عمق چاله برای کاشت نهال انگور چقدر است؟
یکی از مسائل مهم در روند کاشت نهالهای انگور توجه به عمق چالهای است که در نظر گرفتهاید. عمق چاله برای کاشت نهال انگور به ریشه هایی نهال کمک میکند تا فضای کافی برای رشد داشته باشد و ارتباط مناسبی با خاک پیدا کند.
با توجه به ضرورت این مسئله در ادامه نکات مهم مربوط به آن بررسی خواهیم کرد. در نهایت متوجه میشوید عمیق مناسب چقدر است؟ و بهترین روش کاشت نهال انگور کدام است؟
بهترین روش کاشت نهال انگور
- کاشت مستقیم نهال: نهالهای انگور به طور مستقیم و به صورت ریشه های گلدانی یا لخت در زمین کشت میشوند.
- روش کاشت ریشه: در این روش بعد از بررسی عمق چاله برای کاشت نهال انگور، از قسمت شاخههای ریشهای انگور برای تولید نهالهای جدید استفاده میشود. توجه کنید که این روش معمولا در مقیاس کوچک و برای تولید نهالهای خاص استفاده خواهد شد. همچنین عمق چاله برای کاشت نهال انگور در این شیوه متفاوت است.
- قلمه زنی: برای انتخاب قلمه ای مناسب، از نهال های بالایی و مرکزی به عنوان قلمه استفاده می شود و به این ترتیب درخت انگور از طریق کاشت قلمه پرورش می یابد. این روش به خصوص برای تولید نهالهای با کیفیت بالا مورد توجه است.
- شیوه ی حفاظتی: در این شیوه، نهالهای انگور تحت پوششهای مختلفی مانند پلاستیک یا مواد آلی کاشته میشوند. این روش به جهت تعیین عمق چاله برای کاشت نهال انگور در مناطقی که شرایط نامساعد اقلیمی دارند، کمک میکند.
انتخاب زمان مناسب برای کشت نهال ها
فصل بهار بهترین زمان برای کشت درختان انگور است. در این زمان خاک معمولا برای ریشه زنی نهالها مرطوب و مناسب است. از آنجایی که درختان انگور سازگاری خوبی با اقلیم گرم و خشک تا نیمه خشک دارند، بنابراین مناطقی با تابستانهای گرم و زمستانهای معتدل برای پرورش آن مناسب است.
همچنین در کنار عمق چاله برای کاشت نهال انگور، خاک با PH مناسب و دارای زهکشی خوب نیز برای این درختان بسیار اهمیت دارد. لازم به ذکر است که شاخ و برگ درخت انگور برای رشد سریع و مطلوب خود احتیاج به نور طبیعی در روز دارد.
جهت انتخاب نهال های انگور مناسب با اقلیم خود، بر روی عبارت نهال انگور کلیک نمایید.
فاصله کاشت درخت انگور| عمق چاله برای کاشت نهال انگور
در کنار بررسی عمق چاله جهت کاشت درخت انگور، مسئله فاصله بین نهال در یک باغ هم قابل تأمل است. با توجه به رشد رونده انگور، فاصله بین نهالهای این درخت عموما برابر با 2 تا 3 متر در نظر گرفته میشود. این فاصله برای این است که هوا به راحتی بین شاخهها و برگها جریان داشته باشد. البته در تاکستانهای بزرگ انگور در کنار توجه به عمق چاله برای کاشت نهال انگور، فاصله نهالها را 120 تا 150 سانتیمتر در نظر میگیریم.
مناسب ترین فاصله کاشت درختان انگور داربستی
در روش کشت داربستی، فاصله کشت بر روی هر ردیف به مقدار 3 متر تعیین میشود و فاصله بین ردیفها نیز 1 متر است. با این حال، لازم به ذکر است که فاصلههای کشت ممکن است بر اساس مساحت باغ و نوع انگور متغیر باشند. این متغیر بودن فاصله کشت به این معنی است که برای برخی محصولات و نوع کشت، فاصلهها ممکن است تغییر کنند و باغبانها شرایط خاص مانند نیاز به نور، آب، هوا و فضای رشد را در نظر بگیرند.
