مراحل پیوند نهال زردآلو+(نحوه ی مراقبت از آن)

 

پیوند نهال زردآلو با فرا رسیدن فصل بهار و به‌دنبال آن تابستان، تبدیل به یکی از موضوعات مهم در بین باغداران می‌شود. بنابراین، تلاش کرده‌ایم تا به‌صورت واضح و شفاف هر چیزی که باید در این زمینه بدانید، مثل: انواع پیوند، مراحل پیوند درخت زردآلو، مراقبت و نحوه نگهداری از آن را بیان کنیم. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

معرفی انواع پیوند نهال زردآلو

پیوند نهال زردآلو انواع مختلفی دارد. یعنی شما می‌توانید این نهال را به روش‌های مختلف به‌صورت پیوندی تکثیر کنید و شاهد رویش آن باشید. در حالت کلی، پیوند این نهال به ۲ شیوه صورت می‌گیرد که در ادامه هر یک را به‌صورت مجزا بررسی خواهیم کرد.

انواع پیوند

پیوند اسکنه‌ای زردآلو

پیوند اسکنه‌ای یا شکافی درخت زردآلو یک روش پرورش و تکثیر درختان میوه‌ای به شمار می‌رود که با هدف ایجاد یک نسل جدید از محصولات با کیفیت تر و مقاومت تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، یک قسمت از یک گیاه به‌صورت شکاف یا اسکنه جدا شده و به قسمت دیگری از یک گیاه دیگر که معمولاً سایر ارقام درخت زردآلو است، پیوند می‌خورد.

روش اسکنه به کشاورزان این امکان را می‌دهد که ویژگی‌های مطلوب یک گیاه را با استفاده از پیوند به ریشه‌های درخت خود انتقال دهند. این روش برای تولید نسل‌های جدید با ویژگی‌های مناسب و با کیفیت بیشتر استفاده می‌شود.

پیوند جوانه ای درخت زردآلو

پیوند درخت زردآلو به صورت جوانه یکی دیگر از روش‌های پرورش و تکثیر است که در طی آن یک شاخه جوان یا یک قسمت جوانه‌زایی از یک گیاه زردآلو به یک درخت دیگر پیوند می‌خورد.

در این روش، ابتدا یک درخت زردآلو به عنوان پایه پیوند انتخاب می‌شود. سپس جوانه زردآلو با ویژگی‌های بهتر جدا شده و به ساقه پایه پیوند می‌خورد. این جوانه پس از مدتی رشد کرده و به یک شاخه جدید تبدیل می‌شود که ویژگی‌های مطلوب را دارا می باشد. منظور از ویژگی‌های خاص و مطلوب عواملی چون: مقاومت به بیماری‌ها، تولید محصول بیشتر یا بهبود کیفیت محصول است.

با خرید نهال زردآلواز دکترنهال، از سلامت و کیفیت کاشت درخت زردآلوی باغ خود مطمئن باشید.

پیوند جوانه ای

مراحل پیوند ‌زدن و کاشت مجدد نهال زردآلو

پیوند نهال زردآلو و کاشت مجدد آن یک‌سری سلسله مراتب دارد که با پیروی از آن می‌توانید به نتیجه دلخواه خود برسید و شاهد باردهی بیشتر در درختان زردآلو خود باشید. اگر کنجکاو هستید که این فرآیند چگونه صورت می‌گیرد، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

مرحله اول: آماده‌سازی اولیه

اولین کاری که باید انجام شود، جدا کردن جوانه از درخت و قراردادن آن در درخت پایه است. پس از اینکه، پیوند جواب داد، باید به فکر کاشتن درخت در موقعیت جدید باشید. اولین کار در این مرحله، ایجاد یک محل مناسب برای کاشت درخت پیوند شده به شمار می‌رود.

عموما این جابه‌جایی برای بهبود شرایط زیستی فعلی نهال زردآلو است. یک گودال در محل جدید باید از قبل حفر شود. سپس، این گودال از هر گونه خاک اضافی، کمپوست یا موارد دیگر پاک کنید تا زمینه برای کوددهی پس از کاشت مجدد، فراهم شود.

