هر آنچه از خواص پسته باید بدانید:
در این مقاله می خواهیم به بررسی فواید پسته یکی از خشکبارهایی که با آجیل عید نوروز ما ایرانی ها گره خورده است، صحبت کنیم. خشکباری که مصرف آن به صورت تازه، خشک و خام و یا بو داده در هر صورت بسیار دلچسب می باشد. همه ما در عین حال که از طعم لذیذ و کم نظیر پسته لذت می بریم، می دانیم خواص پسته، در کمتر ماده خوراکی یافت می شود.
این دانه خوراکی به واسطه فیبر فراوان و چربی مفید و طبیعی موجب سیری و جلوگیری از مصرف چربی های مصنوعی می شود. همچنین در بین بسیاری از ما پسته به خاطر آهن و خونسازی فراوان خود شهرت دارد.
در هر صورت خاصیت پسته، بر هیچکس پوشیده نبوده و برای همه ما اهمیت دارد. با توجه به علاقه بسیاری از ما به بهره مندی از خواص پسته، در ادامه با ما باشید تا اطلاعات مفید فایده بیشتری کسب کنید.
مشخصات درخت پسته و میوه ارزشمند آن:
همانطور که احتمالا می دانید، کشور ما ایران مهد پرورش بهترین و بیشترین پسته های دنیا می باشد. در این امر بیشترین سهم را رفسنجان و در کنار آن شهر های دیگری مثل دامغان دارند.
پسته ها به لحاظ اونس، میزان خندان بودن، طعم و رنگ مغز از همدیگر متمایز می شوند. پسته در انگلیسی با عنوان Pistachio شهرت داشته که نشان دهنده ریشه فارسی و ایرانی این محصول مغذی می باشد.
همانطور که مشخص است درخت پسته به خوبی در مناطق گرمسیر ایران پرورش می یابد. این درخت ارتفاع متوسطی داشته و معمولا در اواسط تابستان محصول آن آماده برداشت می باشد.
به خاطر ارزشمندی خواص پسته این محصول هم در ایران و هم در کشورهای دیگر جهان گرانقیمت عرضه می شود. ایران بیشترین صادرات این طلای سبز را به خصوص به کشورهای عربی در اختیار دارد.
ارزش غذایی موجود در پسته:
باید گفت که پسته مملو از ویتامین های B6 ،B1 و چربی های طبیعی به همراه درصد بالایی از مس می باشد. عناصر متعدد دیگر از جمله پتاسیم، منگنز، فسفر، پروتئین و فیبر در این ماده خوراکی مفید یافت می شود.
بهره مندی از خواص پسته با توجه به فراوانی مواد مغذی و لازم بدن برای ما ضرورت دارد. به همین خاطر در ادامه با فواید پسته جهت استفاده مفید و موثر در زندگی روزمره آشنا شوید.
خواص پسته با وجود فراوانی آنتی اکسیدان ها:
آنتی اکسیدان ها با پیشگیری از تخریب سلولی، در جلوگیری از سرطان ها نقش اساسی را ایفا می کنند. پسته در کنار گردو نسبت به دیگر مغز های خوراکی از میزان آنتی اکسیدان بیشتری برخوردار می باشد.
بر اساس آزمایش های افرادی که مصرف پسته مستمر داشته اند، سطح بیشتری آنتی اکسیدان لوتئین و توکوفرول در بدن دیده شده است. بیشترین سلامت چشم و بدن با وجود آنتی اکسیدان های موجود در پسته برآورده می شود.
شما می توانید جهت مشاهده لیست انواع خرید نهال به منوی سایت مراجعه نمایید.
خواص پسته با پروتئین بالا و کالری کم:
پسته به لحاظ کالری از گردو کم کالری تر بوده و بعد از بادام به میزان بیشتری پروتئین دارد. در واقع ۲۰ درصد وزن هر دانه پسته پروتئین بوده ضمن اینکه میزان اسید آمینه برای ساخت بلوک سازنده پروتئین در این آجیل بیشتر می باشد. در واقع بخشی از اسیدهای آمینه بدن که با تغذیه بدست آمده، با مصرف پسته در دسترس خواهد بود.