درخت انگور بعد از چند سال میوه میدهد؟
قبل از بررسی عمق چاله برای کاشت نهال انگور؛ بد نیست در مورد مدت زمان بارور شدن درخت انگور هم صحبت کنیم. در نظر داشته باشید که شرایط اقلیمی منطقه از جمله عاملی است که در زمان کاشت باید به آن توجه شود، زیرا رشد و عملکرد مناسب محصول به شدت به شرایط منطقه وابسته است. درختان انگور به طور کلی مقاومت بالایی دارند و در اکثر شهرهای ایران قابل کاشت هستند. با این حال، هر نهال انگور ویژگیهای خاص خود را دارد و آن از نهالهای دیگر تفاوت میکند.
در هنگام کاشت، به این تفاوتها باید توجه ویژهای شود، زیرا این امر به بازدهی مطلوب میوه کمک میکند. مناسب بودن خاک و آبیاری منظم در کنار رعایت عمق چاله برای کاشت نهال انگور نیز از عوامل مهمی هستند که توجه به آن ها برای رشد و میوه دهی درختان انگور لازم است.
با ایدهآل بودن تمامی این شرایط نهالهای انگور در حدود 1 سال پس از کاشت شروع به میوه دهی میکنند.
عمق ریشه درخت انگور
در کنار بررسی عمق چاله برای کاشت انگور، عمق ریشه این درخت هم مورد توجه قرار میگیرد. در نظر داشته باشید که عمق ریشه این درخت به نوع خاک بستگی دارد. در خاکهای رسی و سنگین، عمق ریشه حدود 90 سانتیمتر است.
در خاکهای سبک شنی، عمق ریشه به حدود 6 متر میرسد و در خاکهای متوسط شنی رسی، عمق آن تا 5.2 متر خواهد بود.
آموزش کاشت نهال های انگور
اگر برای درک بهتر میزان عمق چاله برای کاشت نهال انگور، به آموزش تصویری نیاز دارید فیلمهای مختلفی را پیدا خواهید کرد. اما در همه این موارد روند و اطلاعات ارائه شده یکسان است.
به این ترتیب که بعد از حفر گودال مورد نظر، به اندازه دو بیل از کود حیوانی پوسیده شده را به خاک اضافه میکنید. در ادامه اگر ریشه نهالها بلند باشند باید برای حرص ریشه اقدام کنید. بعد آن ها را داخل گودال قرار داده و خاکی که با کود حیوانی مخلوط کرده را روی نهال بریزید.
بعد از پر کردن عمق چاله برای کاشت نهال انگور، باید روی خاک فشار بیاورید و در نهایت آن را آبیاری کنید تا هیچ هوایی داخل گودال نمانده باشد.
کلام آخر در ارتباط با تعیین عمق چاله برای کاشت نهال انگور
در نهایت، پیدا کردن مقدار عمق مورد نیاز برای کاشت نهالهایی مانند انگور به نوع خاک و نهال بستگی دارد. به طور عمومی، عمق مناسب برای کاشت نهال انگور حدود 30 تا 60 سانتیمتر است. در نظر گرفتن طول عمق مناسب به بهبود ساختار ریشه ها، پیشگیری از هرگونه پوسیدگی ناشی از تجمع آب بین ریشه ها و همچنین مقدار فضای تنفس کمک می کند.
پس از بررسی مسئله عمق چاله برای کاشت نهال انگور میتوانید با کارشناسان دکتر نهال در ارتباط باشید تا بهترین نهال انگور را خریداری کرده و روند تولید این میوه محبوب را آغاز نمایید.
دیدگاه و پرسش