آموزش پیوند نهال انگور+(4روش پیوند)

پیوند درخت انگور به آسانی و سادگی پیوند درخت‌های دیگر نیست. ریشه انگور در مقایسه با بسیاری از انواع گیاهان عمیق است. این نهال‌ها ریشه‌های زیادی تولید نمی‌کنند اما همان ریشه ها نیز تا عمق زمین گسترش می‌یابند.

این می تواند پیوند نهال انگور را بسیار دشوار کند؛ زیرا باید به اندازه کافی عمیق حفاری کنید تا کل سیستم ریشه را جذب شود. در این مطلب به بررسی نکات ضروری و مهم در امر پیوند می‌پردازیم پس تا انتها با ما همراه باشید.

چرا پیوند نهال انگور؟

جوانه زدن یا پیوند نهال یک تکنیک تکثیر غیرجنسی است. این فرآیند از قرار دادن ساقه یا پیوندک یک رقم بر روی  پایه دیگری صورت می‌گیرد. هنگام پیوند، پیوندک حاوی چندین جوانه است. تنها موردی که برای پیوند درخت انگور و جوانه‌زدن آن نیاز است، ایجاد تماس با کامبیوم زنده محسوب می‌شود.

کامبیوم یک لایه سلولی است که درست در زیر پوست قرار دارد. این ناحیه منجر به تشکیل پیوند، پیوندک و پایه می‌شود. بنابراین، اگر درخت انگور شما ضعیف شده یا در معرض خشک‌شدن است، برای جلوگیری از این وضعیت اقدامات لازم را برای پیوند درخت انگور انجام دهید.

پیوند درخت انگور

دلایل اصلی پیوند درخت انگور

پیوند نهال انگور با اهداف خاصی صورت می‌گیرد که از درختی به درخت دیگر متفاوت بوده و تشخیص آن با باغدار است. در ادامه بعضی از این دلایل را ذکر کرده‌ایم:

  • کاهش و کنترل هزینه

هنگام کاشت نهال انگور در زمین خود به روش سنتی، بسیاری از بذرهایی که کاشته‌اید، ممکن است پس از مرحله اولیه زنده نمانند. با این حال، هنگامی که روش پیوند نهال انگور را انتخاب کنید، در نهایت از تعداد کمتری بذر استفاده می‌کنید. در نتیجه، هزینه‌های ورودی شما را می‌توان با این روش کاهش داد.

  • برداشت تک مرحله‌ای محصول

هنگامی که از روش پیوند انگور استفاده می‌کنید، همه گیاهان شما به طور مساوی و به یک اندازه رشد می‌کنند و همچنین می‌توان آن ها را در یک مرحله برداشت کرد. در حالی که برخی ممکن است نسبتاً زود آماده برداشت شوند، و برخی می‌توانند زمان بیشتری بخواهند.

  • تقویت ریشه و افزایش باردهی انگور

عموما محصولات پیوندی میزان رشد بهتری دارند و این امر باعث تقویت ریشه‌ها شده و قوت تازه‌ای برای باردهی در آن ها به وجود می آید.

پیوند پوستی نهال انگور

پیوند نهال انگور با پوست نسبتا آسان است و به مهارت کمی برای موفقیت نیاز دارد. برای این که این پیوند عمل کند، پوست باید لغزنده و همچنین پیوندک خفته باشد. بنابراین، زمان‌بندی برای انجام این کار از پایه به پایه دیگر متفاوت است. پروسه پیوند پوست درخت انگور به شرح زیر است:

  • انگور را انتخاب کنید و قسمت بالایی آن را ببرید.
  • پیوندک را با بریدن یک الگو در انتهای پایه آماده کنید.
  • برش های متناسب با الگو را روی پایه ایجاد کنید.
  • پیوندک را وارد کنید و با نوار یا نوار پیوند روی پایه محکم کنید و محل برش را با موم پیوند بپوشانید.

جهت انتخاب نهال های انگور مناسب با اقلیم خود، بر روی عبارت نهال انگور کلیک نمایید.