امکان کاهش وزن با مصرف پسته:
با وجود فیبر، پروتئین و چربی موجود در پسته، یک ماده خوراکی طبیعی را میل نموده و کاهش اشتها پیدا خواهید کرد. در صورت مصرف این آجیل به عنوان میان وعده ضمن استفاده از خواص پسته، کمتر میل به مصرف غذای زیاد خواهید داشت. جایگزین کردن پسته به جای غذاهای پر روغن، میزان توده های چربی را در بدن شما کاهش می دهد.
گسترش باکتری های سالم روده با خواص پسته:
به واسطه مصرف پسته، باکتری های تولید کننده بوتیرات در روده افزایش یافته و کمک به عملکرد بهتر دستگاه گوارش می کند. بوتیرات بهترین اسید چرب زنجیره کوتاه که با دفع بیماری های قلبی و سرطانی موجب سلامتی بیشتر می شود. پسته در این زمینه عملکرد بهتری نسبت به آجیل هایی نظیر بادام دارد.
تاثیر پسته و کاهش سطح کلسترول و فشار خون:
به واسطه وجود آنتی اکسیدان های این آجیل، علاوه بر کاهش کلسترول و فشار خون، مشکلات قلبی نیز کمتر می شود. آزمایش ها حاکی از تاثیر خواص پسته روی افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد بدن می باشد.
همچنین کاهش قابل ملاحظه فشار خون نسبت به دیگر آجیل ها برای پسته مشاهده شده است. برای کاهش کلسترول در رژیم غذایی خود از چربی های مفید و لازم موجود در پسته بهره ببرید.
نقش خواص پسته در سلامت رگ های خونی:
اسید آمینه های موجود در پسته زمینه گشاد شدن رگ های خونی را فراهم می کنند. به این ترتیب جریان خون افزایش یافته و کمتر شاهد مشکلات قلبی و عروقی خواهیم بود. آزمایش های صورت گرفته روی افراد بیانگر گشاد شدن رگ های کسانی که در رژیم خود پسته را گنجانده اند.
امکان کاهش قند خون با خواص پسته:
با وجود اینکه میزان کربوهیدرات پسته بالا بوده، اما شاخص GI پایینی داشته و قند خود را با سرعت ملایم آزاد می کند. شما با مصرف پسته سطح قند خون سالمی خواهید داشت.
به همین خاطر که خوردن پسته برای افراد دیابتی مانعی نداشته و مفید فایده می باشد. آنتی اکسیدان های کاروتنوئید و ترکیبات فنلی موجود در پسته برای مدیریت سطح قند خون لازم می باشند.
تاثیر فواید پسته روی سلامت قلب:
در صورت گنجاندن پسته به عنوان میان وعده و کاهش مصرف مواد غذایی مضر و پر روغن، قلبی سالم خواهید داشت. چرا که خواص پسته، کمک به کاهش وزن و سطح کلسترول بدن افراد می کند. این موارد در عصر کنونی بیشترین سهم را در بیماری های قلبی دارند. همچنین پسته با جریان خون، سلامت قلب و شادابی بدن را برای ما به همراه می آورد.
محافظت از سیستم عصبی با خواص پسته:
یکی از ویتامین های موجود در پسته ویتامین B6 بوده که این ویتامین با ایجاد سپر در اطراف اعصاب، سیستم عصبی را حفظ می کند. ویتامین B6 پیامرسانی مولکول های عصبی را در سیستم بدن هدایت کرده و عملکرد بدن را بهبود می دهد. ضمن اینکه پسته ترشح اسیدهایی را در بدن ممکن می کند که کمک به آرامش اعصاب و روان ما می کنند.