نکته‌ای که در زمینه کاشت پیوند نهال زردآلو همراه با مکان مطرح می‌شود، زمان بندی مناسب است. زمستان به طور کلی زمان مناسبی برای کاشت مجدد است؛ زیرا اکثر درختان میوه در این زمان نیمه یا کاملاً خواب هستند.

جداسازی جوانه

مرحله دوم: هرس درخت زردآلوی مادر یا پایه

برای به حداقل رساندن اتلاف آب از طریق تبخیر و کمک به رشد پیوند نهال زردآلو جدید، هرس خوبی باید قبل از آن صورت بگیرد. فرآیند هرس باید قبل از انتقال به محل جدید صورت بگیرد؛ زیرا در این حالت نهال زردآلو دارای پایه محکمی است که حذف شاخه‌ها را آسان‌تر می‌کند.

همچنین، هرس قبل از جابه‌جایی امکان حرکت پیوند درخت زردآلو را کاهش می‌دهد. در طول فرآیند هرس تلاش کنید مرکز درخت را از شاخه‌های مرده و اضافه آزاد کنید تا هوا در آن قسمت به جریان بیفتد.

مرحله سوم: خارج‌کردن درخت زردآلو قدیمی

حال باید در اطراف درخت کار کنید تا یک دایره کامل از خاک بریده شود. این حفاری تا جایی ادامه می‌یابد که بتوانید ریشه درخت را با تمام متعلقات آن به سلامت خارج کنید. بنابراین، از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است.

بسته به اندازه درخت، بلند کردن آن در این مرحله با ابزارهای متفاوتی مثل بیل یا حتی در صورت بزرگ‌بودن بیش از حد، با ماشین آلات صورت می‌گیرد. البته، پیشنهاد ما این است که درختان خیلی قدیمی و بزرگ را برای پیوند درخت زردآلو استفاده نکنید.

در این زمان باید حواس شما به دو ریشه اصلی گیاه زردآلو باشد. دو ریشه مهم در اکثر درختان میوه‌ای وجود دارد که یکی مربوط به ریشه شیری و دیگری ریشه تغذیه کننده آن است.

به‌طور کلی، ریشه اول یا همان ریشه شیری در زیر تنه قرار دارد و مستقیماً به پایین می‌رود. قطع کردن ریشه بسیار نزدیک به پایه می‌تواند عواقب جبران ناپذیری به‌دنبال داشته باشد؛ زیرا مانند یک شریان اصلی برای درخت است.

مرحله آخر: کاشت درخت زردآلو در گودال حفر شده

پیوند درخت زردآلو را در گودال جدید قرار دهید و از نحوه صحیح قرار گرفتن آن در خاک و موقعیت مناسب اطمینان حاصل کنید؛ زیرا تنها در این زمان امکان چرخاندن و تغییر زاویه برای درخت وجود دارد که در بهترین شکل ممکن قرار بگیرد.

اگر درخت زردآلو در خاک خشک کشت می‌شود، قبل از قراردادن ریشه، کمی خاک را خیس کنید. پس از قرار دادن ریشه در گودال آن را پر کنید تا مطمئن شوید که خاک همه بخش‌ها را پوشانده‌است.

کاشت نهال پیوند خورده

زمان ایده‌آل برای پیوند نهال زردآلو

بهترین زمانی که می‌توانید به پیوند نهال زردآلو اختصاص دهید، اوایل تا اواسط بهار است. در این فصل، نهال مورد نظر زمان کافی برای ریشه‌یابی پیدا می‌کند و می‌تواند در روند باردهی نقش موثری داشته باشد.

اگر نظر کارشناسان کشاورزی را در این زمینه بخواهید، خواهند گفت که این گیاه را در اوایل تا اواسط بهار، زمانی که ریشه ها می‌توانند به سرعت در خاک بیدار شوند، پیوند بزنید. البته انتخاب زمان مناسب با کاشت زردآلو در مکانی با نور کافی خورشید و خاکی با زهکشی خوب گره خورده است.

