آموزش جدیدترین روش پیوند نهال زرشک+(بهترین ارقام پایه)

پیوند نهال زرشک، فرآیندی است که طی آن بخشی از یک درخت زرشک به بخش دیگری از همان درخت یا درخت دیگری متصل می‌شود. این کار، به منظور بهبود کیفیت میوه‌ها، افزایش ماندگاری درخت و همچنین تغییر ظاهر درخت انجام می‌شود.

پیوند درخت زرشک، مستلزم دانش و مهارت خاصی می باشد و معمولاً توسط باغبانان ماهر و متخصص در این زمینه انجام می‌پذیرد. آیا کنجکاو هستید که بدانید برای عمل پیوند چه پروسه‌ای طی می‌شود؟

با توجه به اهمیت این موضوع و نقش آن در بهبود کیفیت و کمیت محصول درختان، در ادامه به بررسی تکنیک‌ها و روش‌های مختلف پیوند این نهال، مزایا و معایب هر کدام و همچنین نکات مهم در انجام این فرآیند خواهیم پرداخت.

پیوند نهال زرشک چیست؟

پیوند نهال زرشک یک تکنیک باغبانی محسوب می‌شود که برای ترکیب نهال زرشک به عنوان پیوندک و پایه برای پرورش یک گیاه مرکب برتر صورت می‌گیرد. در بیشتر موارد، زمانی که گیاهان از نظر ژنتیکی مرتبط باشند، پیوند با موفقیت انجام خواهد شد.

برقراری تماس نزدیک بین پایه و پیوندک و ایجاد شرایط دمایی مناسب برای موفقیت در پیوند و هدایت کامبیوم عروقی امری ضروری است. در روش‌های مختلف پیوند درخت زرشک، کامبیوم آوندی پیوندک و پایه باید محکم به یکدیگر فشرده شوند.

هم ترازی و فشار مناسب، بافت ها را تشویق می کند تا سریع به یکدیگر بپیوندند و حتی اجازه می دهد تا مواد مغذی و آب از پایه به پیوندک منتقل شود. پس از انجام این عمل، پیوندک و پایه، کالوس و سایر بافت‌های پاسخ‌دهنده، زخم تولید می‌کنند.

همچنین در یک پیوند موفق، سلول‌های اطراف ناحیه برش به بافت عروقی تمایز می‌یابند و اتصالات عروقی دوباره برقرار می‌شوند.

چگونگی پیوند درختان

مزایای پیوند درختان زرشک

از آنجایی‌که، پیوند نهال زرشک یکی از روش‌های تکثیر این گیاه است، شناخت مزایای آن اهمیت دارد تا باغدار بتواند تصمیم بگیرد که می‌خواهد، از چه روشی برای تکثیر درخت زرشک خود استفاده کند. در ادامه مزیت‌های پیوند را برشمرده‌ایم.

  1. با پیوند زرشک، می‌توانید زمان مورد نیاز برای رسیدن به باردهی و گلدهی را کاهش دهید.
  2. با این روش ارقام با کیفیت و دارای مقاومت بالا از پیوند نهال زرشک به دست می آورید.
  3. با پیوند می‌توانید از فضای خود استفاده بهینه کنید.
  4. این عمل به افزایش میزان محصول و بهره‌وری باغ زرشک منجر می‌شود که برای باغداران مهم است.
  5. ارقام پیوندی زرشک عموما مقاومت بیشتری به آفات و بیماری‌ها از خود نشان می‌دهند و از رشد و عملکرد بهتری برخوردارند.

انواع شیوه های پیوند این گیاه

همانطور که اشاره شد، در تکثیر زرشک از طریق پیوند انواع مختلفی وجود دارد که هر کدام به نوبه خود در این امر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه به بررسی روش هایی چون:

  1. پیوند شکافی
  2. پیوند جوانه ای درخت زرشک پرداخته ایم.

جهت مشاهده سایر ارقام نهال زرشک، می توانید بر روی گزینه درخت زرشک کلیک نمایید.