پیوند پوستی

بررسی کامل پیوند شلاقی این گیاه

پیوند شلاقی روشی رایج برای تکثیر بسیاری از گیاهان مختلف مثل نهال انگور است. برای پایه از انگورهای ۱ تا ۲ ساله با قطر مناسب استفاده کنید. دقت کنید که پیوندک و پایه اندازه مناسبی نسبت به یکدیگر داشته باشند. این نوع پیوند را می‌توان در مزرعه و یا در گلخانه انجام داد. فرآیند پیوند شلاقی به این صورت است که:

  1. پیوندک را با زاویه ای حدودی برش دهید.
  2. پایه را با زاویه‌ای به همان طول ببرید.
  3. کامبیوم‌ها را مطابقت دهید.
  4. هم در پیوندک و هم در پایه یک زبانه ببرید.
  5. پیوند را بپیچید و آن را ببندید.

 مراحل انجام پیوند شکمی انگور

یکی دیگر از روش‌های پیوند درخت انگور، مربوط به پیوند شکمی است که برای ایجاد یک اتصال بین نهال انگور و پایه استفاده می‌شود. در این روش، پیوند از طریق شکم نهال انگور انجام می‌شود.

روش پیوند شکمی انگور به صورت زیر انجام می‌شود:

  • مرحله آماده‌سازی: در این مرحله، پایه‌ای که می‌خواهید از آن بهره ببرید را انتخاب کنید(پایه می‌تواند یک نهال مقاوم باشد). سپس برشی عمودی در قسمت بالای پایه بسازید و آن را باز کنید تا یک شکاف به وجود آید.
  • پیوند نهال انگور: برشی تمیز و دقیق در شکم نهال بسازید. این برش باید به اندازه شکاف پایه باشد. سپس نهال را به طور محکم در شکاف پایه قرار دهید تا به‌شکل مناسب جا بیافتد.
  • ثبت پیوند نهال انگور: با استفاده از ابزارهای مناسب، محل پیوند را ببندید تا برش نهال به پایه متصل شود و نهال به‌خوبی تثبیت شود. از بسته‌بندی‌های انعطاف‌پذیر و مقاوم مانند نوارهای پیوند، پارچه‌های کشیده یا نوارهای پلاستیکی برای این امر استفاده کنید.
پیوند شکمی

پیوند شکافی یا اسکنه‌ای

پیوند شکافی نهال انگور یک روش برای تکثیر و اصلاح نهال‌های انگور است. در این روش، یک قسمتی از نهالی که به آن شکاف نهال یا شکاف پیوند می‌گویند و یک قسمت دیگری که به آن پایه نهال یا پایه پیوند می‌گویند، با یکدیگر ترکیب می‌شوند. روش انجام آن هم مانند روش‌های قبلی است.

پروسه پیوند زدن نهال های انگور

مرحله اول؛ انتخاب پایه مناسب

شما باید از پایه‌هایی استفاده کنید که قدرت رشد بیشتری داشته و نسبت به شرایط جوی مقاوم هستند. این مسئله باعث قوی‌تر شدن ریشه‌های پیوند درخت انگور شده و رشد و باردهی مناسبی برای آن به ارمغان می‌آورد.

مرحله دوم؛ برداشتن پیوندک

همانطور که گفته شد، به شاخه‌های جوان و مناسب برای پیوند، پیوندک می‌گویند. پس قبل از هر چیزی باید پیوندک سالم و بدون هیچ گونه بیماری را از درخت پایه جدا کنید.

مرحله سوم؛ ایجاد شکاف در پایه

حالا باید بر اساس اندازه پیوندک برش مناسبی در درخت پایه ایجاد کنید تا پیوندک در آن محل قرار بگیرد. این کار باید با ابزارهای مناسب و با دقت کافی انجام شود.

مرحله چهارم؛ اتصال بافت‌های پایه و پیوند

قدم نهایی در پیوند نهال انگور مربوط به اتصال بافت این دو بخش است. شما باید پیوندک را در محل مناسبی که برش داده‌اید، قرار دهید تا این بافت‌ها با یکدیگر در تماس باشند و به مرحله رشد و باردهی برسند.

زمان مناسب برای ایجاد پیوند

زمان مناسب برای موفقیت در پیوند نهال انگور اهمیت ویژه‌ای دارد. قطعاً توصیه می‌شود که برای انجام پیوند، تا اواخر زمستان یا اوایل بهار صبر کنید. در آن زمان از سال بسته به محل زندگی شما، انگور در خواب زمستانی به سر می‌برد. بهترین زمان برای این کار در بازه اواخر اسفند ماه تا اوایل ماه تیر است.