معرفی بهترین پایه برای پیوند این نهال

پایه یا درخت میزبان پیوند درخت زردآلو باید از گیاهانی انتخاب شود که توانایی سازگاری با آن را داشته باشند. بعضی از این درخت‌ها عبارتند از؛ آلوهای میروبالان، هلو، آلوچه، بادام و سایر ارقام زردآلو.

فاکتورهای مهم در انتخاب پیوندک

همانطور که درخت پایه یا مادر در بحث پیوند نهال زردآلو اهمیت دارد، انتخاب پیوندک نیز می‌تواند این روند را تحت تاثیر قرار دهد. در حالت کلی، شما باید در زمان انتخاب پیوندک به نکات زیر توجه کنید:

  1. پیوندک از نهال زردآلو حداقل یکساله انتخاب شود.
  2. اگر در زمان خواب زمستانه اقدام به انتخاب پیوندک کرده‌اید، جداسازی هم باید در زمان و شرایط مشابه صورت بگیرد.
  3. باید شاخه‌هایی که توانایی باردهی و گلدهی دارند، برای پیوندک انتخاب شوند؛ زیرا مثمر هستند.
  4. پیوندک باید از قسمت میانی انتخاب شود که نه ضعیف باشد و نه به مرحله باردهی رسیده باشد.

نحوه صحیح مراقبت از پیوند درختان زردآلو

همه چیز با پیوند درخت زردآلو به پایان نمی‌رسد، بلکه این تازه شروع راه است. شما باید مراقبت‌ها و نحوه نگهداری از این پیوند را جدی گرفته و به آن عمل کنید. نکات مهم در این زمینه را در ادامه مشاهده خواهید کرد.

مراقبت از پیوند

شرایط آب و هوایی و خاک موثر بر رشد

رشد موفقیت آمیز پیوند نهال زردآلو مستلزم رعایت شرایط مطلوب در آب و هوا و خاک است. در حالت ایده آل، این درختان به اقلیمی با زمستان های سرد و تابستان های گرم و خشک نیاز دارند. دوره سرد زمستان برای خواب درخت ضروری است.

همچنین در حالت کلی، پیوند درخت زردآلو به رطوبت بالا حساس است و می‌تواند کیفیت محصولات این درخت را دستخوش تغییراتی کند.

در مورد خاک نیز باید بدانید که پیوند این درخت برای تاثیر هر چه بیشتر باید در خاکی با زهکشی خوب با pH بین 6.5 تا ۸ رشد کند. خاک باید عمیق و لومی باشد؛ اما درختان زردآلو ثابت کرده‌اند که انعطاف‌پذیر هستند و می‌توانند با انواع خاک‌ها از جمله شنی، لومی و رسی سازگار شوند.

البته تا زمانی که زهکشی خوبی داشته باشند. همچنان، اجتناب از شرایط بیش از حد مرطوب ضروری است؛ زیرا می تواند منجر به بیماری های ریشه، از جمله پوسیدگی ریشه شود.

هرس درختان زردآلو

بهترین زمان برای هرس پیوند درخت زردآلو در بازه زمانی اواخر زمستان تا اوایل بهار قرار دارد که گیاه هنوز خواب است. این زمان به درخت کمک می‌کند تا زخم‌های خود را سریع تر بهبود بخشد و خطر ابتلا به بیماری و هجوم حشرات را کاهش دهد. با این حال، از هرس در هوای بسیار مرطوب خودداری کنید؛ زیرا این امر می‌تواند درخت را در معرض بیماری های قارچی قرار دهد.

همچنین، در هنگام هرس برای جلوگیری از گسترش بیماری و بهبود سلامت درختان، حذف شاخه‌های مرده، بیمار یا آسیب دیده را در نظر بگیرید و شکل طبیعی درخت را حفظ کنید.