پیوند شکافی درختان زرشک

پیوند شکافی در نهال زرشک در اوایل اسفند یا ۳۰ روز قبل از جوانه زدن باید انجام شود. اما بهتر است قبل از هر چیزی بوته‌های زرشک هرس شوند؛ سپس، پیوندک‌ها از شاخه‌های سخت یک ساله به طول ۱۲ تا ۲۰ سانتی متر جمع آوری شوند.

در ادامه، یک پایه با همان قطر پیوندک انتخاب شده و حدود ۳ سانتی متر تقسیم و سپس پیوندک در شکاف پایه قرار داده می‌شود. در مرحله بعد رابط پیوند را گره زده و با نوارها مهر و موم نمایید.

برای کاهش هدررفت آب، پیوندها را با یک کیسه پلاستیکی به مدت ۱ هفته بپوشانید. نتیجه این نمونه از پیوند درخت زرشک پس از یک هفته نمایان خواهد شد.

پیوند شکافی

پیوند جوانه ای برای درخت زرشک

پیوند نهال زرشک از طریق جوانه یکی دیگر از راه‌های تکثیر این گیاه به شمار می‌رود. جوانه زدن تراشه در اواسط تا اواخر بهار انجام و از شاخه های جوانه سرد نگهداری شده زرشک بدون دانه، پیوندک تهیه می‌شود.

شاخساره‌های رویشی خوابیده یک ساله باید در پایان زمستان، قبل از مرحله جوانه‌شکن جمع‌آوری شوند و در دمای ۵ درجه سانتیگراد در یخچال مورد نگهداری قرار گیرند؛ در حالی‌که، با پارچه مرطوب به مدت ۳۰ روز پوشانده شده باشند.
پیوند جوانه ای

عوامل موثر در موفقیت پیوند

بعد از انجام فرآیند پیوند درخت زرشک باید منتظر نتیجه آن باشید اما نتیجه آن به چه عواملی بستگی دارد؟ این چیزی است که در گزینه‌های زیر بیان کرده‌ایم.

  • زمان پیوند:

زمان پیوند زرشک تاثیر بسزایی در میزان موفقیت آن دارد. در حالت کلی، گیاهانی مانند زرشک را باید در مرحله رشد یا در زمانی که خواب فعال دارند، پیوند زد تا بتواند خود را تا در مواقعی که در خواب زمستانی و آب و هوای سرد قرار می گیرد، ترمیم کند.

  • نوع بافت:

خیلی مهم است که چه بافتی را برای تکثیر انتخاب می‌کنید. گاهی اوقات این بافت از جنس دانه و بذری است که در خاک کشت می‌شود و گاهی از جنس چوب که به درخت دیگری با خصوصیات سازگار، پیوند می‌خورد.

  • هم ترازی کامبیوم:

از جمله مواردی که تعیین‌کننده موفق‌بودن یا عدم موفقیت پیوند نهال زرشک است، هم‌ترازی بین کامبیوم‌ها می باشد. همانطور که می‌دانید، پیوندک و پایه هر کدام بافتی به نام کامبیوم دارند که رشد و نمو از طریق آن صورت می‌گیرد. در زمان پیوند درختان زرشک، این دو لایه کامبیوم روی یکدیگر گرفته تا جوش بخورند.

نحوه صحیح نگهداری از نهال های زرشک

برای تاثیر هر چه بیشتر پیوند نهال زرشک، باید مراقبت‌های اصولی و لازم را برای آن انجام دهید؛ زیرا درختی که به تازگی پیوند می‌خورد، مانند نوزادی است که متولد شده و باید برای رسیدن به مراحل رشد از آن نگهداری شود. در ادامه بخشی از اصول مهم مراقبت از پیوند را ذکر کرده‌ایم.

شرایط کوددهی به درخت زرشک

به طور کلی کوددهی پس از پیوند نهال زرشک ضروری نیست. با این حال، افزودن یک لایه از کودهای طبیعی ارگانیک مانند: خرده چوب یا کاه در زمان کاشت می تواند به حفظ رطوبت و جلوگیری از علف های هرز کمک کند؛ در حالی که درختچه جوان در حال ایجاد ریشه های قوی است.

