواع روش و نحوه کاشت درخت هلو و چگونگی نگهداری از این درخت پرداختیم. دریافتیم که بهترین اقلیم برای کاشت هلو، اقلیم های سرد و معتدل و کوهستانی هستند، رقم های گوناگونی از نهال هلو وجود دارد که هرکدام خواص ظاهری، طعم و شرایط مناسب اقلیمی خاص خود را دارند .

شما باغبانان و کشاورزان عزیز می توانید با مشاوره گرفتن از متخصصان کشاورزی دکترنهال، بهترین انتخاب را از گونه نهال هلو تا نحوه کاشت و داشت نهال های هلوی خریداری شده، انجام دهید. جهت خرید نهال هلو و دریافت مشاوره، با ما تماس حاصل فرمایید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

اگر کشاورز یا باغدار هستید و یا علاقه مند به پرورش انواع نهال میوه می باشید، می توانید با کیفیت ترین ارقام نهال میوه را از ما خریداری نمایید. دکتر نهال دارای مجوز رسمی از جهاد کشاورزی آماده ی ارسال انواع نهال میوه پربار به سراسر کشور می باشد. کافیست همین حالا با ما در تماس باشید.

دیدگاه و پرسش