زمان و مقدار مناسب کوددهی پس از پیوند

بهترین زمان برای کوددهی پیوند نهال زردآلو پس از انجام پیوند و ریشه‌زدن نهال است. این عمل معمولاً در فصل بهار و تابستان اتفاق می‌افتد. بعد از چند هفته از پیوند، می‌توانید با شروع به کوددهی نهال را تقویت کنید و تغذیه آن را برای رشد و باردهی بیشتر تامین نمایید.

علاوه‌بر این، مقدار کود مناسب برای پیوند نهال زردآلو بستگی به نوع خاک، وضعیت نهال و شرایط محیطی دارد. عموماً می‌توانید از یک کود آلی و ترکیب آن با کمپوست‌های طبیعی استفاده کنید.

اما برای دقت بیشتر، می‌توانید با مشورت از یک کشاورز به‌طور کلی، برای کوددهی پیوند درخت زردآلو، با توجه به شرایط مکانی، نوع خاک و وضعیت نهال، زمان و مقدار مناسب را تعیین کنید.

میزان آبیاری درخت زردآلو

یکی از نکات مهم در نگهداری از پیوند نهال زردآلو، آبیاری آن است. پس از کاشت در زمستان تا بهار و آبیاری اولیه درخت شما می‌توانید از بارندگی به‌عنوان یک راهنما برای مرطوب نگه‌داشتن خاک استفاده کنید.

زردآلو در فصل رشد و ماه‌های گرم تابستان به آبیاری نیاز دارد.

همچنین، بهتر است در زمان آبیاری به ریشه‌ها توجه کنید که به اندازه کافی آب دریافت کرده باشند. یعنی، نه آنقدر زیاد که باعث خفگی ریشه شود و نه آنقدر کم که ریشه‌ها خشک باقی بماند.

 مزایای انتخاب روش پیوند برای تکثیر نهال زردآلو

تاکنون متوجه شده‌اید که پیوند نهال زردآلو یک روش موثر برای تکثیر و اصلاح گیاهان زردآلو است که مزایا و فواید زیادی دارد. برخی از مزایای این روش عبارتند از:

  • افزایش باردهی: با استفاده از پیوند نهال، کشاورزان می‌توانند درختان زردآلو با عملکرد بالاتر و تولید محصول بیشتر را پرورش دهند.
  • اصلاح نژاد درختان زردآلو: با کمک پیوند نهال زردآلو می‌توان ویژگی‌های مطلوب نهال را مانند مقاومت به بیماری‌ها، تنوع رنگ و طعم محصول و… را اصلاح کرد.
  • صرفه جویی در زمان: پیوند نهال یک روش سریع برای تولید میوه‌ها و درختان جدید است که زمان زیادی را برای رویش مجدد بذر و مدت زمان باردهی از شما نمی‌گیرد.
  • افزایش مقاومت: با انتقال و اصلاح ویژگی‌های زردآلو از طریق پیوند، این گیاهان به بیماری‌ها، آفات و شرایط محیطی نامساعد مقاومت بیشتری به خرج می‌دهند.
مزایای انواع پیوند

 کلام پایانی در خصوص پیوند نهال زردآلو

پیوند نهال زردآلو یکی از راهکارهای ازدیاد و تکثیر این گیاه میوه‌ای به شمار می رود که با رعایت نکات گفته شده می‌توانید از آن به‌عنوان یک روش مناسب بهره ببرید. در این مطلب به بررسی عواملی چون انواع پیوند نهال زردآلو، طریقه کاشت، نحوه نگهداری و مراقبت و دیگر نکات مهم پرداخته‌ایم.

جهت خرید انواع نهال زردآلو پیوندی متناسب با منطقه و اقلیم خود، از طریق شماره های درج شده با تیم فروش مجموعه ی دکتر نهال در ارتباط باشید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

اگر کشاورز یا باغدار هستید و یا علاقه مند به پرورش انواع نهال میوه می باشید، می توانید با کیفیت ترین ارقام نهال میوه را از ما خریداری نمایید. دکتر نهال دارای مجوز رسمی از جهاد کشاورزی آماده ی ارسال انواع نهال میوه پربار به سراسر کشور می باشد. کافیست همین حالا با ما در تماس باشید.

دیدگاه و پرسش