نحوه صحیح مراقبت از پیوند درخت انگور

پس از انجام پروسه پیوند نهال انگور و پیدا کردن بهترین زمان برای آن، نوبت به شیوه نگهداری از آن می‌رسد که سهم ویژه‌ای در میزان رشد و باردهی ایفا می‌کند. در ادامه فاکتورهای اصلی مراقبت از پیوند درخت انگور را بر شمرده‌ایم.

مراقبت های بعد از پیوند

کوددهی مناسب پس از عمل پیوند

کود مورد نیاز پیوند نهال انگور بسته به قدرت و اندازه محصول می‌تواند بسیار متفاوت باشد. انگورهای جوان ممکن است در دو تا سه سال اول به کود نیاز نداشته باشند. پس بهتر است، فقط زمانی که به نظر می‌رسد انگورها به آن نیاز دارند و فقط در اوایل بهار استفاده شود.

نیتروژن اضافی می‌تواند باعث رویشی شدن گیاهان شود و گلدهی را قطع کند. کود بیش از حد نیز می تواند باعث آسیب احتمالی به پیوند درخت انگور در زمستان شود و گل‌دهی و رسیدن میوه را به تاخیر بیندازد.

در صورت نیاز به کوددهی، ۲ تا ۳ هفته پس از کاشت، مقدار کمی کود را یک پا از پایه نهال انگور دور نگه دارید و در سال های بعد قبل از جوانه‌زدن در بهار مقدار آن را افزایش دهید.

شرایط هرس کردن درختان انگور

هرس باید زمانی انجام شود که انگورها در اواخر زمستان یا اوایل بهار در خواب هستند. همچنین هنگام یخ‌زدن انگورها را هرس نکنید؛ زیرا بسیار شکننده می باشند و به‌راحتی آسیب می‌بینند. درختان انگور بیش از حد لازم چوب و شاخه تولید می‌کنند. به طور کلی هرس به معنای متعادل‌کردن محصول فصل بعد با رشد فصل گذشته و همچنین با قضاوت در مورد تعداد جوانه‌هایی است که باید در طول هرس باقی بمانند.

در هرس متعادل، شاخه دو ساله و بالاتر محاسبه یا هرس نمی شود. همچنین برای هرس بعد از پیوند نهال انگور می توان برگ‌های اطراف خوشه های انگور را جدا کرد تا میوه در یک فصل رشد کوتاه در معرض نور خورشید قرار گیرد.

روش صحیح آبیاری درخت انگور

در بهار و در طول تابستان در حالی‌که پیوند نهال انگور متورم  به‌نظر می‌رسد، آبیاری را به طور منظم و عمیق انجام دهید؛ زیرا ممکن است باعث شکافتن میوه شود. همچنین توجه داشته باشید که گیاهانی که در ظرف و گلدان های سفالی رشد می‌کنند به آبیاری دقیق تری نیاز دارند و می توانند در هوای گرم به سرعت خشک شوند.

همچنین، ممکن است راحت‌تر غرق آب شوند. بنابراین، باید روی پای گلدان بایستید تا آب از آن خارج شود. در تمام مراحل پیوند درخت انگور، باید در طول زمستان کم تر آبیاری شوند.

نحوه آبیاری نهال ها

کلام پایانی در ارتباط با پیوند نهال انگور

پیوند نهال انگور یکی از موضوعات مهم در پرورش آن برای باغداری به شمار می‌رود؛ زیرا یک راه میانبر برای افزایش باردهی و سود بیشتر محسوب می‌شود. با این‌حال، اطلاع از مراحل، انواع روش‌ها، شیوه نگهداری و بهترین زمان برای انجام پیوند درخت انگور مضامین مهمی هستند که در این مطلب بررسی کرده‌ایم.

شما کشاورزان و باغداران عزیز از هرکجای ایران می توانید نسبت به خرید نهال انگور با توجه به شرایط اقلیمی منطقه خود از طریق شماره های درج شده اقدام نمایید.

 

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

اگر کشاورز یا باغدار هستید و یا علاقه مند به پرورش انواع نهال میوه می باشید، می توانید با کیفیت ترین ارقام نهال میوه را از ما خریداری نمایید. دکتر نهال دارای مجوز رسمی از جهاد کشاورزی آماده ی ارسال انواع نهال میوه پربار به سراسر کشور می باشد. کافیست همین حالا با ما در تماس باشید.

دیدگاه و پرسش