نگهداری انگور برای زمستان: (نکات مهم برداشت و نگهداری انگور)

نگهداری انگور برای زمستان: (نکات مهم برداشت و نگهداری انگور)

از کاشت تا برداشت و نگهداری انگور :

آنچه لازم است در مورد برداشت و نگهداری انگور بدانید در این نوشتار در اختیار شما قرار می دهیم با ما همراه باشید تا نکات مهم در خصوص برداشت و نگهداری انگور در اختیار شما قرار دهیم.

درخت انگور از درختان بالا رونده و گلدار می باشد که امروزه  تنوع گونه های آن بسیار زیاد شده و معمولا در سراسر دنیا نسبت به کشت آن اقدام می شود و علاوه بر مصرف تازه خوری فرآورده های مختلفی از آن تولید می کنند،انگور یکی از محصولاتی است که سابقه کاشتی طولانی دارد و کاشت آن برای باغداران بهره وری اقتصادی را در بر خواهد داشت.

مخصوصا امروزه که تنوع گونه های این محصول بیشتر از گذشته شده و تمایل خریداران به خرید تنوع های مختلف نیز بیشتر شده کاشت انگور کار سخت و پیچیده ای نیست بلکه نیاز به مراقبت های بعد از کاشت دارد تا به مرحله تولید میوه برسد،برداشت و نگهداری انگور مسئله مهم تری می باشد.

نهال انگور بعد از کاشت وارد فاز مراقبت می شود و معمولا از سال دوم یا سوم کاشت آغاز به باردهی می کند و باغداران بعد از برداشت انگور اگر رقم مورد نظر خاصیت انبارداری داشته باشد اقدام به نگهداری انگور می کنند در غیر این صورت باید سریع تر آن را برای فروش به بازار عرضه کنند.

خواص انبارداری و نگهداری انگور را باید قبل از خرید نژاد مورد نظر مورد بررسی قرار داد برخی ارقام خواص انبارداری ندارند،یعنی خاصیت و طعم خود را از دست می دهند برخی ارقام را اما می توان تا چندین ماه در انبار نگهداری نمود بدون آنکه چیزی از خواص و طعم آن کم شود.

برداشت انگور حساسیت های زیادی دارد زیرا دانه ها زمانی که به تکامل می رسند به دلیل داشتن پوست نازک و حبه های شیرین بیشتر در معرض شکستن و جدا شدن هستند باید در زمان برداشت انگور نهایت دقت را داشت و حتما به موقع نسبت به برداشت آن اقدام کرد.

برداشت انگور
برداشت انگور توسط خانم ها

اقدامات لازم در زمان برداشت و نگهداری انگور:

در زمان کاشت انگور باید به شرایط اقلیمی و نوع خاک توجه ویژه ای داشت زیرا بازدهی و عملکرد محصول تا حدود زیادی به عوامل دیگر بستگی دارد که باید فراهم باشد،توجه به نیاز های اکولوژی در اولویت می باشد. و توجه به نیاز ها را باید با انتخاب ارقام مختلف در نظر گرفت برخی ارقام نیاز های مختلفی دارند که باغدارن باید به آن توجه داشته باشند تا محصول به باردهی مطلوب برسد.

درخت مو گلدهی خود را در فصل بهار آغاز می کند و این گل ها بعد از گذشت مدتی تبدیل به میوه انگور می شوند،دانه ها نیز در روند رشد تکامل پیدا کرده و برای مصرف آماده می شوند،برداشت انگور متناسب با ارقام میباشد برخی ارقام دیررس یا زودرس بوده و باید متناسب با نژاد اقدام به برداشت نمود.

توجه داشته باشید برداشت و نگهداری انگور با کیفیت در گرو مراقبت های لازم در زمان کاشت و بعد از کاشت می باشد،درخت مو نیز برای رشد مطلوب نیاز به  تغذیه دارد باغدارن باید در فواصل آبیاری نسبت به کوددهی آن نیز اقدام کنند این  اقدام به رشد ریشه ها کمک می کند و باعث افزایش بار و افزایش کمیت و کیفیت میوه ها خواهد شد.