کودرسانی را بلافاصله پس از کاشت انجام دهید و یک بار در سال، به طور ایده‌آل درست قبل از شروع زمستان برای محافظت از ریشه‌ها در برابر دمای یخ زدگی، مجددا استفاده نمایید.

میزان آبیاری این نهال

عموما پیوند درخت زرشک تحمل خوبی نسبت به خشکی دارد. بنابراین، فقط باید در طول دوره‌های طولانی‌مدت درختچه‌ خود را آبیاری کنید. اگر برگ های گیاه در طول فصل رشد پژمرده شده یا می‌ریزند، این یک نشانه رایج است که کمبود آب در گیاه را برای باغدار مشخص می کند.

برای درختچه تازه کشت شده آبیاری منظم انجام دهید تا رطوبت کمی در خاک و در اولین فصل رشد آن حفظ شود.

نحوه هرس انواع درخت زرشک

بوته های شما باید به شکلی نسبتا یکنواخت و فشرده رشد کنند. با این حال، اگر می خواهید به شکل خاصی برسید یا شاخه های مرده یا بیمار را جدا کنید، می توانید هرس اصولی را انجام دهید.

اما به طور کلی سعی کنید هرس را به حداقل برسانید. به طور ایده‌آل در طول زمستان یا پاییز پس از میوه‌دهی گیاه زمان مناسبی برای این کار می باشد. اگر هر به قصد حذف چوب مرده است، می توانید این کار را در ماه های تابستان یا زمستان نیز انجام دهید.

هرس درختان زرشک

شرایط سم پاشی و ترکیبات آن

برای اینکه از بروز بیماری در پیوند زرشکی که تازه جان گرفته جلوگیری شود، بهتر است سم‌پاشی در فصل بهار و قبل از جوانه زدن برگ‌ها انجام شود. این زمان بهترین فرصت برای مبارزه با آفات و بیماری‌های پیوند درخت زرشک خواهد.

همچنین، برای درخت زرشک، سم‌هایی مثل: دی متوآت، ایمیداکلوپراید یا کلرپیریفوس می تواند موثر باشد. در انجام این فرآیند، می‌توانید از سم‌پاش کوله پشتی یا سم پاش دستی نیز استفاده کنید. سعی کنید در حین انجام سم‌پاشی تمام برگ ها و شاخه های درخت به طور یکنواخت پوشش داده شوند.

تاثیر نور در رشد پیوند زرشک

پیوند درخت زرشک به نور کافی برای رشد خود نیاز دارد. این درخت گیاهی نیمه سایه پسند است و به اینکه در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد، نیاز ندارد. با‌ این‌حال، ساعاتی از روز باید نور بر فضا حاکم باشد تا پیوند زرشک به خوبی رشد کند.

کلام پایانی در ارتباط با پیوند نهال زرشک

پیوند نهال زرشک یک روش موثر برای تکثیر و گسترش کشت این گیاه مفید است. با این روش از تکثیر قادر هستید تعداد زیادی نهال سالم و با کیفیت را در مدت زمان کوتاهی تولید کنید. در این مطلب به بررسی مراحل پیوند، روش‌های مختلف و همچنین نحوه مراقبت از آن پرداختیم تا به‌عنوان یک راهنما برای پرورش و پیوند درخت زرشک از آن بهره ببرید.

برای اطلاع از شرایط ویژه پیوندزنی و یا خرید نهال های زرشک پیوندی می توانید از طریق شماره تماس های موجود در سایت و درج کامنت با متخصصین مجموعه دکتر نهال در ارتباط باشید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

اگر کشاورز یا باغدار هستید و یا علاقه مند به پرورش انواع نهال میوه می باشید، می توانید با کیفیت ترین ارقام نهال میوه را از ما خریداری نمایید. دکتر نهال دارای مجوز رسمی از جهاد کشاورزی آماده ی ارسال انواع نهال میوه پربار به سراسر کشور می باشد. کافیست همین حالا با ما در تماس باشید.

دیدگاه و پرسش