افزایش اکسیژن در جریان خون:
ویتامین B6 یافت شده در پسته، سطح هموگلوبین خون که وظیفه حمل اکسیژن در خون را بر عهده دارد، افزایش می دهد. به این ترتیب تمام ارگان های بدن عملکرد بهتری از خود نشان خواهند داد.
با خواص پسته چشمان بینا تری داشته باشید:
یکی از بیماری های چشم در سنین بزرگسالی دژنراسیون ماکولا یا لکه زرد بوده که بینایی را تحت تاثیر قرار می دهد. اما پسته آنتی اکسیدان هایی آزاد کرده که عوامل این بیماری را تخریب می کنند. در واقع پسته را می توانید در کنار مغزهای خوراکی برا افزایش وضوح دید خود اضافه کنید.
تاثیر خواص پسته روی هضم راحت غذا:
یکی از فیبرهایی که هضم راحت غذا توسط دستگاه گوارش را ممکن می کند، فیبر پسته می باشد. پسته حاوی فیبرهای محلول و نامحلول بوده که مشکلات یبوستی را در هنگام اجابت مزاج رفع می کند.
کاهش التهابات و بیماری های مزمن:
پسته از مواد خوراکی طبیعی که به دلیل خواص ضد التهابی، مشکلات سطح سلولی را رفع می کند. یکی از دلایل اینکه می گوییم این مغز برای قلب مفید بوده همین خاصیت غیر قابل چشم پوشی آن می باشد.
تاثیر خواص پسته روی زیبایی موها:
بیوتین پسته جنس موهای ما را براق تر کرده و جلوه خاصی به آن می بخشد. این ماده موهای خشک را ویتامینه کرده و از ریزش مو جلوگیری می کند. اگر می خواهید از فواید پسته برای مو بهره ببرید امکان استفاده از آن به شکل ماسک نیز وجود دارد. همچنین اسیدهای چرب که این مغز خوراکی به همراه دارد عامل تقویتی برای افزایش رشد مو می باشد.
با خواص پسته پوستی جوان داشته باشید:
برای تغذیه پوست و رطوبت رسانی کافی، پسته موثر بوده و مانع ارتجاع و چروکی پوست می شود. بنابراین پوست لطیف و شادابی خواهید داشت ضمن اینکه دیرتر پیری به سراغ شما می آید. به این منظور می توانید روغن پسته را تهیه کنید و پوست خود را با آن ماساژ دهید.
رابطه خاصیت پسته و عملکرد مناسب مغز:
برای سلامت مغز، عملکرد مناسب سیستم ایمنی و جریان اکسیژن رسانی بیشترین اهمیت را دارد. تامین ایمنی بیشتر بدن از خواص پسته بوده که روی مغز نیز تاثیر بسزایی دارد. از همه مهتر ویتامین B6 با تامین هموگولوبین در خون سطح اکسیژن رسانی را افزایش می دهد.
پسته میل کنید و با سرطان ها مبارزه کنید:
فواید آنتی اکسیدانی موثر موجود در پسته به همراه ویتامین B6 و افزایش گلبول های سفید به کاهش سرطان ها کمک می کند. در واقع گلبول های سفید در بدن برای مبارزه با عوامل زمینه ساز سرطان لازم می باشند.
جمع بندی و سخن پایانی پیرامون خواص پسته:
حتما تا به اینجا متوجه تاثیر انکار ناپذیر و شگفتی آور پسته روی مشکلات عمومی عصر کنونی شده اید. بنابراین بهره مندی از خاصیت پسته با مصرف مقدار لازمی از این مغز در طول سال، تندرستی شما را تامین می کند. به خاطر داشته باشید که فواید پسته با مصرف بی اندازه آن محقق نمی شود. تنها در صورتی که به اندازه لازم و محدود این آجیل خوشمزه و مفید را مصرف کنید، از خاصیت آن بهره می برید.
در انتها حتما نظرات سازنده و نکات مثبت خود را درباره خواص پسته در کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه و پرسش