نیاز به آبیاری نیز یکی از نیاز های اساسی درخت انگور می باشد درختان انگور زمانی که با آبیاری اصولی و منظم آبیاری شوند در مقابل آفات و شکنندگی دانه ها مقاوم خواهند شد و این موجب می شود در زمان برداشت و نگهداری انگور دانه ها از خوشه به راحتی جدا نشوند،لازم به ذکر است که آبیاری منظم به مقاومت دانه ها کمک می کند. هرس کردن به موقع و حذف شاخه های خشک شده و کاذب فرایند برداشت انگور را آسان تر می کند و حتی در افزایش باردهی درخت مو نیز موثر می باشد البته باید توجه داشت که هرس نیز باید در زمان مشخص انجام گیرد.

نکات مهم در زمان نگهداری انگور :

همانطور که اشاره شد نگهداری انگور بستگی به ارقام مختلف دارد زیرا برخی قدرت انبارداری ضعیفی دارند اما برخی را می توان چندین ماه در انبار نگهداری نمود. البته لازم به ذکر است که از گذشته باغداران اقدام به نگهداری انگور می کردند و معمولا حتی در فصل زمستان نیز سر سفره هایشان انگور داشتند در گذشته انبار های مجهز امروزی نبوده و نگهداری انگور با روش های کاملا سنتی انجام می شده است.

در از گذشته ظروف گلی دو لایه برای نگهداری انگور استفاده می کردند و معمولا انگور هم تا نوروز سالم و بدون تغییر باقی می مانند،ظروف طوری بودند که هیچ منفذی از آن باز نباشد و هوا وارد آن نشود تا انگور ها سالم بمانند و قابل مصرف باشند. این روش بیشتر در شمال کشور رایج است حتی برخی باغداران با این اقدام در فصل بهار،انگور تازه وارد بازار می کنند و به درآمد خوبی هم میرسند.

بعد از برداشت انگور از باغات،باغداران آنچه نیاز بازار است تامین می کنند و مابقی را به انبار انتقال می دهند،فضای انبار یک فضا با دمای مناسب می باشد تا انگور ها حالت و طعم طبیعی خود را از دست ندهند،این انگور ها بعد از فصل انگور معمولا در زمستان و بهار وارد بازار می شوند بدون آنکه از خواص آنها چیزی کم شده باشد.

نوع ارقام،روش های انبارداری متفاوتی دارند،یعنی شرایط نگهداری انگور در ارقام مختلف فرق می کند و باید به این تفاوت توجه ویژه ای داشت،زیرا از بین رفتن کیفیت و طعم انگور بازار فروش آن را از دست می دهد و دیگر قابل استفاده نمی باشد.

برخی انبار ها در نزدیکی باغات انگور می باشند تا انگور در زمان حمل و نقل دچار آسیب نشود،دانه ها معمولا زودتر دچار شکستگی و له شدگی می شوند به همین دلیل باید حمل و نقل ضعیفی دارند،در بین ارقام مختلف انگور انگور عسگری قدرت انبارداری ندارد و باید  آن را به صورت تازه مصرف نمود یا نسبت به کشمش کردن آن اقدام کرد.

به عنوان نکته پایانی باید اشاره کرد در زندگی های امروزی نقش سردخانه را نمی توان نادیده گرفت زیرا بیشتر ارقام امروزه در سردخانه نگهداری می شود،اما میوه های آبکی مانند انگور در مقایسه با سایر میوه بیشتر معرض فاسد شدن هستند. درصد زیادی از میوه انگور را آب تشکیل داده به همین دلیل باید انگور در شرایط دمایی و رطوبت مناسب قرار بگیرد تا حبه های آن دچار آلودگی قارچی نشود.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

اگر کشاورز یا باغدار هستید و یا علاقه مند به پرورش انواع نهال میوه می باشید، می توانید با کیفیت ترین ارقام نهال میوه را از ما خریداری نمایید. دکتر نهال دارای مجوز رسمی از جهاد کشاورزی آماده ی ارسال انواع نهال میوه پربار به سراسر کشور می باشد. کافیست همین حالا با ما در تماس باشید.

دیدگاه و پرسش